Overzicht wedstrijden zondag 20 november

— Gepubliceerd op 22 november 2022 10:10 door Tim Hendriks

Op deze koude, kil aandoende zondag stond voor Zwaluw 1 de thuiswedstrijd tegen vv Holthees-Smakt op het programma, waarna na afloop de selectie een Oranjefeest had georganiseerd in de kantine. Ook Zwaluw 3 en Zwaluw 5 kwamen in actie, om een inhaalduel te spelen tegen respectievelijk EGS’20 7 en Heijen 4. Gelukkig waren de dagen ervoor droog geweest zodat de duels en ook het feest door konden gaan. 

Zwaluw 1 speelde thuis tegen de Noord-Brabants/Limburgse opponent uit Holthees en Smakt. Vaak leveren dit leuke wedstrijden op, voor meestal ook een aardig gevulde tribune. Tevens is dit een tegenstander die wil ‘voetballen’. Zo ook deze zondag, ondanks de kou wisten nog behoorlijk wat mensen de gang naar ons sportpark te maken. Zij zagen een duel waarin de Zwaluw goed begon, maar waarin vv Holthees-Smakt tot 3x toe dicht bij een treffer was. 2x Wist Zwaluw-doelman Thomas Jans met 2 dito reddingen, fraai van stuk, maar ook zeer noodzakelijk een doelpunt te voorkomen. Ook op een laag vervelend opstuitende poging had hij een goed antwoord in huis door de bal goed naar buiten te werken. In de 12 minuut kreeg vv Holthees-Smakt een corner, welke door Boy Jansen in een keer binnen werd geschoten. Na een kwartier spelen uitte een van de meest ervaren spelers Boyd van Sambeek zich in woord en gebaar en ging over in daden. Het credo voor de Zwaluw om er met zijn allen een stap bovenop te doen. Boyd gaf zelf het goede voorbeeld door een gevaarlijke voorzet af te leveren. Hierbij moest de doelman van de gasten, Marco Reijnen een rebound weggeven. Jeroen Thoonen was er als de kippen bij om de 1-1 tegen de touwen te werken. De Zwaluw nam het heft in handen en Rinze Verhoeven had pech dat hij de bal niet lekker raakte, waardoor de Holthese doelman makkelijk kon pakken. Even later kwam Rinze Verhoeven 1 tegen 1 met de doelman, maar laatstgenoemde kwam als winnaar uit de strijd. Tom Willems had nog 2 bijzonder goede acties in huis. Bij beide keren kon hij proberen, maar beide schoten troffen helaas geen doel. Bij een wat onoverzichtelijke situatie probeerde de Zwaluw het, maar kwam de bal op onverklaarbare wijze tegen lat. Boyd wilde nog een keer voorzetten, de bal ging pardoes richting de verre bovenhoek, maar de doelman van de gasten kon ternauwernood de bal onder de lat uittikken. Voor rust zagen we een prima spelend en strijdend de Zwaluw, fel in de duels. Voorbeeld hiervan was de inzet en ook daadkracht waarmee onze backs Job Rigters en Stijn Caspers speelden. Dit was gewoon goed, wel kwam de Zwaluw nog goed weg, toen een kopbal vanaf een meter of 15 van de goal van Stef Jansen boven op de lat terecht kwam. Met 1-1 werd de rust opgezocht. 

 

Na rust ging het regenen en kreeg de Zwaluw direct een vrije trap op een mooie plek op een meter of18 meter van  de goal. Jeroen Thoonen zag de bal richting bovenhoek gaan, maar de doelman van de gasten wist de bal knap te redden. De terug voorgezette bal kwam, net al in de eerste helft op de lat terecht. Dan zit het gewoon niet mee. Na een uur spelen zakte de Zwaluw wat in, wel bleef het strijden, maar moest waken voor de counters. In de 85ste minuut kregen de gasten een corner. Wederom zette Boy Jansen zich achter de bal en de bal verdween via Thomas in het doel. Thomas werd op het moment dat hij dacht de bal weg te werken uit balans gebracht, maar dit had overigens prima leidende scheidsrechter Hendriks niet waargenomen. 1-2 met nog weinig tijd op de klok. Toch kreeg de Zwaluw nog een paar mogelijkheden. Een vrije trap van de zijkant kon verdedigd worden. Rinze kreeg net niet genoeg vaart meer in zijn poging, waardoor de Holthese doelman de bal klemvast kon pakken. De gasten verprutsten nog een kans met 3 man tegen 1 op de 1-3. Boyd mocht in de absolute slotfase nog aanleggen voor een vrije trap, maar het mocht niet baten. De Zwaluw had op zijn minst een punt verdient, maar het viel voor de tegenstander nu goed uit. Ook zij gaven aan blij te zijn met 3 punten en dat het geluk een keer hen zijde op viel, maar hadden ook vrede gehad met een gelijkspel. Zondag start de 2de periode en speelt de Zwaluw uit tegen VCA. Een derby, die al lang niet meer is gespeeld en zeker in Sint Agatha leeft. Niets zo lekker om met het winnen van deze wedstrijd de 2de periode te starten. 

 

Zwaluw 3 speelde een inhaalwedstrijd tegen EGS’20 7. Een team wat voormalig (selectie)spelers van SCV’58 omhelsde. Daar Zwaluw 3 in de as behoorlijk wat speler mistte, wist het dat deze ochtend wellicht lastig ging worden. Het werd uiteindelijk 1-3.

 

Om 10:00 mochten de mannen van Zwaluw 5 aantreden tegen vv Heijen 4. Met een zeer royale selectie ging het team van Jan van Gelder en Cliff van Sambeek op jacht naar een overwinning. De sfeer in de kleedkamer was weer opperbest, mede veroorzaakt door een roze oorwarmer die uiteindelijk in het kleedlokaal bleef. Het eerste half uur speelde het uitstekend en op het gladde 2de speelveld was het Koen Verstelle die voor rust 2x raak wist te schieten. Een keer op aangeven van Ruud Maas en 1x op aangeven van Rob Jilisen. Het laatste kwartier was wat minder scherp, maar toch kregen Koen en Mark Artz nog mogelijkheden echter werd er niet meer gescoord. Uit een van de spaarzame acties van Heijen wist de rechtsback door te stomen en met wat geluk behield hij balbezit en schoof de bal in de lange hoek. 2-1. Wederom was het Koen Verstelle die voor de Zwaluw de marge weer op 2 doelpunten bracht. 3-1 was tevens de ruststand. Na rust werd het wat rommeliger aan de Zwaluw zijde, had Heijen ook meer balbezit, maar kwam niet tot echt (groot) gevaar. De organisatie en verdediging van Zwaluw 5 stond goed. Het werd 4-1, door opnieuw Koen, die daarmee zorgde dat de overwinning een feit was. Dit nadat eerste een kans of 3 er jammerlijk niet ingingen. Heijen kreeg in de 89ste minuut nog een vrije trap, welke ligt van richting werd veranderd en via de vingertoppen van de Zwaluw doelman binnen ging. Al met al een zeer verdiende zege voor Zwaluw 5 dat de weg omhoog weer heeft ingezet. 

« ga terug
Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Kapsalon Annemarie Van Neerven Sport Evelien Aben Reclame Cuijk Kersten Assurantiƫn Spar Boere Autoservice VDB