Overzicht wedstrijden zondag 21 november

Senioren — Gepubliceerd op 24 november 2021 19:30 door Willem Bardoel

Het afgelopen weekend kwamen weer verschillende Zwaluw teams in actie. Ons eerste elftal speelde thuis tegen EWC’46 (Erica Walaria Combinatie 1946) uit Well. Na een kwartier spelen kwam het op achterstand door een doelpunt van Sid Hebben. De Zwaluw was met enige regelmaat te vinden op de helft van de tegenstander, maar kon dit niet uitdrukken in gevaar. Aan de andere kan was het vlak voor rust wederom raak. Sid Hebben kopte uit een vrije trap in het Zwaluwdoel.

Na rust werd het snel 0-3, toen linksbuiten Paul Kempkens de bal knap over Zwaluw-doelman Thomas Jans wist te stiften. De wedstrijd was hiermee gespeeld. De Zwaluw drong nog wel wat aan. Zo schoot Sam Litjens nog een keer fraai richting doel, maar wist de EWC doelman, net zo fraai te redden. In de slotminuut maakte Sal Langerak de eretreffer. Daar bleef het voorbij. De Zwaluw was deze zondag niet opgewassen tegen EWC’46. Volgende zondag speelt ons eerste elftal uit tegen Stormvogels’ 28.

Klik hier voor foto's van de wedstrijd van 't Urst.

Onze dames wachtten vandaag een van de langere reizen naar een uitwedstrijd. Er mocht gespeeld worden tegen ST MODC vrouwen 1, een gecombineerd damesteam tussen de verenigingen RKDEV Arcen, RKDSO Lomm en Ivo uit Velden. Er mocht gevoetbald worden in het pittoreske Lomm. Vooraf wisten onze dames dat het geen eenvoudige zondag zou worden, gezien de prima uitslagen van de thuisploeg in eerdere wedstrijden. Met een krappe selectie gaven onze vrouwen alles en begonnen goed. Pech hadden ze toen st MODC een penalty kreeg voor een eenzijdige struikelpartij. Dit cadeautje werd uitgepakt door de thuisploeg. Even later kreeg de Zwaluw een terechte penalty. Helaas werd de toegekende strafschop gemist. Na de rust werd een fout achterin genadeloos afgestraft. Geeke Onder de Linden bracht de spanning terug in de wedstrijd door de 2-1 te maken. Dat het vandaag niet mee zat bleek wel uit een vrije trap van lange afstand die via de keepster terug het veld in kwam. Deze geboden rebound, ging tussen de benen van 2 Oeffeltse speelsters door. Het bleef nog lang spannend, maar uiteindelijk keerde onze vrouwen huiswaarts met een 2-1 nederlaag.

De Zwaluw 2 had er vertrouwen in vandaag om de eerste 3 punten dit seizoen te mogen gaan bijschrijven. Met een 3-0 voorsprong, tegen de verhouding in, leek het vandaag ook te gaan lukken. Helaas wist Hapse Boys 3 het tij te keren en 4x te scoren, waardoor ze met een 3-4 overwinning terug naar Haps togen. Voor de Zwaluw 2 scoorden; Merijn Elbers, Dominique Pichel en gastspeler Roy Gieben.

Zwaluw 3 was vrij.

Zwaluw 4 mocht uit naar Sambeek om te spelen tegen de plaatselijke vv Sambeek 2. Zij speelden in het rood tegen de Oeffeltenaren die sterk begonnen. Het zware en zompige veld bedekt met een herfstdecoratie zorgde af en toe voor verbazingwekkende glijpartijen. Zo gleden 2 spelers uit na het nemen van een corner en links en rechts ging er iemand onderuit. Het genoemde overwicht kon niet gedrukt worden in doelpunten. Na een minuut of 25 sloeg het duel wat om en was het fellere Sambeek wat aandrong met wat schoten van afstand. De gevaarlijkste poging van dichtbij belandde op de voet van de Zwaluw doelman. Op slag van rust werd gastspeler Rick Vissers  gevloerd en kreeg de Zwaluw een penalty. Laatste man Erwin Kersten schoot deze onberispelijk binnen. Pal na rust kreeg Sambeek door een misverstand een grote kans, maar de bal ging naast. Enkele minuten na de thee werd het 0-2 door Rick Giesbers, die van dichtbij binnenschoot. Thijs Lamers bood daarna Kris van den Bogaard nog een prachtige mogelijkheid op de 0-3, maar de doelman wist de poging van dichtbij te pakken. De Zwaluw kon daarna het duel controleren. De vlak voor tijd ingevallen Jeroen de Wit liet zich meteen gelden door met een fraaie draai zichzelf vrij te spelen, maar zijn poging ging voorlangs. Het bleef 0-2 en de Zwaluw 4 onder leiding van coach Sjoerd Burgers, keerde met een clean sheet en 3 punten huiswaarts.

Zwaluw 5 was vrij

Zwaluw 6 speelde thuis tegen het sterke HRC’27 2 en leverde vooral een partij effectiviteit af. De tegenstander had het balbezit en stichtte meer gevaar. De Zwaluw 6 zorgde voor de doelpunten. Het kwam zelfs op een 5-2 voorsprong. Door doelpunten van Ruud Maas 3x, Rob Jilisen en Mike Langerak. Na de 5-3 en 5-4 werd het nog spannend, toch werd een knappe zege over de streep getrokken.

Onze veteranen spelen momenteel in de zaal.

Tekst: Tim Hendriks

Spar Boere Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Kersten Assurantiƫn Van Neerven Sport Evelien Kapsalon Annemarie Autoservice VDB Aben Reclame Cuijk