Overzicht wedstrijden zondag 1 mei

Senioren — Gepubliceerd op 06 mei 2022 10:05 door Willem Bardoel

Voor een behoorlijk aantal teams stond er op 1 mei een (inhaal)speelronde op het programma. 

Op deze zonnige zondag trad Zwaluw 1 aan tegen sv Milsbeek. De nummer 3 in de competitie, waar uit nipt van werd verloren met 0-1. Voor rust kwam sv Milsbeek in de 10de minuut op voorsprong. De Zwaluw kwam niet echt tot voetbal en de stand werd tot de rust behouden.

Na rust een heel ander de Zwaluw, het overrompelde sv Milsbeek. Creëerde een hoop kansen, maar het verhaal van dit seizoen was zoals vaker. De trekker kon niet succesvol worden overgehaald. Met goed veldspel, prima inzet laat ons vlaggenschip wekelijks zien een waardige 4de klasser te zijn en mee te kunnen draaien in deze competitie. Helaas beloont de ploeg zich te weinig, wat heel frustrerend is voor de spelers en technische staf. Zondag tegen Montagnards een nieuwe kans. 

Onze dames speelde thuis tegen de dames van VVV’03 uit Venlo. Met de rust stonden onze dames op een keurige 2-0 voorsprong. Vlak na rust werd het 2-1. Hierna misten onze dames enkele grote kansen, en kwamen de gasten uit Venlo terug tot 2-2. Deze stand bleef lang staan. Er werd zelfs nog een Zwaluw-doelpunt goal afgekeurd, toch viel het deze keer goed voor onze dames en hoe. Het werd 3-2 en zelfs 4-2. Een prachtige zege voor de ploeg van Thommy Leninduan, die hiermee won van de nummer 2 van de competitie. De doelpunten werden gemaakt Geeke Onder de Linden 1x en woman-of-the match Debbie Graat, die het netje 3x liet bollen. 

Zwaluw 2 had vandaag niet bedacht punten te gaan halen. Het sterke Achates 2 kwam op bezoek en was een maatje te groot. Het werd uiteindelijk 0-5. 

Zwaluw 3 speelde een hele bijzondere derby tegen Vios’38 2. Na 2x 45 minuten was er 12x gescoord. De doelpunten werden hierbij eerlijk verdeeld. 6-6. 

Zwaluw 4 speelde thuis tegen HRC’27 1. U leest het goed, het vlaggenschip van Afferden trad aan in Oeffelt om op 10:00 uur te spelen tegen Zwaluw 4. Dat het een eerste elftal betrof was wel duidelijk, want om 09:25 uur stonden de pionnen en spelers al buiten voor de warming up. Eenmaal begonnen op een prima 2de speelveld, had Thijs Lamers Zwaluw 4 al snel op voorsprong kunnen schieten. Helaas ging zijn poging er niet in. Aan andere kant was het wel vrij direct raak toen de HRC’27 midden-midden vrij opkwam voor het doel en beheerst binnenschoot. Hierna probeerde de Zwaluw te voetballen, maar had het lastig, tegen het fitte HRC. De Zwaluw kwam wel tot wat aanvallen, maar moest waken voor de vlijmscherpe omschakeling van de Afferdse opponent. Door goed verdedigingswerk, werd gevaar een paar keer knap voorkomen. Toch werd het 0-2 voor de rust. Door een inschattingsfout en een glijpartij kon een Afferdenaar vrij opstomen richting doel. Hij plaatste de bal beheerst binnen. Na de rust nam de Zwaluw waar het kon het heft meer in handen en schoot na een uur spelen de aansluitingstreffer binnen. Erwin Kersten schoot de bal met een fraai schot in de verre hoek. Helaas was deze voorsprong snel teniet gedaan, want een HRC’27-speler kreeg een goede schietkans en schoot de bal in de 16, na wat ongelukkig keeperswerk binnen. 1-3. Hierna poogde de Zwaluw nog alles op alles te zetten, maar voorzetten waren continue voor een HRC’. Zij raakten uit een vrije trap nog een keer de paal. De Zwaluw bleef het proberen voetbalde goed, maar bleef desondanks met lege handen achter. Een 1-3 nederlaag, waarbij gezegd moet worden, dat er een aardig potje voetbal waar te nemen was. 

Onze Veteranen kwamen in actie, dat was al positief en stapten als overwinnaars van het veld. Dat is al helemaal positief. Het werd 1-2 in en tegen Vianen Vooruit. Bas van den Boogaard was de gevierde man met 2 doelpunten.

Bekijk hier de competitiestanden.

Tekst: Tim Hendriks

« ga terug
Spar Boere Evelien Kapsalon Annemarie Autoservice VDB Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Van Neerven Sport Kersten Assurantiƫn Aben Reclame Cuijk