Overzicht wedstrijden zondag 20 maart

Senioren — Gepubliceerd op 22 maart 2022 19:25 door Willem Bardoel

Zwaluw 1 speelde tegen de oud-club van trainer Michel van der Venn, Achates. Een team dat lekker draait in de vierde klasse G. Dit bleek ook de eerste tien minuten toen Zwaluw-doelman Thomas Jans zijn handen vol had en met een paar goede reddingen de Zwaluw op de been hield. 

Aan de andere kant stuurde Jeroen Thoonen, Tom Willems diep, deze werd vlak buiten de 16 gevloerd door de Achates doelman. De goed leidende scheidsrechter Grutters kon niets anders dan de doelman met rood van het veld sturen. 80 minuten lang speelde Zwaluw 1 met een man meer. Het Zwaluw publiek ging er eens goed voor zitten, want wellicht was vandaag dé mogelijkheid om Achates te verslaan. Voor rust probeerde Zwaluw het wel, maar kwam het niet tot grote mogelijkheden of werden bij de eindpass net de verkeerde keuzes gemaakt. Achates was er nog een keer dichtbij, maar de vrije trap ging over het doel. Na rust was er meer druk waar te nemen van de Zwaluw, maar kwam het andermaal niet tot grote kansen. Een paar kopballen brachten de Achates speler, die vanaf minuut 10 in het doel stond, niet in verwarring. Een vlijmscherpe counter van Achates in de 68 minuut werd prima afgerond waarmee de 0-1 op het bord kwam. Hierna was het tegenhouden voor Achates. Uit een scrimmage raakte de Zwaluw nog de lat en een fraai schot van Youri Geurts kon tegengehouden worden door de doelman. Achates aasde onderwijl op de counter, zo voorkwam Dirk van Tilburg met geweldig ingrijpen nog een tegenstoot. Ondanks een lange blessuretijd kon de Zwaluw de trekker niet overhalen. Het was typisch zo’n dag dat het niet wilde. Aankomende donderdag kans op revanche, als Montagnards uit Bergen op bezoek komt. 

Onze dames mochten vandaag een lange reis af leggen om te spelen tegen VVV’03 uit Venlo. Binnen 2 minuten kwamen onze dames op voorsprong door een doelpunt van Debbie Graat. Een morele opsteker voor het team van trainer Thommy Leninduan, welke vandaag zijn dames een ongekende strijd zag leveren. Ondanks dat de Zwaluw genoeg kansen kreeg ging de thuisploeg met een 2-1 voorsprong op het bord de thee opzoeken. Na rust maakte Geeke Onder de Linden de 2-2. Een kleine 10 minuten voor tijd, kon een bal niet lekker weggewerkt worden en werd het 3-2. Helaas kwamen onze dames dit tegendoelpunt niet meer te boven. Een zure nederlaag, want onze dames speelden als een team en hadden zeker meer verdient. 

De wedstrijd van de Zwaluw 2 werd verplaatst.

Zwaluw 3 speelde thuis, maar dan in Cuijk om te spelen tegen JVC Cuijk 2. De tijd, dat dit team een reserve hoofdklasser was, ligt lang achter ons. Nu is het een ervaren en stugge ploeg. Zwaluw en JVC maakten er vandaag een spektakelstuk van welke in 4-3 eindige in het voordeel van de Oeffeltenaren. Gastspeler Boyd van Sambeek was de gevierde man met een hattrick. Het andere doelpunt kwam van gastspeler Jeroen de Wit. Een mooie en welkome 3 punter voor Zwaluw 3. 

Zwaluw 4 trad aan in Ledeacker om te spelen tegen sv DSV 4. Een team dat een van de 2 titelkandidaten is in deze competitie. Op een hard, hobbelig veld, waar de bal de gekste dingen kon doen, ging het spel na een kwartier over en weer. Beide doelmannen hoefden niet overmatig of moeilijk in actie te komen. Na een 35 minuten spelen kreeg de thuisploeg een corner, die verlengd werd en in de lange hoek verdween. Rick Giesbers mocht na rust aanleggen voor een vrije trap, maar zijn poging kon overgetikt worden door de DSV-doeman. Dit was het eerste wapenfeit, want even later was het raak. De Zwaluw op gelijke door een doelpunt van Thijs Lamers.Deze stand kon niet lang vastgehouden worden. De midden-midden van de thuisploeg schoot met een verdekt schot, waarbij de bal een rare zwieper kreeg. Via de (inmiddels gekneusde) wijsvinger van de Zwaluw-doelman binnen. Een kleine 10 minuten later werd het 3-1 na een combinatie door het hart van de Zwaluw defensie. De laatste man schoot snoeihard binnen. De wedstrijd leek gespeeld, maar De Zwaluw 4 ging er nog vol voor. De thuisploeg dacht de buit binnen te hebben, tot de Zwaluw een corner kreeg. Luuk Jansen kopte binnen, maar met een voortreffelijke reflex voorkwam de DSV-doelman een doelpunt. De rebound was een prooi voor Thijs Lamers, die binnen werkte. De Zwaluw kwam nog goed weg toen corner van richting werd veranderd, maar de Zwaluw-doelman wist de bal met een reflex weg te tikken. Vlak voor tijd kreeg Thijs Lamers, nog een kans, maar kon niet genoeg kracht zetten achter de bal. Verder dan de 2-3 kwam de Zwaluw 4 niet, wat wederom goed tegenstand bood tegen deze sterke tegenstander. 

Zwaluw 5 speelde thuis tegen EGC’20 8. Een team waartegen het een paar weken terug nog dik verloor. Vandaag zat er meer in en kon de schade beperkt gehouden worden tot 0-4. 

Zwaluw 6 had een makkelijke ochtend. Voor rust had Ruud Maas al een zuivere hattrick gemaakt, de ingevallen Tom Maassen maakte na rust er 4-0 van. Een prima zege voor ons zesde dat het erg goed doet. 

De Zwaluw veteranen hebben onderling een trainingspartijtje afgewerkt ivm te weinig manschappen. Alle hulp bij onze vets is meer dan welkom!

Tekst: Tim Hendriks

« ga terug
Kapsalon Annemarie Aben Reclame Cuijk Kersten Assurantiƫn Autoservice VDB Spar Boere Van Neerven Sport Evelien Bouwbedrijf Kerstens V.O.F.