Overzicht wedstrijden Pinksterweekend

— Gepubliceerd op 09 juni 2022 20:10 door Willem Bardoel

Zwaluw 1 speelde haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Stormvogels’28 uit Siebengewald. Zoals altijd dit seizoen gingen onze mannen er vol voor, wat al snel leidde tot wat dreiging en ook een paar acties van Sam Litjens waren fraai te noemen. Stormvogels liet zien een voetballende ploeg te hebben, maar vergaloppeerde zich bijna. De Zwaluw rook bloed, maar kon niet profiteren. Tot 3 maal toe werd geklungel in de opbouw van Stormvogels’28 niet afgestraft.

Waar de Zwaluw het liet liggen, pakte Stormvogels wel uit. Bij een corner werd een bal niet lekker weggewerkt, waardoor het voor de Siebengewaldse nummer 9 makkelijk profiteren was. Het moet gezegd, hij ragde de bal piekfijn binnen. Hierna kreeg de Zwaluw nog een mooie mogelijkheid, maar de bal sprong net iets te ver van Rinze Verhoevens voet af, ook een vrije trap van Jeroen Thoonen had meer verdiend. Echter wist de Stormvogels doelman knap te redden. Op snelheid ging een Siebengewaldse speler richting doel, waardoor het 0-2 werd. Voor rust drong de Zwaluw nog wel wat aan, maar daar het spel op-en-neer ging moest doelman Thomas Jans ook 2x handelend optreden.

Vlak na rust had Jeroen Thoonen de 1-2 op de schoen, maar trof de Stormvogels-doelman. Thomas Creemers van Stormvogel’'28 wist een situatie goed uit te spelen en zorgde voor 0-3. Dit was eigenlijk ook het moment dat de ban gebroken was. Stormvogels voetbalde het eenvoudig uit. Toch was in de 66ste minuut Stijn Caspers mee opgestoomd en met een bijzonder fraaie voetbeweging zorgde hij al loppend voor de 1-3.  Een prachtig doelpunt. Ondanks nog wat kansen, die aan beide kansen werden gemist. Werd het ook nog 1-4 voor de uitploeg. Tijn Trum wist vlak voor tijd binnen te schieten. Opvallend was dat er tussendoor nog 3 Siebengewaldse doelpunten deze zondag, overigens allen terecht, werden afgekeurd wegens buitenspel. Helaas kon de Zwaluw, wat sterk begon het overwicht van de beginfase niet in doelpunten omzetten. 

De Zwaluw is hiermee op de 12de plaats geëindigd en gaat zich opmaken voor de nacompetitie. Die ziet er als volgend uit. De Zwaluw mag donderdag uit naar Gassel. Om 20:00 zal er afgetrapt worden op sportpark de oude kamp. Daarna wacht de finale ronde zondag 12 juni om 14:30 thuis op sportpark de Hogehoek. Zorg dat je erbij bent en steun onze mannen. Allez les blues! 

Onze dames kwamen niet maandag, maar dinsdagavond in actie voor de wedstrijd tegen nummer 3. SVEB/Sporting ST. Een gecombineerd team uit Broekuizenvorst/Tienray/Swolgen. Uit werd in een matig duel van Oeffeltse kant met 5-1 verloren. Deze ronde herstel kans op herstel wellicht. Al snel keken onze dames tegen een achterstand aan. Voor rust werd het 1-1 door een doelpunt van Debbie Graat. Na rust kwamen de gasten op 1-2, maar Naomi Hofmans wist deze stand weer ongedaan te maken. Het werd 2-2 en de Zwaluw had nog kans op meer, maar kon het overwicht niet uitbuiten in doelpunten. Zeker een goed resultaat van onze dames, die tegen een sterke tegenstander tot 2x toe terugkwamen en een knap punt overhielden aan dit treffen. Een goede afsluiting van het seizoen. 

Zwaluw 2 was al uit gevoetbald 

Zwaluw 3 speelde uit tegen Achates 3 een ervaren en goede ploeg, die nog kans maakt op de titel. Het verschil op de ranglijst liet zich ook in doelpunten zien. Het werd 6-0 voor de Ottersummers, die hiermee hun eventuele titelkansen in leven houden. Donderdagavond speel Zwaluw 3 uit tegen EGS’20 5 haar laatste wedstrijd van het seizoen. Hopelijk dan beter voor het sympathieke team van leider Bart Minuten. 

Zwaluw 4 was vrij en speelt komende donderdagavond uit tegen Vitesse’08 5 en sluit het seizoen zondag thuis af tegen Vianen Vooruit 3. 

Zwaluw 6 speelde haar laatste wedstrijd van het seizoen en blijft (het zij wat vertekend) bovenaan staan in de competitie. Tegen Astrantia 2, was het niet makkelijk, toch werd de overwinning over de streep getrokken. Koen Verstelle scoorde, uiteraard weer een keer, daarnaast waren gastspelers Merijn Elbers 1x en Twan Menting 2x trefzeker. Hierna werden de 100 potten bier van de 3de periode verorberd en hebben de mannen van het zesde een gezellige dag mogen beleven. 

Aangezien afgelopen zaterdag het buurtvoetbal toernooi op ons sportpark plaatsvond en de veteranen dit organiseren, speelden zij zelf niet. Hopelijk leverde deze topdag nog nieuwe aanwinsten op voor het komende seizoen.

Standen per 7 juni 2022.

Tekst: Tim Hendriks

« ga terug
Kapsalon Annemarie Spar Boere Aben Reclame Cuijk Van Neerven Sport Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Evelien Autoservice VDB Kersten Assurantiƫn