Overzicht wedstrijden 12 februari standen en topscoorderslijst

— Gepubliceerd op 13 februari 2023 10:30 door Tim Hendriks

Hierbij een overzicht van de wedstrijden van zondag 12 februari. Zwaluw 3 en Zwaluw 4 kwamen niet in actie vanwege een oneven aantal teams in de competitie. Naast een terugblik op de duels een geupdate topscoorderslijst en de standen van onze senioren teams. 

Zwaluw 1 speelde de derby tegen Toxandria 1. Vaak zijn dit onderling leuke duels. Na een minuut stilte werd aangevangen en gooide Toxandria de bal gelijk naar voren. De rechtsbuiten had hiermee binnen 10 seconden een kans maar trof de opvangnetten. De Zwaluw begon na deze aanval van de gasten sterk en was dicht bij een doelpunt van Sal Langerak uit een kopbal, na een voorzet van Stijn Caspers.  Ook Rinze Verhoeven was dichtbij met een kopbal, maar kopte net aan over. Aan de andere kant redde Zwaluw-doelman Thomas Jans zeer bekwaam in de korte hoek. En zijn safe in de 27ste minuut was met recht een ‘glanzparade’ te te noemen. Hij wist een poging van dichtbij met een reflex over te werken. Jeroen Thoonen was dicht bij een doelpunt, maar werd op het laatste moment nog verdedigd. Rinze kopte nog een keer uit een prima corner van Willem naar het doel, maar de bal kwam in de handen van de Toxandria doelman. Bij een uitbraak over rechts wist Toxandria bijna te scoren, maar Thomas redde opnieuw knap. Na een vermakelijke 1ste helft zochten de teams de kleedkamer op met een 0-0 stand. De Zwaluw had meer balbezit en was voetballend de bovenliggende partij, maar de kansen die Toxandria kreeg waren groter. Vlak na rust scoorde Toxandria de 0-1 via Frank Havens. Met man en macht ging de Zwaluw opzoek naar de gelijkmaker en kreeg een penalty. Willem van Haren zag zijn inzet gestopt worden door Toxandria-doelman Luuk van Dieten, waarna de rebound ook voor Toxandria was. Roel Graat maakte een kwartier voor tijd de verdiende gelijkmaker. Hierna moest de Zwaluw verder met 10 man, omdat de wissels op waren en er blessuregevallen waren. Het kon hierdoor niet meer doordrukken en restte niets anders dan het gelijkspel over de streep trekken. Hierin slaagde de ploeg van Michel van de Venn en blijft hier door bovenin meedraaien in de 2de periode. Er komen na de carnaval 3 spannende wedstrijden aan. Het team liet wederom zien voor niemand bang te hoeven zijn. 

 

Onze dames speelden thuis tegen hekkensluiter Constantia Vrouwen 2 en wisten dat ze deze zondag moesten kunnen winnen. Geeke Onder de Linden had al snel de 1-0 op de schoen, maar de bal ging er niet in. Hierna was het de beurt aan Constantia en was het een wonder dat ze binnen 10 minuten niet voorkwamen, daar de gasten uit Wanroij een paar opgelegde kansen mistte. De Zwaluw drong wel wat aan, maar moest uiteindelijk de 0-1 incasseren. De Zwaluw was slordig en speelde met te weinig beleving. Tijd dus om de rug te rechten voor onze dames, die hierna het heft in handen namen. In de 24ste minuut werd Geeke gevloerd en kreeg de thuisploeg een penalty. Aanvoerster Lysanne Cremers schoot deze binnen en de stand was weer gelijk. Een paar minuten later kwam de bal in de voeten van Naomi Hofmans die met een fraai schot in de verre hoek voor de 2-1 zorgde. Weer een paar minuten later herhaalde ze dit kunststukje door wellicht nog fraaier de bal over de keepster binnen te krullen uit een volley 3-1, met recht een prachtige goal. Geeke raakte daarna nog de lat en Debbie Graat kwam 2x net goed uit en een schot van de ijverige Marijke had meer verdiend. Zo bleef de stand 3-1. Na rust verzuimde de Zwaluw het af te maken. De mooiste mogelijkheden werden te slap ingeschoten of kwamen recht in de handen van de keepster, waardoor Constantia in de wedstrijd bleef. Zij kregen ook 2 grote kansen, maar wisten deze niet te benutten. Als er dan niemand scoort, dan doe ik het wel moet Floor Daanen gedacht hebben, want zij schoot met links de bal beheerst van de 16 meter binnen. Een unicum want het was haar eerste doelpunt. Dolle vreugde en de 4-1 stond op het bord. Een paar minuten later scoorde Geeke de 5-1. De goed aanspeelbaar en volop in actie zijnde Debbie had een doelpunt verdiend, maar ze trof een keer een uitstekende keepster en 1x stond de paal in de weg. 10 minuten voor tijd werd ze nog gevloerd en kreeg de Zwaluw een penalty. Marijkes poging was prima, maar de redding van de Constantia doelvrouw mocht er zijn.  Ondanks nog wat plaagstootjes aan Oeffeltse zijde bleef de stand 5-1. Trainer Thommy Leninduan kon tevreden zijn, al had de score met wat meer scherpte hoger kunnen uitvallen. In elk geval konden De Zwaluw vrouwen met een gerust hart hun pre-carnavalsparty gaan voorbereiden. Een ander leuk feitje is dat onze dames dit seizoen al meer punten hebben gepakt dan vorig seizoen. 

Zwaluw 2 speelde om 09:30 uur in Gennep op het kunstgras van Vitesse’08 3. Een sterke ploeg ,waar de Zwaluw thuis ook al moeite mee had. Het werd helaas 4-0. 

Zwaluw 5 speelde de derby tegen Vios’38 3 en ging met een fijne 3punter huiswaarts. Het werd 1-3 door doelpunten van Rob Jilisen, Koen Verstelle en Rick Vissers. 

De Zwaluw veteranen moesten uit naar Rijkevoort voor een wedstrijd tegen de sterke ploeg van Toxandria. Voor wie veel doelpunten wilde zien moest in Rijkevoort zijn. Al was het verschil in doelpunten duidelijk. 7-3. Doelpunten kwamen van Bas van den Bogaard (2x) en Felix Hermens 1x 

 

Hierbij de topscoorderslijst*

 

De standen per 12 februari

 

 

*= enkel doelpunten die via de senioren app door zijn gegeven worden verwerkt.

« ga terug
Evelien Kapsalon Annemarie Autoservice VDB Kersten Assurantiƫn Spar Boere Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Van Neerven Sport Aben Reclame Cuijk