Overzicht wedstrijden zondag 3 oktober

Senioren — Gepubliceerd op 07 oktober 2021 09:45 door Anne Menting

Deze zondag stond er een vol programma op de rol voor de seniorenteams van vv De Zwaluw. Aangezien het de hele nacht geregend had, was te voorzien dat er wellicht wedstrijden afgelast zouden gaan worden en dat bleek het geval. Zwaluw 1 moet nog een week langer wachten op de start van de competitie, omdat het veld in Beugen werd afgekeurd. Volgende week dan ‘eindelijk’ de seizoen ouverture tegen Constantia uit Wanroij.

De Zwaluw vrouwen speelden vandaag hun eerste competitiewedstrijd tegen Hapse Boys vrouwen 2. Het werd een gelijk opgaand duel, waarin de Zwaluw voor rust op voorsprong kwam door een doelpunt van Naomi Hofmans. Na rust wist Naomi nog eens doel te treffen en kwamen de dames op 2-0. Helaas werd deze voorsprong niet volgehouden en kwam Haps terug tot 2-1 en 2-2. Hierna had de Zwaluw nog de kans op de 3-2, maar in de blessuretijd viel de bal de andere kant op. Helaas werd de werklust en inzet van onze dames niet beloond met een welverdiend punt.

De Zwaluw 2 mocht de regen gaan trotseren in Wilbertoord tegen DWSH’18 2. Net als een week eerder tegen Heijen 2, werd het ook deze keer 1-1. Het doelpunt werd gemaakt middels een prachtige vrije trap in de kruising door Boyd van Sambeek.

Zwaluw 3 speelde thuis ook haar eerste wedstrijd, na een uitgesteld duel en moest tegen HBV 2. De Zwaluw 3 ging er vol voor, maar aan het einde bleek dat niet genoeg. Na de late 0-1 werd het uiteindelijk 0-3. Opmerkelijk, de wedstrijdbal plofte uit elkaar.

Zwaluw 4 speelde om 09:45 uur op het prachtige 3de veld in Vierlingsbeek. Daar mocht het opnemen tegen het plaatselijke RKVV Volharding 6. Na 2 grote kansen aan beide kanten, wist de mee opgekomen Kars Jacobs de 0-1 binnen te prikken. In een wedstrijd, waarin een foutenfestival van jewelste plaatshad, werd een cadeautje van de Oeffeltse doelman even later uitgepakt door een Volharding-speler. Na rust kwam de Zwaluw 4 op voorsprong door een goal van Jeroen de Wit. Kris van den Bogaard, wilde uit de rebound, na een vreemd weggeven corner wegwerken, maar zag zijn poging via de binnenkant van de paal binnen gaan. Een minuut of 10 later werd het 3-2, doordat de Zwaluw knullig balverlies leed. Nadat de linksbuiten van de thuisploeg 10 minuten werd weggestuurd vanwege een vervelende actie, werd het 3-3. Rick Giesbers schoot de bal uiterst beheerst in de kruising. Vlak voor tijd wist Jeroen de Wit het net nogmaals te vinden, door van dichtbij binnen te tikken. Daarmee waren de doelpunten op en kon de Zwaluw 4 op dit vroege tijdstip 3 punten bijschrijven. Dit na een eerdere nederlaag een week eerder tegen Vitesse’08 5.

De wedstrijd van de Zwaluw 5 werd afgelast

De Zwaluw 6 had een grote selectiespelers en had deze ook allemaal nodig. Na een kwartier voetballen keek het al tegen een 0-2 achterstand aan, tegen een als JO-19 overgeheveld team van Olympia’18 8. Toch wist het veerkracht te tonen, want deze achterstand werd omgebogen door doelpunten van Rick de Bruijn, Koen Verstelle en nieuweling Rodrigue Somue.

De Zwaluw veteranen kwamen zaterdag in actie tegen de leeftijdsgenoten van JVC Cuijk en wisten de wedstrijd met 2-1 te winnen. Doelpunten kwamen van Eric van Hout en Arno van Haren.

Tekst: Tim Hendriks

Evelien Kersten Assurantiƫn Van Neerven Sport Aben Reclame Cuijk Spar Boere Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Autoservice VDB Kapsalon Annemarie