Overzicht wedstrijden zondag 8 mei

Senioren — Gepubliceerd op 11 mei 2022 19:40 door Willem Bardoel

Zwaluw 1 mocht aantreden op sportpark de Venhorst tegen Montagnards. Hier werd een maand terug in een avondduel ietwat onfortuinlijk met 0-1 verloren. Deze zondag kans op een revanche. Door een wat vollere ziekenboeg, die ’s ochtends nog groter werd door ziekte van doelman Thomas Jans, moest trainer Michel van de Venn behoorlijk puzzelen.

Van Zwaluw 2 deden Sem Schrijer en Stijn Jansen mee. Vanuit Zwaluw 3 deden Jan Raap, Andy van Elst en Dennis Jans mee. Er werd gekozen voor een 5-3-2 opstelling om te trachten resultaat mee te nemen uit Bergen. De wedstrijd ging gelijk op en zoals vaker het geval, onze ploeg kon wederom prima mee. Helaas wist Montagnards voor rust uit een standaardsituatie te scoren. Nadat de thee net uitgedronken was, stond het meteen 2-0. Wederom was een standaardsituatie de Zwaluw te machtig. Invaller doelman Stijn Jansen wist hierna met een paar prima reddingen te schade te beperken. Het werd 3-0, waarmee de wedstrijd gespeeld leek. Jeroen Thoonen kopte in de 70ste minuut de 3-1 binnen uit een voorzet van Tom Willems, waarmee de hoop weer wat terugkwam. In de 88ste minuut scoorde Jeroen Thoonen andermaal, dit keer op aangeven van Dennis Jans. In de slotminuut schoot de prima spelende Stijn Maassen de bal in het zijnet. Hier bleef het bij. Als de wedstrijd nog 5 minuten langer had geduurd, hadden er ongetwijfeld punten meegenomen uit Bergen. Helaas deze zondag niet, en we blijven in de herhaling vallen, het ligt absoluut niet aan de inzet en instelling. Het zit gewoon even niet mee. Donderdag alweer een nieuwe kans op resultaat. De Zwaluw speelt thuis tegen SV Merselo. 

De Zwaluw vrouwen waren vrij.

De Zwaluw 2 begon erg goed in de uitwedstrijd tegen SV Venray 4 en stond binnen een half uur 0-2 voor. Hierna was het gedaan en volgde een reeks doelpunten van de thuisploeg. Het werd uiteindelijk 6-2. 

De Zwaluw 3 ging naar Milsbeek om aan te treden tegen het plaatselijke sv Milsbeek 2. De #milsbeekuitaltijdlastig ging zeker op, voor de mannen van Bart Minten, die amper tot geen kansen creëerden. Na 2x 45 minuten stond er een 4-0 nederlaag op het bord. Desondanks maakten de mannen er een leuke zondag van en veranderde #milsbeekuitaltijdlastig in #milsbeekuitaltijdgezellig. Want de blauwe polo’s waren tot laat waar te nemen in de kantine van sv Milsbeek. Zondag wacht het uitduel met koploper Menos 1. 

Zwaluw 4 mocht naar Boxmeer voor de uitwedstrijd tegen Olympia’18 5. De scheidsrechter gaf al aan; we beginnen op tijd, des te eerder kan de 3de helft beginnen… Eerst moest nog gevoetbald worden op een uitstekend 2de speelveld in Boxmeer, onder toeziend oog van op grote reclame doeken afgebeelde Peter Gillis. Zeker in de eerste helft waren er tal van bijzonderheden waar te nemen. Zo wilde een Olympiaan ingooien, maar liet de bal achter zich vallen. De ingooi hierna was met 2 voeten van de grond, dus ging ingooi naar de Zwaluw. Nadat Luuk Jansen de Zwaluw op 0-1 had gezet, kwam de Zwaluw 2x goed weg. 1x was de rechterhand van de Zwaluw-doelman in een reflex snel bij de bal. Bij een te korte terugspeelbal was een uitgestoken teen afdoende om gevaar te verhinderen. Jeroen de Wit vergat daarna een fraaie solo af te ronden en schoot naast het doel. De thuisploeg kwam na 20 minuten op gelijke hoogte door een rake lob, die niet kon worden gekeerd. In de 40ste minuut kwam de Zwaluw op voorsprong door een vrije trap aan de zijlijn van Michel Jansen. Deze draaide in, verraste iedereen en met name de Olympia-doelman die de bal door zijn benen zag gaan. Vlak voor rust, wist Harm Miggiels niet te profiteren van geklungel achterin, hij kreeg de bal zo maar in zijn voeten geschoven. Vlak na rust werd het 2-2, door een goede counter van de Olympianen. Harm Miggiels’volley had beter verdiend. Dit was een van de kansen die er niet in gingen. Toch wist Rick Giesbers er 2-3 van te maken. Hiermee leek de Zwaluw erop- en erover te kunnen gaan, maar niets was minder waar. Olympia kwam terug in de wedstrijd, met alle geluk van de wereld. Een vrije trap werd op de 5 meter richting eigen doel gewerkt en verdween via de binnenkant paal in de doel. 3-3. Het spel ging op en neer. Harm Miggiels claimde nog te worden vastgehouden in de 16, maar kreeg geen penalty in de tegenstoot werd aan de noodrem getrokken. Hierdoor eindigde de Zwaluw met 10 man. Ook met ene man meer werd geprobeerd nog een 3 punter ervan te maken. Echter lukte dit niet. Voor Olympia voelde het gelijkspel als een overwinning, voor de Zwaluw als een nederlaag. Zuur puntverlies voor de mannen van Pim van Lanen, die zondag een zwaar duel te wachten staat tegen titelkandidaat HRC’27 1. 

Zwaluw 6 was vrij en wacht zondag de topper tegen Siol 4.

Onze veteranen hadden een off day en verloren ruim van de buren, VCA uit Sint Agatha. Het werd uiteindelijk 7-0.  

Foto’s Montagnards 1 – De Zwaluw 1

Foto’s Olympia 18‘5 – De Zwaluw 4

Tekst: Tim Hendriks

« ga terug
Kersten Assurantiƫn Van Neerven Sport Evelien Kapsalon Annemarie Autoservice VDB Aben Reclame Cuijk Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Spar Boere