Overzicht laatste duels voor de winterstop

— Gepubliceerd op 19 december 2022 20:20 door Tim Hendriks

Het is winterstop en het mag misschien wel uiterst uniek genoemd worden, maar we hebben tot nu toe alles kunnen voetballen!Er is enkel een keer een wedstrijd in overleg verplaatst, maar de weergoden waren ons voor de winterstop zeer gunstig gezind.  Al was het ooit bitterkoud. Al helemaal de laatste zondag voor de winterstop met een gevoelstemperatuur van rond het vriespunt. Naast een overzicht hebben we ook de standen, alsmede een geupdate topscoorderslijst. 

Zwaluw 1 speelde uit tegen BVV’27 uit Blitterswijk en wist dat met een zege zou het volledige aansluiten in de stand en ook in de periodestand goede zaken zou doen. Het was keihard werken tegen een werkploeg van BVV’27 en het hele team ging er 100% voor. Dat betaalde zich uiteindelijkuit. Jeroen Thoonen bracht de Zwaluw op voorsprong voor de rust. De 0-1 bleef lang staan en ondanks een overwicht, balbezit en meer kansen bleefdeze stand lang zoals die was. BVV’27 kwam niet verder dan een 2-tal plaagstootjes. Vlak voor tijd maakte Jeroen een einde aan alle onzekerheiddoor de 0-2 binnen te schieten. Sterker nog, hij bekroonde zijn goede wedstrijd met de 0-3. Natuurlijk iemand die 3x scoort blijft niet onvermeld, maar het was vooral een teamprestatie van de Zwaluw 1 dat zoals gezegd aansluit in de stand en in de periode hele goede zaken deed. Het bleef ervoor werken en deze instelling werd beloond. Het gaat met een heel fijn gevoel de winterstop in.

 

Onze Vrouwen speelden tegen Vianen Vooruit, een gelijkwaardige tegenstander, maar de Zwaluw wist dat vandaag de kans was om een keer 3 punten te pakken tegen Vianen. Het was tevens de voorlopig laatste wedstrijd van Zwaluw Vrouwen speelster en icoon Celine van Bergen, die in blijde verwachting is. Hier werd na afloop door het team op gepaste wijze aandacht gegeven. Voor onze dames een extra reden om er op te klappen en de 3 punten mee te nemen in Vianen. Voor rust leek alles crescendo. Het stond toen namelijk al 0-3. Anne Menting en Naomi Hofmans 2x hadden doel getroffen. Geeke onder de Linden scoorde na de rust en met 0-4 leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar goed de Zwaluw heeft ooit vaker 0-4 voor gestaan in Vianen en was toen wat uiteindelijk blij met een punt. Ook nu kroop er wat slordigheid in, werd een paar keer iets minder geconcentreerd verdedigd en kwam Vianen nog terug tot 3-4. Gelukkig bleef het daarbij en kon de ploeg van scheidend trainer Thommy Leninduan 3 punten meenemen. Het team was al aangesloten in de middenmoot en gaat als nummer 5 de winterstop Deze plek is ietwat vertekend gezien de verschillen in het aantal gespeelde wedstrijden, maar desalniettemin een keurige plek op de ranglijst.  

 Zwaluw 2 kende weer zo’n zondag zoals het zo vele al kent. Het werkt keihard, krijgt zeker kansen, maar ziet de tegenstander ze wel maken en zij zelf niet. Ook deze zondag tegen een goed Achates 3 werd het zo’n wedstrijd. Het werd 0-2, waardoor de Zwaluw 2 als hekkensluiter met 1 punt de winterstop in gaat. Toch heeft het al een aantal keer heel dichtbij gezeten. Als iedereen weer terug is, de bal een keer goed wil vallen gaan er zeker nog genoeg punten gepakt worden.  

 

Zwaluw 3 speelde tegen Hapse Boys 3. Een team dat net als Zwaluw 3 (toen 2) uit de 4de klasse komt. Wanneer zij compleet zijn en de beste mensen mee hebbeneen titelkandidaat. Deze zondag was er zo eentje en Zwaluw 3 kon tot de 1-1 door Milan Haerkens lang meekomen, maar uiteindelijk werd het 1-4. Bas van Luijkhad nog een eretreffer op de schoen, maar kreeg de bal op een meter van het doel er niet in. Een ding is wel zeker, de mannen van Zwaluw 3 maakten er de avond vooraf een groot feest van op de liedjesavond voor leider en Prins Gijs Jansen. Het team draait prima mee in de competitie en dat zal na de winterstop.

 

De Zwaluw 4 speelde om10:00uur in Ottersum tegen Achates 4. Vooraf grapte de scheidsrechter al, kan ik dit blauwe shirt aan, of valt dit niet op. Reactie uit het Oeffeltse,het verschil is duidelijk, maar we sluiten niet uit dat er nog ballen in je voeten terecht komen. Zwaluw 4 begon sterk en zette vol druk op de tegenstander, helaas kwam het niet tot hele grote mogelijkheden. Op aangeven van Harm Miggiels bracht Ferry van Amstel verandering in de stand door een bal keihard onderkant lat binnen te schieten. De bal kaatsteterug het veld in, maar de Ottersumse assistent en ook de scheidsrechter zagen de bal achter de lijn zijn geweest. De laatste 10 minuten waren van minder niveau, veel spelers gleden links en rechts uit, het was glad en de bal stuiterde op de gekste manieren. 

Terwijl de thee nog amper genuttigd was. Reageerde Chanduru Ranjan erg attent op een korte terugspeelbal en schoof beheerst binnen. Het werd hier 0-2 in minuut 45:20. Ondanks wat overwicht wist de Zwaluw niet te scoren en Achates kroop wat meer uit zijn schulp. Via een afgeketste voorzet werkte een speler van de thuisploeg de 1-2 binnen.Een 10 minuten later kreeg de thuisploeg een vrije trap op een prachtige plek voor een rechtsbenige speler op een meter of 20 van het doel. De bal verdween richting de bovenhoek,maar de Zwaluw-doelman had een antwoord op deze poging en werkte de  bal weg. Zelfs de tegenstander kwam de doelman complimenteren. De stand bleef 1-2 en even later was het 1-3. Harm Miggiels zette voor, Luuk Jansen kopte goed naar de grond, door de benen van de doelman binnen. Het werd even later ook nog 1-4 toen Jeroen de Wit de hoek in ging, net niet uitgleed en de balbij Chanduru kwam. Die zag zijn tegenstander uitglijden, gleedd zelf ook weg, maar schoof de bal ook onder de wegglijdende Achates doelman binnen. 1-4. Wedstrijd gespeeld. Zwaluw 4 kon voor de 2de keer dit seizoen het zoet van de overwinning proeven en ging met een verdiende 3 punter huiswaarts.

Zwaluw 5 draait lekker mee in de bovenste helft van de middenmoot en won zijn laatste wedstrijd thuis uiterst eenvoudig met 5-0 van vv Sambeek 5. 

Onze Veteranen hebben weer veel kunnen spelen en hebben nu hun voetbalplezier in de sporthal. 

Ondertussen is het doelpuntenmakers overzicht bijgewerkt;

Hieronder de nieuwste stand; 

Dan nog de standen per 19 december

« ga terug
Evelien Spar Boere Kapsalon Annemarie Van Neerven Sport Kersten Assurantiƫn Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Autoservice VDB Aben Reclame Cuijk