Nieuwe voorzitter voor De Zwaluw

Algemeen — Gepubliceerd op 12 oktober 2018 12:35 door Dominique Pichel

Bas van den Boom is donderdagavond tijdens de Algemene Ledenvergadering unaniem gekozen tot voorzitter van voetbalvereniging De Zwaluw. De 50-jarige Oeffeltenaar was de enige kandidaat voor die functie. Hij kreeg tijdens de bijeenkomst de voorzittershamer (symbolisch) overgedragen van Peter Coenen.

Bas van den Broom is geen onbekende bij de club. Hij is lid van De Zwaluw sinds 1976. Momenteel voetbalt hij bij het vijfde elftal op zondag en is hij op zaterdag leider van de Onder 10-1. Eerder zat hij al in de jubileumcommissie als voorzitter en in het jeugdbestuur.

(tekst gaat door onder de foto)

Voorganger Peter Coenen bekleedde de functie van voorzitter acht jaar. Hij volgde Willy Hendriks-Van Haren op. Peter, die eerder de scepter zwaaide bij onder meer de Oeffeltse volleybalclub Argos, stak bij De Zwaluw veel energie in de saamhorigheid en vrijwilligers. Verder was hij een kartrekker bij de actie van de VriendenLoterij en het jubileumfeest.

Erelid
Naast Peter, die door het leven zal gaan als de eeuwvoorzitter van De Zwaluw, namen ook Geert Thielen (penningmeester), Frans Maassen (voorzitter technische commissie) en Raymond Pichel (wedstrijdsectretaris) afscheid bij het bestuur. De eerste twee werden vanwege hun verdiensten benoemd tot erelid, eerder werd dit duo al onderscheiden door de KNVB en de Koning.

De Zwaluw heeft in Celine van Bergen een vervanger gevonden voor Frans Maassen, terwijl oud-jeugdvoorzitter Maarten Menting interim-penningmeester is. Voor de rol van wedstrijdsecretaris is De Zwaluw nog op zoek naar een geschikt persoon. Tijdelijk zal Raymond Pichel deze op zich nemen.

Spar Boere Van Alem Fotografie Hoofdsponsor Atlantic Power Security Art Van Neerven Sport Kersten Assurantiƫn Evelien Kapsalon Annemarie