Overzicht wedstrijden 24 april

Algemeen — Gepubliceerd op 27 april 2022 21:15 door Dominique Pichel

De Zwaluw 1 mocht zondag uit naar koploper Constantia uit Wanroij, om op het sportpark de Kwik proberen het kwik te verzilveren. Onze mannen, die niets te verliezen hadden, begonnen uitstekend. Ze hadden het eerste half uur het duidelijke overwicht. Maar zoals vaker dit seizoen kon de trekker niet worden overgehaald. Na de rust schoot Joeri van de Weijer namens Constantia een vrije trap binnen. Hierna speelde Constantia het duel op ervaring uit. Wederom een 1-0 nederlaag voor ons vlaggenschip.

Het is een beetje het verhaal van dit seizoen. Het voetbal en ook zeker de werklust zijn vaak in orde. Zo ook tegen koploper Constantia. Ons eerste elftal laat duidelijk zien voetballend een waardige vierdeklasser te zijn. Maar de ploeg beloont zichzelf te weinig. Zondag thuis tegen SV Milsbeek wacht een nieuw kans.

 

Onze dames speelden thuis tegen hekkensluiter SSS’18 Vrouwen 2. Er moest gezien de stand gewonnen kunnen worden. In het begin golfde het spel op en neer. Geeke Onder de Linden scoorde de 1-0, maar onderwijl kreeg SSS’18 ook drie mega grote kansen in het eerste kwartier: een werd er over geschoten, een werd goed gepakt door de Oeffelste doelvrouw Miriam ter Stege en de laaste poging was wel raak. 1-1.

Debbie Graat had daarna nog een schietkans, maar schoot de bal voor langs. Even later was het wel raak en maakt ze de 2-1. Geeke maakte de 3-1. Toen dacht De Zwaluw er vol overheen te gaan, maar de Overloonse tegenstander maakte meteen uit de aftrap de aansluitingstreffer. Na rust werd het zelfs 3-3. De Zwaluw kreeg heel wat mogelijkheden, maar de meeste pogingen verdwenen recht in de handen van de keepster. Anne Menting bekroonde zich tot matchwinner door de 4-3 binnen te schieten.

Het werd op het laatst nog wat spannend, maar SSS’18 kwam niet meer in de buurt van het doel. In elk geval een belangrijke zege voor het elftal van Thommy Leninduan, dat vandaag niet al te best en overtuigend voor de dag kwam. Zondag tegen de dames van VVV’03 zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden.

De Zwaluw 2 speelde twee keer deze week. Na de 6-0 nederlaag tegen Toxandria 2, speelde het nu thuis tegen de Rijkevoortenaren op donderdagavond. Beide teams ondergingen een ware metamorfose. In een gelijk opgaand duel werd het nu 1-1. Het doelpunt werd gemaakt door een van de gastspelers, Andy van Elst. Op zondag wachtte de derby tegen het ervaren Hapse Boys 3. Een team vol met oud eerste elftalspelers dat al jaren op niveau speelt. Voor rust werd er niet gescoord, na rust was er meer te genieten qua doelpunten. Ze werden eerlijk verdeeld over beide teams 2-2. Boyd van Sambeek en Merijn Elbers lieten zich op het scorebord noteren. Een wedstrijd die volgens ingewijden ook gewonnen had kunnen worden, maar zo zou Haps ook gedacht hebben. Kortom een mooie weerspiegeling van deze zondagochtend.

De Zwaluw 3 speelde in Oeffelt tegen SV Milsbeek 2 en hield aan de krachtmeting een punt over. De na rust ingevallen Bram Coenen scoorde de 1-1. Zo pakte het 3de weer een verdiend punt.

De Zwaluw 4 ging donderdagavond, grotendeels, ouderwets op de fiets naar Beugen. Daar wachtte het uitgestelde duel met VIOS’38 3. De Beugense scheidsrechter in Oeffelste loondienst, grapte al dat zijn baas had verteld, dat iedereen van Oeffelt heel moest blijven. Op een vervelende, spontane kuitblessure na, gebeurde dit ook zeker.

Voor het duel begon werden de links- en rechtsback van De Zwaluw even gevraagd of ze lampen aan konden zetten. Hier werd niet te licht over gedacht. Dus konden de spelers hierna gaan ‘shinen’. De wedstrijd zelf dan; De Zwaluw was het eerste half uur duidelijk de betere ploeg en kwam verdiend op voorsprong door een doelpunt van Luuk Jansen. VIOS vliegensvlugge linksbuiten, schoot even later een een tegen een binnen. Luuk scoorde voor rust met een prachtige tegendraadse kopbal, waarna Harm Miggiels werd gevloerd. De penalty werd kiezelhard binnengeschoten door De Zwaluw-aanvaller.

