Overzicht wedstrijden zondag 10 april 2022

Senioren — Gepubliceerd op 11 april 2022 19:50 door Willem Bardoel

Zwaluw 1 speelde de derby tegen Vios’38 uit Beugen. Voor rust was de Zwaluw duidelijk de bovenliggende partij. Al kwam het in de 3de minuut nog goed weg toen Lars Bindels een grote kans namens de kansen niet verzilverde. De Zwaluw had het betere veldspel, wat langzaamaan werd omgezet in kansen.

Tom Willems was er dichtbij. Youri Geurts’ van richting veranderde vrije trap, werd door de Vios’38 doelman Dani Centen gepareerd.  Ook de rebound van Jeroen Thoonen werd op miraculeuze wijze door de Vios-doelman onschadelijk gemaakt. Youri Geurts, probeerde het nog een keer uit een moeilijke hoek, maar de Vios’38 doelman wist deze slim en goed ingeschoten inzet ook te pakken. Na rust maakte Sal Langerak de 1-0, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege een handsbal. Na een uur spelen schoot Rinze  Verhoeven nog een keer gevaarlijk richting doel, maar zijn schot ging over. Een poging van Sal Langerak werd knap overgetikt door de Beugense goalie. Vios’38 stelde hier bijzonder weinig tegenover.  Zwaluw-doelman Thomas Jans hoefde pas in de 87ste minuut handelend op te treden. Gescoord werd er niet en daarmee was de einstand 0-0.  Door uitstekend keeperswerk van de Vios-doelman werd er niet gescoord, maar De Zwaluw pakte in elk geval een meer dan verdiend punt. Als er met deze goede instelling en beleving gespeeld wordt, dan gaat het donderdag tegen sv Merselo, waar de laatste 40 minuten nog gespeeld moeten worden, vast goed komen!  

Onze Dames speelden uit tegen sv DSV Vrouwen. De nummer 2 van de competitie. Onze dames speelden thuis een goede wedstrijd tegen de vrouwen van Sint Anthonis, maar dolven destijds het onderspit. Deze zondag leek het lastig te worden, want al snel was het 2-0 voor DSV. Geeke Onder de Linden maakte even later de 2-1. Dit op aangeven van Floor Daanen, die met een slimme beweging de bal doortikte. Na rust schoot Naomi Hofmans prachtig raak en was het 2-2. Geeke scoorde hierna nog een keer en de dames stonden lange tijd op voorsprong. Helaas kon een 2-3 voorsprong niet over de streep getrokken worden, want DSV maakte vlak voor tijd de 3-3. Hierna ondernam Geeke nog een poging, maar de DSV-doelvrouw wist de inzet te keren. Een 3-3, is al met al geen verkeerd resultaat voor onze dames, die wederom met een prima inzet speelden. 

Zwaluw 2 moest tot het gaatje en wellicht nog wel verder gaan om een resultaat uit het vuur te slepen. Met man en macht werd een punt overgehouden aan de clash met het jonge Vitesse’08 2. Het werd 1-1, Oeffeltse doelpunt werd gemaakt door Boyd van Sambeek. 

Zwaluw 3 mocht uit spelen tegen buurdorp VCA 2. Tegen het hoog geklasseerde team werd een knap punt bewerkstelligd. 2-2 was de eindstand. Doelpunten kwamen van Roel Graat en het andere doelpunt was een eigen doelpunt.

Zwaluw 4 speelde thuis tegen vv Heijen 4. Een paar weken ervoor werd hiertegen gelijk gespeeld in een wedstrijd waar Zwaluw 4 een totaal ander team op de been bracht. Nu had Heijen een hoop andere spelers bij zich. Zwaluw 4 begon uitstekend aan het duel en kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van Ferry van Amstel. Dit op aangeven an Michel Jansen. Hierna had het de voorsprong moeten uitbreiden, maar een paar grote kansen werden gemist. Waarbij gezegd moet worden dat de doelman van Heijen uitstekend keeperwerk leverde. Een verrassende variant uit een corner zorgde voor de 2-0. Michel Jansen legde slim terug op Kris van den Bogaard, die het lukraak probeerde. Door zijn droge schuiver werd het 2-0. Na het eerste half uur werd ook Heijen wat gevaarlijker, maar verder dan een schotje in de benedenhoek kwamen ze niet. Na rust zakte het bij de Zwaluw behoorlijk in, maar ook Heijen bracht niet veel. Kolderieke momenten te over, omdat de Zwaluw elkaar totaal niet wist te vinden en onrustig was aan de bal.  Zo werd zelfs de Zwaluw doelman een keer werd gepoord. Harm Miggiels had onderwijl de 3-1 op de slof, maar schoot de bal tegen de lat. De rebound werd op komische wijze weggekopt door een Heijenaar. In de 70ste minuut had een Heijenaar ineens een vrije doortocht, bedacht zich geen moment en schoot de bal via de binnenkant van de paal  in het doel. De stand werd 2-1. Harm MIggiels kreeg daarna een vrije doortocht, maar speelde de bal te ver voor zich uit, waardoor de Heijen doelman als winnaar uit de strijd kwam. Ook Michel Jansen wist een tegen een niet uit te buiten en strandde op de uitblinkende Heijen doelman. De Zwaluw doelman wist daarna een schot uit een corner net over te tikken. Sjoerd Burgers leek de 3-1 binnen te gaan glijden, maar kwam verkeerd uit met zijn passen en raakte de bal verkeerd Heijen mocht nog een keer aanvallen, een Heijenaar werd weggestoken, legde vanaf de achterlijn terug en bij de 2de paal kwam een teamgenoot aangelopen die de bal voor het intikken had. Zijn tegendraadse poging werd, tot een ieders opluchting, op de doellijn klemvast gepakt door de Zwaluw-doelman. Hierna was de wedstrijd gedaan Na een superieur eerste half uur, waarin het verschil in kansen niet in doelpunten werd uitgedrukt, maakte De Zwaluw 4 het zich nog lastig. Zeker omdat het een paar prachtige kansen mistte. Toch kon het na 2x 45 minuten 3 punten bijschrijven. 

De wedstrijd van de Zwaluw 5 werd afgelast vanwege een spelerstekort.

Zwaluw 6, maakte zich op voor een mooie middag, door het organiseren van de Duitse middag in de kantine. Eerst moest er natuurlijk gevoetbald worden. Het team draait de laatste week lekker. Dat zette zich door deze zondag tegen Toxandria 5. Met een 0-6 overwinning gingen de mannen huiswaarts. Een prachtige zege voor Zwaluw 6. Doelpunten kwamen van Koen Verstelle 3, Ruud Maas 2 en Mark Artz 1. 

Onze Veteranen speelden wederom tegen VEnse Boys. Uit op een prairieweide van jewelste werd het 6-3 voor ‘cafe’ elftal uit het ’t Ven. Voor de Zwaluw scoorde Bas van den Boogard 2x en Roy Gieben 1x.

Bekijk hier de standen per 10 april 2022. Ook de topscorerslijst is weer bijgewerkt; klik hier voor de link.

Tekst: Tim Hendriks

« ga terug
Van Neerven Sport Evelien Kapsalon Annemarie Spar Boere Aben Reclame Cuijk Kersten Assurantiƫn Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Autoservice VDB