Ontketende start De Zwaluw 1

Senioren — Gepubliceerd op 23 september 2019 18:10 door Willem Bardoel

Zondag 22 september was het dan zover, de competitie voor onze Zwaluwteams begon. De Zwaluw 1 mocht het seizoen beginnen tegen de kampioen van vorig jaar, SCV’58. De ploeg die gecoacht wordt door oud Zwaluw-trainer Patrick Nabuurs. 

Traditiegetrouw is bij de eerste thuiswedstrijd van onze eerste elftal ook de Kick-Off. Zo kwamen de ploegen het veld op met aan hun zijde onze jongste spelers en waren de sponsoren uitgenodigd in een VIP-tent. Met een graad of 25 en een grote publieke opkomst lagen alle middelen voor een mooie voetbalmiddag voor de hand. 

De wedstrijd ging gelijk op, al had De Zwaluw in het begin zeker het meeste balbezit en kreeg het al een behoorlijk aantal kansen. Helaas werden niet altijd de juiste keuze gemaakt, zodat een SCV’er en/of de doelman er tussen kon komen. Na 28 minuten was het wel raak, en hoe! Nieuweling Stijn Caspers stoomde op aan de rechterkant, gaf een puntgave voorzet welke op bijzonder knappe wijze werd binnen gevolleerd door de geheel vrijgelaten captain Boyd van Sambeek. Voor rust werd het ook nog 2-0 toen Harm bij de tweede paal knap binnen wist te koppen. Voor rust was er nog even een gevaarlijker moment van de uitploeg. Een speler van SCV dook voor Stijn op, maar de bal ging naast het doel. 

Nog nauwelijks bekomen van de rust konden de toeschouwers hun handen weer ineen slaan, want in de 49ste minuut kreeg Wilem van Haren de bal op 35 meter van het doel, hij zag de doelman van de gasten ietwat voor zijn doel staan en schoot van de behoorlijke afstand bijzonder strak en fraai net onder de lat binnen. De vreugde was enrom, want de drie punten waren hiermee verzekerd. Het bleef niet bij deze 3-0, want de goed spelende Rinze mocht ook zijn doelpunt meepikken. Nadat Boyd, zijn poging fraai gepareerd zag worden door de doelman, was Rinze er als de kippen bij om de rebound binnen te werken. 4-0 voor De Zwaluw, wat hierna de wedstrijd eenvoudig, zonder in de problemen te komen, uitspeelde. Man-of-the-match Boyd had de 5-0 nog binnen kunnen koppen, maar de bal deed niet wat de aanvaller in gedachten had. Maar goed, deze 4-0 overwinning staat en geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijden. Te beginnen zondag, wanneer De Zwaluw uit speelt tegen Milsbeek.

Overige seniorenteams
Naast De Zwaluw 1 kwamen de andere teams natuurlijk ook in actie voor de eerste speelronde en niet alleen het eerste behaalde een goed resultaat. Onze vrouwen mochten om 12:00 uur spelen tegen ‘angstgegner’ DSV, waar het traditioneel erg lastig mee heeft. Deze zondag echter niet, want onze vrouwen hadden min of meer het voorbeeld aan de heren al gegeven, door met 0-4 te winnen! Een puike prestatie van de dames, die heer en meester waren en amper tot niks weggaven. Voor ons damesteam wisten Geeke 2x, Lianne  en Debbie het net te vinden. 

De Zwaluw 2 speelde thuis tegen Heijen 2, een lastige tegenstander voor ons tweede team. Zwaluw 2 kwam op voorsprong door een penalty van Willem Bardoel. Lang leek dit ook de eindstand te worden, tot Heijen 2 een vrije trap wist te scoren en de stand 1-1 werd. Desalniettemin geen verkeerde start voor het team van Henri Lamers. 

Ons derde elftal speelde uit in Beers tegen een jeugdig nieuw (vrienden)team, HBV 3. Binnen één minuut kwam Zwaluw 3 op voorsprong door een doelpunt van Jur op aangeven Rick. Ondanks dat de uitstekende doelman van HBV enkele goede reddingen had verricht, werd het voor rust 0-2. Laatste man Erwin, was mee op komen stomen en in de combinatie met Harm, trof hij doel. Na rust werd het 0-3, doordat Jur een corner van Jan verlengde. 10 minuten voor tijd werd het 1-3, nadat HBV een penalty binnenschoot. Ondanks wat benauwdere momenten daarna, kwam ut 3de nog bijna op 1-4, maar Jan raakte de buitenkant van de paal. 

Het nagenoeg nieuwe vierde elftal onder leiding van Bert Fransen speelde thuis tegen Vianen Vooruit 3. Helaas ging een oud Oeffelts gebrek op voor ons 4de team, namelijk het missen van kansen. Er werd genoeg gecreëerd, maar de mogelijkheden werden niet verzilverd. Het team kwam op 1-0 voorsprong door een doelpunt van Dominique, maar zag deze in de laatste 5 minuten teniet gedaan worden. Sterker nog, ondanks dat het team een goede partij speelde, stond aan het eind van het duel een 1-2 score op het bord. Volgende wedstrijd beter voor het team, wat een goede strijd leverde. 

De Zwaluw 5 mocht voor het eerste duel afreizen naar Sambeek om tegen de plaatselijke vv te spelen tegen het eveneens vijfde elftal. Lang keek het tegen een 3-1 achterstand aan, maar met een gigantische portie veerkracht werd een punt uit het vuur gesleept en kreeg het zelf in de allerlaatste minuut nog een kans op de 3-4. De Zwaluw doelpunten kwamen van Marcel Zeegers, Mike Langerak en Koen Verstelle.

Op zaterdag speelden onze veteranen tegen JVC Cuijk, in een heuse galavoorstelling werd de thuisploeg met 0-8 opzij gezet. Grote man was Bas van den Boogaard met 4 doelpunten, de overige doelpunten werden gescoord door Wout van den Born (2x), Kars Jacobs en Marius Gieben. 

Tekst: Tim Hendriks

« ga terug
Kombi Bouwmaterialen Evelien Van Alem Fotografie Security Art Van Neerven Sport Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Spar Boere Autoservice VDB Kapsalon Annemarie Atlantic Power Kersten Assurantiƫn