Na rust, bracht VIOS zijn geheime wapen in. Oud-Zwaluw 1-speler Joep Fredrix kwam binnen de lijnen. Tot grootste daden leidde dat niet. Kris van den Bogaard schoot na een uur spelen een voorzet van Rick Giesbers in het dak van het doel. Waarna hij even later het veld moest verlaten. Jeroen de Wit maakte de 1-5. Sjoerd Burgers, schoot de 1-6 op fraaie wijze uit de lucht binnen. Ondertussen had een van de lampen er genoeg van, en scheen het niet meer te doen. Harm Miggiels mocht van 11 meter aanleggen, maar schoot de bal op de lat en de rebound binnen. Dat mag niet, dus bleef het 1-6.

Luuk Jansen wilde de wedstrijdbal maar al te graag mee naar huis nemen, want hij schoot ook nog de 1-7 binnen. Sjoerd Burgers maakte er 1-8 van. Een dikke en overtuigende overwinning voor De Zwaluw 4 op deze donderdagavond. Na afloop werd er aan de bar van VIOS nog genoten van enkele biertjes met frikadellen.

De zondag erna ontbraken er heel wat spelers bij De Zwaluw 4, toch mocht de ploeg onder leiding van Pim van Lanen veertien personen welkom heten om de strijd aan te gaan met Hapse Boys 6. Op een betonnen ondergrond werd één van de slechtste twee helften van het seizoen gespeeld. Hapse Boys, wat vooral op viel door in de eerste helft al zes keer te wisselen, dankte de ploeg hier voor. De rechtsbuiten schoot een opstuitende bal, bijzonder fraai binnen. ‘Det doet ie nojt mér', zei een medespeler al.

Het werd 2-0 voor de thuisploeg na balverlies, waarna een voorzet volgde. Het schot van dichtbij verdween in de hoek. Thijs Lamers had hierna de doelman getest, waarna gastspeler Eric van Hout een rebound kreeg. De bal stuiterde op, zoals de hele wedstrijd, maar wel zo dat Eric hem net te hard toucheerde. De bal ging over. Tot heel veel meer kansen kwam De Zwaluw niet. Na rust, na wat omzettingen ging De Zwaluw er vol voor. Sjoerd Burgers, Jeroen de Wit en Thijs Lamers probeerden het. De 2-1 werd dan ook al snel gemaakt. Dit was een wat onorthodox doelpunt, want het was een doelpunt van de voorin staande laatste man, Ferry van Amstel, die scoorde uit een verre uittrap van De Zwaluw-doelman.

Jeroen de Wit gaf weer eens gas aan de rechterflank en gaf een voorzet op maat. Eric van Hout schoot de bal dankbaar binnen. 2-2 en het leek er op en erover voor Zwaluw 4. Er volgden meer pogingen, maar juist toen viel de goal aan de ander kant. Een Hapsenaar mocht vrijstaand binnen werken en deed dit op de 16 meter, met een fraai voetbeweging in de verre hoek. Er waren op dit moment wat spelers vergeten dat voetballen met omschakelen is. De Zwaluw ging erna nog op zoek naar de gelijkmaker, maar strandde steeds achterin. Hapse Boys mocht nog 4-2 maken, nadat een vrije trap niet goed weggewerkt werd. De uitstekende jonge scheidsrechter blies tijdig voor het einde. Hapse verbaasde zich zelf door te winnen. Zwaluw 4 had een off-day en waar het vaak nog goed komt, kwam het deze zondag niet meer goed.

Zwaluw 6 speelde de derby tegen VCA 3. Uit werd in een doelpuntenfestival verloren. Tijd voor revanche moeten de mannen van Jan van Gelder en Cliff van Sambeek hebben gedacht. Waarvan akte. De Zwaluw 6 zegevierde met 4-1. Doelpunten kwamen van Rodrique Somue, Tom Maassen en 2 van de voet van Koen Verstelle.

Onze veteranen kwamen vanwege een spelerstekort helaas niet tot voetballen.

Bekijk hier de nieuwe topscorerslijst en hier de standen.

« ga terug
Kapsalon Annemarie Kersten Assurantiƫn Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Van Neerven Sport Evelien Aben Reclame Cuijk Spar Boere Autoservice VDB