Nieuwjaarstoespraak voorzitter Bas van den Boom

Algemeen — Gepubliceerd op 01 januari 2022 15:00 door Willem Bardoel

In normale tijden, voordat het Coronavirus de wereld rond ging, was op 1 januari altijd de buitengewoon gezellige nieuwjaarsreceptie van De Zwaluw. Ook dit jaar kan dit helaas geen doorgang vinden, maar voorzitter Bas van den Boom wil toch een woordje richten aan alle leden. Hieronder is de video te te vinden en ook is de tekst te lezen.

Beste Zwaluw-vrienden,

Ja, hier sta ik weer in een lege kantine en kunnen we elkaar weer niet persoonlijk ontmoeten op 1 januari.

Daarom deze korte online boodschap namens het bestuur.

We hoopten allemaal dat we aan het einde van 2021 verlost zouden zijn van het corona-virus, maar niks is minder waar. Weer is de competitie stilgelegd, kan er niet getraind worden en kunnen we als vereniging niet de rol vervullen die we graag zouden willen.

Toch is er wel het één en ander gebeurd het afgelopen jaar. Bij de senioren hebben we er een team bij gekregen. Uitzonderlijk in deze moeilijke tijd want bij veel verenigingen lopen de ledenaantallen snel achteruit. Alhoewel het wat moeite kost om alle teams bezet te houden, geeft dit wel aan dat de verenging nog springlevend is.

We zijn begonnen met de renovatie en gaan daar in 2022 zeker mee door. Aan het begin van het jaar worden de douches aangepakt en ook de verlichting in de kleedlokalen en rondom de velden wordt vervangen door LED. En dan later in het jaar worden het dak en de kantine nog aangepakt en kunnen we hopelijk volgend jaar de Nieuwjaarsbijeenkomst samen houden onder een nieuw dak en in een gerenoveerde kantine.

Dan wil ik nu overgaan naar een vast onderdeel van de Nieuwjaarsbijeenkomst; de jubilarissen. Ook dit jaar hebben we weer een groot aantal jubilarissen. Helaas sta ik hier nu alleen en kunnen we niet bij elkaar komen om de jubilarissen te feliciteren en de speldjes uit te reiken.

Hopelijk kunnen we dit later in het jaar nog inhalen, als de mogelijkheden er wel weer zijn. Dit omdat wij vinden dat de jubilarissen, en vooral de jubilarissen die al een lange tijd lid zijn, dit verdienen.

De JUBILARISSEN van dit jaar zijn:

25 jaar lid

Wim Lichteveld
Tonnie Zwaans

75 jaar lid
En dan hebben we dit jaar een persoon die maar liefst 75 jaar lid is van onze vereniging. Dit is niet meer voorgekomen sinds 2007 en dus echt een hele bijzondere mijlpaal.

Het betreft Tien Manders. Een persoon die tijdens deze lange periode van 75 jaar ook nog ontzettend veel voor de vereniging betekend heeft.

Tien, van harte gefeliciteerd met dit jubileum en we zullen proberen om het bijbehorende speldje snel te overhandigen.

Namens het bestuur wil ik alle jubilarissen van harte feliciteren en wens ik ze nog heel veel mooie jaren als lid van onze vereniging.

We hopen jullie snel de verdiende felicitaties en het bijbehorende speldje te kunnen overhandigen.

Graag wil ik tot besluit iedereen die zich in het afgelopen jaar inzet heeft voor de vereniging hier heel erg voor bedanken.

• De leiders en trainers die ondanks alle veranderingen en beperkingen zich vol hebben ingezet om hun teams te laten voetballen.
  • Alle andere vrijwilligers die zo hard werken voor de vereniging ondanks alle beperkingen.
  • Alle leden die, ondanks dat er niet altijd gevoetbald mocht worden, toch hun contributie betaalden en zo de club financieel gezond hielden.
  • De sponsoren die hun financiële bijdrage blijven leveren, ondanks de ook voor hen speciale tijd.
  • De supporters die, toen het kon, weer langs de lijn te vinden waren om onze teams aan te moedigen.
  • En verder iedereen die op welke manier dan ook een bijdrage heeft geleverd.

Door deze inzet is onze vereniging nog steeds springlevend en gezond. En dat is een compliment waard in deze speciale en onzekere tijd. Dan blijkt nog maar weer eens de kracht van een echte dorps-club, die in goede maar zeker ook in slechte tijden de inwoners van een dorp verbindt en steun kan bieden.

Ik wens jullie allemaal een heel Gezond, Gelukkig en Sportief 2022.

Dat we snel weer de mogelijkheid krijgen om elkaar op ons mooie sportpark te ontmoeten. Tot slot wil ik graag de andere bestuursleden ook nog het woord geven en daarom geef ik nu de bal door.

Kersten Assurantiƫn Van Neerven Sport Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Autoservice VDB Kapsalon Annemarie Aben Reclame Cuijk Spar Boere Evelien