Overzicht wedstrijden zondag 3 april

Senioren — Gepubliceerd op 06 april 2022 19:30 door Willem Bardoel

Zwaluw 1 speelde de uitwedstrijd tegen EWC’46. Een ervaren en stugge ploeg in deze competitie, maar de Zwaluw wist dat er vandaag wellicht resultaat in zou zitten. Mits alles goed uitpakt en het geluk aan de zijde is.

Helaas was dat deze zondag niet het geval. Zoals vaker dit seizoen, de Zwaluw kan goed mee, speelt bij vlagen prima, maar de kansen die het krijgt gaan er niet in. Voor rust stond het 2-0. Na rust maakte EWC’46  gebruik van de geboden ruimte en kwam het tot een 5-0. Weer een verhaal van het valt even niet de kant van de Zwaluw op. In de 80ste minuut deed Sal Langerak nog wat terug voor de Zwaluw. Waarmee de hatelijke doelpuntendroogte van 2022 ongedaan is. Deze week wachten nog 40 minuten uit in Merselo met een man meer. Zondag de altijd interessante derby tegen Vios’38 uit Beugen. Een wedstrijd op zich, kortom de Zwaluw 1 kan een hele mooi week te wachten staan. Een prachtige mogelijkheid om de neerwaartse spiraal te doorbreken en zichzelf eens een keer te belonen voor de geleverde inzet. Komt onze mannen ondersteunen. Alles les bluez! 

Onze dames speelden het gecombineerde of beter samengestelde team van RKDSO Lomm /RKDEV Arcen /IVO Velden/Resia Wellerlooi kort weg ST MDOC(Maas Dorpen Oost Combinatie) Vrouwen 1. Uit werd er nipt verloren, onze dames wisten dat het vandaag er volle bak tegenaan moest om tot een resultaat te komen. Dat deden onze dames zeker en streden met man en macht, maar het liep voetballend wat minder. Er was en gelijk opgaande strijd te zien, zoals zo veel in deze, in de regel, gelijkwaardige competitie, waar de vorm van de dag vaak bepalend is. De strijd en inzet werd helaas niet omgezet in grote kansen en zonder kansen te creëren word het lastig. De gasten uit Lomm/Velden/Arcen/Wellerlooi wisten wel 2x te treffen en gingen met een 0-2 zege terug het Limburgse in. Volgende week zondag spelen onze dames tegen sv DSV vrouwen. Een goed draaiende ploeg, waar de Zwaluw het altijd lastig tegen heeft. Hopelijk kan het weer een mooi duel worden. 

Zwaluw 2 zag zijn wedstrijd, in overleg met de tegenstander verplaatst worden naar donderdag 21 april. 

Zwaluw 3 speelde thuis tegen EGS’20 5. In een weinig hoogstaand duel werd Andy van Elst uiteindelijk matchwinner door op aangeven van Sem Schrijer het enige doelpunt te maken. 

De wedstrijd van Zwaluw 4 werd op zondagochtend afgelast, vanwege onbespeelbare speelvelden in Gennep bij tegenstander Vitesse’08. 

Zwaluw 5 trad vandaag aan tegen sv DSV 5. Met een aantal late wake-up calls werd het zwaar uitgedunde team, nog tijdig geprepareerd. Uit werd er kansloos verloren met 7-0. Vandaag een totaal andere wedstrijd. Sv DSV had amper de bal beroerd toen Roy Gieben een afvallende bal kiezelhard binnen kegelde. Hierna behield de Zwaluw 5 het overwicht, maar moest het waken voor het gevaar van DSV. Na 35 minuten was de stand weer gelijk. De linksbuiten van DSV zette strak voor en op de 5 meter, wist een teamgenoot geheel vrijstaand de bal binnen te werken. Dat leek de ruststand te worden, totdat Rick Vissers ineens een briljante poging had met zijn linkervoet. De bal draaide mooi over de keeper heen het doel in. Met een 2-1 ruststand werd de thee opgezocht een zeker niet onverdiende stand waarin Zwaluw 5 boven zichzelf uitsteeg. Men moest waken voor de eerste minuten na de rust en al gauw kwam de Zwaluw 2x goed weg, een verkeerde terugspeelbal en een poging uit een corner konden nog net verijdeld konden worden. De 3-1 was een hele fraaie combinatie. De doelman ving een vrije trap, speelde de bal op Job Thijssen in, die via Rick Vissers, Roy Gieben bereikte. Op aangeven van Roy, wist Max Visser de 3-1 binnen te werken. Een ongekende weelde voor Zwaluw 5. Lang bleef het geen 3-1, want een middenvelder van DSV kreeg een vrije doortocht. Hij vergistte zich niet in een 2de wedstrijdbal die op het veld lang en schoot de bal een-tegen-een beheerst binnen. Zwaluw 5 kreeg nog een mooie kans, maar een prachtige save van de doelman van DSV voorkwam de 4-2. Helaas voor de Zwaluw viel ie aan de verkeerde kant. Uit een corner kon de Zwaluw de bal niet wegkrijgen en dacht een DSV’r, dan probeer ik het eens met een omhaal. De bal verdween via de hand van de Zwaluw-doelman in de kruising. De stand was weer 3-3 en DSV rook bloed en ging er vol voor. De Zwaluw achterhoede bleef eigenlijk zonder kleerscheuren redelijk overeind. Sterker nog een eindpass was net verkeerd en anders had het zo maar nog mooier kunnen zijn. Toch was dit een hele grote morele opsteker voor het team. Het eerste punt is binnen. En dat smaakt naar meer! Ook de tegenstander gaf na afloop ruiterlijk toe, dat deze wedstrijd veel leuker was dan de heenwedstrijd. 

Zwaluw 6, mocht als koploper tegen een sterk Sambeek 4 aantreden. Uit werd er verloren, maar toen had Sambeek behoorlijk wat gastspelers. De Zwaluw 6 had dat deze zondag ook, omdat het anders geen team op de been kon krijgen. Grote man deze zondag werd van Sambeek, en dan bedoelen we onze eigen Boyd. Boyd wist namelijk een hattrick te maken. Koen Verstelle prikte er 2 in. Hierdoor won Zwaluw 6 met 5-1 en blijft de verrassende koploper (met wat meer wedstrijden gespeeld). Een wederom puike prestatie van Zwaluw 6. 

Zwaluw Veteranen kwamen helaas niet in actie, hopelijk komende zaterdag wel.

Tekst: Tim Hendriks

« ga terug
Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Autoservice VDB Evelien Aben Reclame Cuijk Kersten Assurantiƫn Spar Boere Van Neerven Sport Kapsalon Annemarie