Overzicht wedstrijden 7 november

Senioren — Gepubliceerd op 12 november 2021 16:35 door Willem Bardoel

Op de 1ste november van zondag kwamen 5 van de 7 seniorenteams van de Zwaluw in actie. Zwaluw 1 mocht uit naar Oostrum, om te voetballen op het fraaie sportpark de Spar aldaar. Zwaluw 3 en 4 waren vrij.

Oostrum is voor de Zwaluw een tegenstander waar al lang niet meer tegen gespeeld is en waar het moeilijk van in te schatten is waar ze nu stonden. Zeker door de wisselende uitslagen. De Zwaluw kwam voor de rust op voorsprong door een doelpunt van Jeroen Thoonen. Hierna had het door moeten drukken, maar slaagde het er niet in te scoren. Onze mannen speelden een prima eerste helft, maar konden dit niet uitdrukken in doelpunten. Vlak na de rust maakte Oostrum 1-1. De wedstrijd kon beide kanten op, maar Oostrum kwam na een ruim uur spelen op 2-1. 10 minuten voor tijd maakte Jeroen Thoonen de 2-2. In een zinderende slotfase kon het nog steeds 2 kanten uit, maar dolf de Zwaluw het onderspit. Oostrum maakte de 3-2 en later ook nog de 4-2. Helaas geen punten deze zondag voor Zwaluw 1. In een klasse waar veel dicht bij elkaar zit, worden wedstrijden op details beslist. Deze zondag zat het, het vlaggenschip niet mee, maar er gaan meer van deze wedstrijden komen en die gaan ook zeker nog voldoende gewonnen worden. Te beginnen, komende zondag. Dan staat er een mooi affiche op de planning, want dan speelt de Zwaluw de burenruzie tegen Vios’38 uit Beugen. 

Onze dames speelde vandaag tegen een geroutineerde ploeg van Haps Vrouwen 3. Hulde aan de instelling van enkele speelsters, zou kwamen 3 dames eerder terug van een vriendinnenweekend om deze zondag te gaan voetballen. De eerste 25 minuten speelden onze dames goed en kwamen op voorsprong door een doelpunt van Geeke Onder de Linden uit een assist van Debbie Graat. Na 25 minuten viel Anne Menting uit en was de organisatie even zoek. Toch werd dankzij goed werk van de verdediging en uitstekend keeperswerk van doelvrouw Miriam Ter Stege de rust met een 1-0 voorsprong bereikt. Na rust kwamen de dames op 2-0 Geeke scoorde opnieuw uit een assist van Debbie. Na een foutje achterin werd het 2-1. De dames rechten hun rug en tijdens een man-meer situatie werd het 3-1, opnieuw was Geeke de gevierde persoon, wederom was Debbie de aangeefster. 5 minuten voor tijd werd het 3-2 en was het nog lang spannend, maar een geweldige wilskracht en teamspirit zorgde ervoor dat de dames 3 punten bij mochten schrijven. Een prima resultaat voor de ploeg van Thommy Leninduan. 

Zwaluw 2 mocht naar sportpark de Laan om aan te treden tegen DSV 2. Een lekkere voetbaltemperatuur, een prettige voetbal en een goede tegenstander wachtte aldaar. Met de wind mee in de 1ste helft trachtte de Zwaluw 2 te doen wat het kon, maar stond veel onder druk. Tot een half uur werd met kunst- en vliegwerk de 0 gehouden. Na een ruim half uur spelen kreeg de thuisploeg een corner. Een DSV’r stond geheel vrij, las nog rustig de Lord-of-the-Rings trilogy en schoot de bal kiezelhard in de winkelhaak. Met deze stand werd de thee opgezocht. Vlak na rust kreeg DSV een corner, omdat Oeffelts balverlies bijna werd afgestraft. Uit deze corner wist de DSV-spits met kapbeweging en een zwabberschot in een mêlee van spelers te scoren Een minuut of 3 later werd het 3-0 na een goede aanval van de thuisploeg. Hierna deelde de Zwaluw wat speldenprikjes uit, maar was het nogmaals DSV dat scoorde. Wederom uit een corner, viel de bal voor de thuisploeg goed en kon een DSV’r inschieten. In de laatste minuut werd de linksbuiten diep gestuurd en schoot de bal over de doelman heen. Zwaluw 2 knokte voor wat het waard was, maar moest zijn meerdere erkennen in de koploper en titelkandidaat in deze pittige reserve 4de klasse. 

Zwaluw 3 en Zwaluw 4 hadden een vrij weekend.

Zwaluw 5 speelde thuis tegen Vianen Vooruit 4. Een prima stel om tegen te spelen en de mannen van Bert Fransen deden wat ze konden, maar moesten hun meerdere erkennen in een wederom sterke tegenstander. De eindstand was 0-5. 

Zwaluw 6 speelde vandaag in de nieuwe shirts thuis tegen sv Milsbeek 3. Met hulp van enkele gastspelers kon er een team geformeerd worden. De ziekenboeg van Zwaluw 6 is namelijk nogal aan de ruime kant. Een van deze gastspelers, Thijs Lamers (krol) gaf  het goede voorbeeld door te scoren. Ook Ruud Maas en Rob Jilisen slaagden erin het net te doen bollen, waardoor de mannen van Jan van Gelder en Cliff van Sambeek een keurige 3-0 overwinning behaalden. Tevens had doelman Wesley Kerstens een clean sheet. 

Op zaterdag speelden onze veteranen een wedstrijden tegen de ‘veteranen’ van Oploo. Dat deze  zaterdag met een voor een veteranenteam met een wat jong team voor de dag kwam. Het grote leeftijdsverschil deze zaterdag bleek ook uit de uitslag 0-12.

Foto's toegevoegd op 08 november 2021 14:05

« ga terug
Kapsalon Annemarie Aben Reclame Cuijk Van Neerven Sport Evelien Kersten Assurantiƫn Spar Boere Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Autoservice VDB