Pasfoto digitale spelerpas aanpassen: doe het snel

Algemeen — Gepubliceerd op 30 oktober 2019 11:25 door Dominique Pichel

Tot vrijdag 1 november is het nog mogelijk om zelf je foto op de digitale spelerspas van de KNVB aan te passen, via de app Wedstrijdzaken en Voetbal.nl op je telefoon. Een correcte spelerspasfoto (portretfoto, geen actiefoto) is voor iedere voetballer vanaf de Onder 13 noodzakelijk om deel te nemen aan wedstrijden.

De KNVB wil op deze manier voorkomen dat niet-speelgerechtigde leden (of niet-leden) voor een bepaalde wedstrijd opgesteld kunnen worden door zijn of haar foto tijdelijk digitaal 'te plakken' op de digitale spelerspas van een ander, een wel speelgerechtigd lid.

Na 1 november kun je contact opnemen met de medewerkers KNVB Assist Contact als je ontdekt dat een foto niet geschikt is als spelerspasfoto. Zij kunnen bij dit soort noodgevallen een correcte spelerspasfoto toevoegen. Voor leden die nog geen spelerspasfoto op de digitale spelerspas hebben, is het altijd mogelijk om een foto in te stellen, dus ook na 1 november.

De foto voor de spelerpas hoeft niet een officiële pasfoto te zijn, stelt de KNVB. Belangrijk is dat in alle redelijkheid verwacht kan worden dat de scheidsrechter het een goedgelijkende foto vindt. Geen zijaanzichten, geen gezichten van te grote afstand en geen petjes of zonnebrillen. En zorg voor een foto met voldoende contrast. Neem niet het risico dat de scheidsrechter je identiteit niet kan vaststellen.

Kapsalon Annemarie Evelien Van Neerven Sport Kersten Assurantiƫn Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Autoservice VDB Security Art Kombi Bouwmaterialen Spar Boere Van Alem Fotografie Atlantic Power