Overzicht en standen zondag 31 oktober

Senioren — Gepubliceerd op 01 november 2021 11:10 door Willem Bardoel

Op de laatste dag van oktober 2021 kwamen zes van de zeven seniorenteams die De Zwaluw rijk is in actie. Voor De Zwaluw 1 stond een wedstrijd tegen Toxandria uit Rijkevoort op het programma. Een altijd interessante derby. Voor wie kwam voor doelpunten moest er snel bij zijn. 

Na vijf minuten waren namelijk alle drie de doelpunten al gemaakt. Binnen een minuut kwam De Zwaluw op voorsprong door Rinze Verhoeven, na een voorzet die langdurig onderweg was. Drie minuten later maakte de goed mee opgekomen Sal Langerak er 2-0 van. In de vijfde minuut kreeg Toxandria een penalty, welke werd benut door aanvoerder Rens de Wit. Hierna bleef De Zwaluw duidelijk de bovenliggende partij, maar kon het overwicht niet uitdrukken in doelpunten. Voor rust was doelman Thomas Jans 2x belangrijk met ingrepen op een lobje en een bal in de verre hoek. Na rust drong De Zwaluw nog aan, maar in mindere mate en kwam het niet tot kansen. Tom Willems had in de laatste minuut nog de 3-1 op de schoen, maar zag zijn poging geblokt worden. Toxandria kreeg in de blessuretijd nog een kopkans uit een corner, maar Thomas wist deze knap te redden. Daar bleef het bij en De Zwaluw trok de zege naar zich toe. 

Onze dames mochten om 09:45 aantreden tegen SSS’18 op het kunstgras om het op te nemen tegen het plaatselijke tweede elftal. Onze dames waren tot deze zondag puntloos. Dit ondanks de prima inzet. Het werd een prachtige zondagochtend voor onze vrouwen, want ze wisten met liefst 0-4 te winnen. Alle doelpunten vielen voor de rust. Allereerst rondde Geeke Onder de Linden na een knappe solo af. Even later was ze alert in de zestien meter. Debbie Graat mocht na een half uur spelen een-op-een op de keeper af en wist uitstekend af te ronden. Vlak voor rust wist Marijke met een gortdroge knal vanaf zestien meter raak te schieten. Na rust kregen onze vrouwen nog wel wat kansen, maar gescoord werd er niet meer. De voorsprong kwam niet in gevaar en meteen werd er gewonnen met een clean sheet. Een uitstekende teamprestatie deze zondag van het team van trainer Thommy Leninduan. 

De Zwaluw 2 kwam niet in actie. Vanwege de kleine competitie, bestaande uit tien teams, spelen zij vier wedstrijden minder. 

Zwaluw 3 was vorige week al ontzettend dicht bij een eerste driepunter, maar deze ging vlak voor tijd aan de neus voorbij. Deze zondag een nieuwe kans en die werd met beide teugen aangepakt. Met 1-4 keerde de ploeg van leider Bart Minten terug naar Oeffelt. Doelpunten kwamen van gastspelers Merijn Elbers & Dominique Pichel en twee van de rappen buitenspeler Bram Coenen. Een uitstekend resultaat! 

De Zwaluw 4 trad met een krappe selectie, slechts 11 spelers, aan tegen het 6de elftal van Hapse Boys. De Zwaluw 4 begon als vanouds sterk aan het duel en uit een fraaie voorzet van Niels Thijssen, wist Harm Miggiels al snel de 1-0 binnen te schieten. Tot de 20e minuut ging alles prima totdat Haps tot twee keer toe een corner kreeg. Bij de tweede corner was het raak. Even later in het duel werd Harm Miggiels gevloerd in de beruchte zestien meter en ging achter de bal staan. Zijn poging werd onhoudbaar binnengeschoten 2-1. Weer kon De Zwaluw 4 niet lang genieten van de voorsprong, want een van richting veranderd schot betekende de 2-2. Voor rust kroop De Zwaluw tot driemaal toe door het oog van de naald. Na rust was het opnieuw Harm Miggiels die scoorde, ditmaal op aangeven van Luuk Jansen. Voor de derde keer duurde deze voorsprong niet lang. Na onthutsend slecht uitverdedigen, schoot een Hapsenaar de bal, via de hand van de keeper in het doel. Weer moest De Zwaluw 4 vol aan de bak en laatste man Kars Jacobs gaf hierin het voorbeeld door als een bezetene naar voren te lopen. Hier schrok de Hapse keeper dusdanig van, dat hij een rebound weggaf. Kars wist van dichtbij binnen te tikken 4-3. Een kwartier voor tijd probeerde gastspeler Jeroen Martens het van links en de bal verdween, net als de naam van mascotte van de Efteling, pardoes in het doel. 5-3. Daarmee kwam de eindstand ook op het bord. 

De Zwaluw 5 trad aan tegen het eveneens jeugdige HBV 3 uit Beers. Alle goede wil en inzet ten spijt. De wedstrijd werd niet zoals die zou moeten zijn. Er werd verloren met 4-0. 

De Zwaluw 6 kende geen makkelijke ochtend en met een krappe selectie werd naar Heijen getogen om te spelen tegen het derde elftal. Een helft lang stond het zesde elftal met tien, waardoor het nog moeilijker werd. Helaas werd er met 5-3 verloren. Doelpunten kwamen van gastspeler Boyd van Sambeek, Mike Langerak en Charly Prijs. 

De wedstrijd van onze veteranen tegen de buren van VCA werd afgelast.

Bekijk hier de standen per 31 oktober.

« ga terug
Autoservice VDB Van Neerven Sport Kapsalon Annemarie Spar Boere Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Kersten Assurantiƫn Aben Reclame Cuijk Evelien