Overzicht wedstrijden Paasweekend

Senioren — Gepubliceerd op 19 april 2022 20:00 door Anne Menting

Paasmaandag stond er een complete inhaalronde op de rol voor de meeste van onze seniorenteams. Voor Zwaluw 1 wachtte de derby tegen Toxandria 1. De hekkensluiter van de 4de klasse G die nog niet wist te winnen dit seizoen en vandaag moesten winnen tegen de Zwaluw. Een wedstrijd tussen de nummer 12 en 13 in de competitie. Voor het duel had de Zwaluw een voorsprong van 4 punten op Toxandria. Eenmaal afgetrapt de Zwaluw volledig het heft in de handen van de wedstrijd. In de 9 de minuut uitte zich dit in een prima poging van de bedrijvige Tom Willems. De bal ging echter via de binnenkant van de paal en de doelman het veld in. Weer zo’n moment waarvan je denkt, waarom gaat die bal er niet gewoon in? De Zwaluw bleef doordrukken. Jeroen Thoonen zag zijn kopbal op miraculeuze wijze door de Toxandria doelman gekeerd worden. Ook een kopbal van Sal Langerak had een beter lot verdiend. Zijn poging ging net over het doel. In de 33ste minuut zette Rinze Verhoeven goed druk op zijn tegenstander. Veroverde de bal op de achterlijn en punterde de bal richting doel. Tot een ieders verbazing verdween de bal in het doel. 0-1 voor de Zwaluw en meer dan verdiend.

Tekst: Tim Hendriks

De Zwaluw zette hierna door, het combinatie en veldspel was uitstekend verzorgd en wat was het een genot om Stijn Caspers aan de rechterflank te zien opstomen en goede voorzetten te zien geven. Willem van Haren zijn poging had ook een beter lot verdiend, maar de Toxandria doelman was op zijn hoede. De 0-1 rusttand leek geen probleem, want Toxandria was de middellijn nog niet over geweest. Tot de 44ste minuut. Een voorzet van links werd niet gecontroleerd en een 2de rebound was een prooi voor Jesse Vogels van de thuisploeg. 1-1. Dit was meteen de ruststand, wat als een domper voor de Zwaluw mocht worden beschouwd. De Zwaluw was beduidend de betere ploeg. Na rust liet de Zwaluw het initiatief meer aan Toxandria en werd niet meer het niveau van voor de rust gehaald. Toch kwam in de 55ste minuut Rinze vrij voor de keeper, maar die wist met zijn voet redding te brengen. Toxandria drong langzaamaan meer aan een de Zwaluw restte tegenhouden. Dit resulteerde overigens, in de soms wat merkwaardige beslissingen van de arbiter. In wat kaarten voor de Zwaluw. Al waren de kaart voor Toxandria en de eerste voor de Zwaluw meer dan terecht.

In de 80ste minuut werd er bijna gescoord uit 2 corners. Bij beide pogingen wist de Toxandria doelman echter uitstekend te redden. Bij een (wederom) gemakkelijk gegeven vrije trap in de 82ste minuut kwam Toxandria op voorsprong. De kopbal uit deze vrije trap, verdween via de ene paal op de andere paal en van dichtbij werkte Joost Vernooij binnen. Een doemscenario voor Zwaluw 1. Met man en macht werd getracht in elk geval een punt binnen te slepen. In de 91ste minuut lukte dit alsnog. De doelman moest een rebound weggeven en de 16-jarige Jannes Bloemers was er als de kippen bij om de rebound te zilveren. 2-2. Niet veel later werd een kopbal van Sal Langerak door de uitblinkende Toxandria-keeper op formidabele wijze overgetikt. In de slotseconde schoot Willem van Haren nog over. Een wedstrijd met 2 gezichten, de Zwaluw beloonde zich niet. Het had na een goede eerste helft met 0-3 voor kunnen staan en kwam verrassend nog op achterstand. Toch wist het met overtuiging de 2-2 te maken en hiermee Toxandria op 4 punten te houden. We hebben zeker de eerste helft mogen genieten van onze mannen. Volgende week zondag mag ons team naar koploper Constantia, De Zwaluw kan dan lekker vrijuit voetballen en heeft niets te verliezen.

Onze dames speelden tegen Vianen Vooruit Vrouwen 1. Een gelijkwaardige tegenstander. Onze dames speelden zoals gevraagd mocht worden met volle overgave, maar kwamen op achterstand door een poeier in de lange bovenhoek. De eerste 20 minuten hadden ze het lastig, maar daarna kregen ze meer de overhand. Vianen kwam op een 0-2 voorsprong vlak na de rust. Dat leek de eindstand te worden, maar Celine van Bergen scoorde met het hoofd in de 90ste minuut de 1-2. Een typische strijd-op-het-middenveld-wedstrijd werd gewonnen door de gasten uit Vianen, maar het moet gezegd onze dames gaven goed partij.

