Piet Graat overleden

Algemeen — Gepubliceerd op 21 oktober 2020 21:10 door Willem Bardoel

Deze week bereikte vv De Zwaluw het trieste bericht dat Piet Graat is op 79-jarige leeftijd is overleden.Hij was al langer ziek.

Piet Graat van d'n Urling was liefst 60 jaar lid van onze vereniging. In 1959 sloot hij zich aan bij onze club om te gaan voetballen. Eerst bij de jeugd, later heeft hij bij de senioren in het tweede en derde team gespeeld. Hieruit bleken al zijn leiderschapskwaliteiten, door zaken te regelen bij afwezigheid van leiding bij Zwaluw 2. 

In het midden van de jaren 70 werd hij jeugdleider van onze vereniging een functie die hij jarenlang en met verschillende kampioenschappen mocht beleven. In 1973 toen onze club verhuisde van het sportpark aan de Dorpstraat naar de Hogehoek werd Piet bestuurslid.

Een functie die hij liefst 12 jaar bestierde. Naast deze job was hij jarenlang (1974 tot 1984) assistent-scheidsrechter van Zwaluw 1. In 1985 pakte hij de taak van scheidsrechter op en heeft hij jeugdwedstrijden en later senioren gefloten. Een blessure noopte hem hiermee voortijdig te stoppen. Dat Piet niet alleen ook een verdienstelijk scheidsrechter was bleek wel uit het feit dat hij later nog werd gevraagd als scheidsrechtersrapporteur en begeleider. 

VV De Zwaluw kende Piet als een betrokken persoon, die alles op de voet volgde en zeer accuraat was in woord en daad. Voor zijn vele werk binnen onze vereniging is hij niet meer dan terecht, onderscheiden als 'lid van verdienste'. 

vv de Zwaluw wenst familie en nabestaanden heel veel sterkte toe.

« ga terug
Spar Boere Kapsalon Annemarie Autoservice VDB Van Alem Fotografie Evelien Van Neerven Sport Kersten Assurantiƫn Security Art Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Atlantic Power Kombi Bouwmaterialen