Nacompetitie weer een stapje dichterbij

Senioren — Gepubliceerd op 11 mei 2018 15:15 door Willem Bardoel

De Zwaluw was zes wedstrijden terug op sterven na dood. Niemand, maar dan ook niemand, gaf nog iets voor de kansen op een toetje voor De Zwaluw. Zes wedstrijden verder en achtien punten rijker ziet het er weer heel anders uit. En ook de zevende op rij wordt binnengesleept: zeven wedstrijden 21 punten en zowaar weer volop kans voor een mooi toetje aan het einde van dit seizoen.

De Zwaluw staat nu derde en heeft de meeste doelpunten gemaakt van alle teams in deze  klasse: 74 treffers in 23 wedstrijden! En wat nog belangrijker is: Estria , de nummer 1, en Gassel, de nummer 2, hebben allebei een periodetitel, zodat  straks De Zwaluw de periodetitel mag overnemen van de aanstaande kampioen, mits De Zwaluw derde blijft. (twee punten voorsprong op de nummer vier)

Razend snelle treffer
De immer aanwezige trouwe supportersschare moest wel echt op tijd aanwezig zijn om het eerste doelpunt van De Zwaluw te kunnen vieren. Wie later man of the match bleek te zijn, Jarno Kosman stuurde al meteen Boyd van Sambeek richting doel van Astrantia en Boyd benutte dit buitenkansje koelbloedig. Na, pak 'm beet, vijftien seconden was het al 1-0 voor De Zwaluw. Het hondstrouwe publiek maakte zich al op voor een monsterscore.

Toch was het heel lang wachten op de bevrijdende tweede treffer en het moet gezegd worden, tussen de eerste en tweede treffer kwam Astrantia tot heel acceptabel voetbal. De toeschouwers van De Zwaluw hadden zich kunnen beperken tot het kijken van de eerste en laatste twee minuten.

Een goede doorzettingspoging van Merijn Elbers bracht de verdediging aan het twijfelen en het schot van Merijn werd zodanig van richting veranderd dat de bal in het vijandige doel verdween. Als een kopie van de eerste minuut van de eerste helft speelde Jarno net voor rust opnieuw Boyd aan die wederom heel koelbloedig dit buitenkansje benutte: 3-0. Een comfortabele en geruststellende ruststand: 3-0.

Wedstrijd gespeeld
Merijn zorgde in de 48e minuut voor de 4-0 na goed doorzetten en prima af te ronden. Na precies één uur voetballen scoorde Harm Thielen, die een puike wedstrijd speelde, de vijfde van de middag. Kort daarna, via een slippertje van doelman Koen Minten, scoorde Astrantia de eretreffer. Overigens zorgde dezelfde Koen Minten met een paar prima reddingen ervoor dat Astrantia niet verder tot scoren kwam en had hij éénmaal de lat als reddingsmiddel.

De eindstand (6-1) werd bereikt doordat Boyd de bal goed terug legde op de mee opgekomen Rick Maassen die daardoor zijn tiende van het seizoen kon binnenschieten.

Zondag opnieuw tegen Astrantia. Van onderschatting mag geen enkele sprake zijn. Tussen de bedrijven door kwam Astrantia een aantal keren tot heel acceptabel voetbal wat resulteerde in een aantal leuke kansen. Wil De Zwaluw de achtste op rij binnenhalen dan zal er weer vanaf het begin strijd geleverd moeten worden.

Als aanstaande zondag gewonnen wordt dan kan het nog een héél mooi seizoen worden. De nacompetitiewedstrijden zijn ingepland: de laatste van een dubbele confrontatie staat gepland voor 10 juni, laat dat nou net de laatste dag zijn van een, naar wij hopen, geweldig jubileumweekend.

Zondag: Astrantia - De Zwaluw 14.30 uur.

Allez les bleus.

Arno van Haren

PS Bij deze vraag ik of er een waardig opvolger kan zijn voor mij als verslaggever van de Zwaluwwedstrijden van ons eerste. Na twee jaar is het tijd om de pen door te geven. Je kunt je melden bij het bestuur van De Zwaluw of door met mij contact op te nemen. Een mailtje zou mooi zijn: arno.van.haren@hetnet.nl. Dank U.

Security Art Atlantic Power Evelien Hoofdsponsor Kersten Assurantiƫn Van Neerven Sport Spar Boere Kapsalon Annemarie Van Alem Fotografie