Zwaluw 2 speelde uit tegen Toxandria 2. Met man en macht wisten er in elk geval voldoende spelers bij elkaar getrommeld te worden. Ut twed begon niet verkeerd, maar kwam al snel op achterstand door een rake, kiezelharde kopbal in het zijnet van het doel. Een kwartier later was het 2-0 door een schot uit de draai wat in de kruising verdween. De Zwaluw speelde bij vlagen prima voetbal, wat zeker knap is, omdat sommige mensen nog amper ooit hebben samengespeeld. Tot echte kansen kwam het niet en werd de rust gehaald met deze 2-0 achterstand. Vlak na rust, werd er een overtreding gemaakt op Dennis Titselaar, maar werd hier niet voor gefloten. Toxandria behield balbezit en een van richting veranderd schot verdween in de lange hoek. De Zwaluw deed wat het kon, bleef voetballen en ging 4-3-3 spelen in de hoop wat te kunnen forceren. De force bleef uit, en Tox maakte 4-0 met een gigantische knal. Het werd 5-0 na een schot in de 16 en zelfs 6-0, met wederom een schuiver in de lange hoek. Met de goede moed waarmee vandaag de wedstrijd werd ingegaan kon helaas niet omgezet worden in resultaat c.q. doelpunten. Donderdag meteen een poging voor revanche voor ons twed. Dan speelt het namelijk thuis om 20:00 uur tegen de Rijkevoortenaren.

Zwaluw 3 moest tegen koploper HBV Beers 2. Dat zou geen makkelijke opgave worden en at werd het ook niet. Voor de rust keek ons 3de tegen een 3-0 achterstand aan, waarna Jesse van Raaphorst wat terugdeed uit een vrije trap. Een 3-1 nederlaag tegen de koploper is geen eens zo’n slecht resultaat. Zondag thuis tegen Milsbeek 2, hopelijk beter.

De wedstrijd van Zwaluw 4 werd verplaatst naar donderdag op verzoek van tegenstander Vios’38 3. Dan speelt het om 20:00 uur in Beugen.

De Zwaluw 6 had een lastige ochtend en stond al snel met 2-0 achter tegen het technisch begaafde Vitesse’08 6. Een team dat voor rust de betere partij was. Harm Miggiels deed als gastspeler, wat van hem werd gevraagd, namelijk doelpunten maken. 2x wist hij doel te treffen, waarna de Zwaluw 6 het heft in handen nam en vooral vergat te scoren. Doelman Wesley Kerstens hield daarna diverse ballen tegen, maar was kansloos op een bal uit de kluts die ongelukkig binnen ging. 2-3. De eerste nederlaag sinds tijden voor ons zesde elftal, wat uitstekend meedoet in haar competitie.

Onze Veteranen werden zaterdag op het verkeerde been gezet. Ze zouden spelen tegen Vianen Vooruit. Er was een ruime selectie geregeld wat al voor de nodige consternatie zorgde. Hoezo hebben we 14 man vandaag? Eenmaal op het sportpark aangekomen tijdens de Eastern Open was het een drukte van jewelste. En liep er toevallig iemand met een Toxandria tas op het sportpark. Ja werd gezegd, “dat is d’n dieje van d’n dieje, die hét in Riekvort gewont en wont nu in Vianen” Een paar minuten later kwamen er meer oranje wit of zwartgeklede mannen met een sporttas van Toxandria op het sportpark aan. Zou het dan Tox? Ja inderdaad, de onze veteranen moesten tegen Toxandria i.p.v. Vianen, dit schiep verwarring en was ook te merken het eerste kwartier van de wedstrijd. Niet de Zwaluw, niet Vianen, maar Toxandria was de bovenliggende partij en schoot al snel 2x gevaarlijk richting doel. Hierna leek eenieder nog steeds in verwarring, waardoor een bal toch in de voeten van Rijkevoortse spits kwam. Deze werkte de bal met de snelheid van 3,61 kilometer per uur over de doellijn. Even later viel een bal precies goed voor zijn voeten, stuitte wat op en werd het 0-2 door een lop in de verre kruising. 0-2 was meteen de ruststand, omdat de Zwaluw aanvallen op niets uitliepen en er heel veel balverlies was.

Na rust werd het 0-3, weer was de spits erbij om binnen te koppen uit een voorzet. Het werd 0-4, doordat de spits letterlijk en figuurlijk de grote man was deze zaterdag. Niet alleen qua lengte, want hij stak ver boven iedereen uit, maar ook qua daden. Al had hij geen scheenbeschermers om, hij mocht 4x het netje laten bollen. Deze maal scoorde hij uit een Oeffelste assist. Een paar minuten later werd in 2 instanties een bal gekeerd door de Zwaluw-goalie. Waarna Eric van Hout graag wilde scoren, leek te gaan scoren, maar tot 3x toe tegen de Vianense, correctie Rijkevoortse doelman aan schoot. Er volgende nog een paar ballen in het opvangnet, zodat het 0-4 leek te worden. Roy Gieben wist een prima pass op waarde te schatten, omspeelde de doelman en schoot de 1-4 binnen. Even later was het voorbij. Onze Vets gingen tegen Vianen noch Toxandria Vooruit, want er werd verloren. Er kon gebald worden en daar gaat het om. Hopelijk kan dat de komende weken ook weer voor dit altijd gezellig elftal. Kun je een zondagje niet, kijk even of je zaterdagmiddag wel kan en sluit aan bij onze Vets!

« ga terug
Evelien Kersten Assurantiƫn Autoservice VDB Van Neerven Sport Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Kapsalon Annemarie Aben Reclame Cuijk Spar Boere