Na eerste oefenduels volgt nu de districtsbeker

Algemeen — Gepubliceerd op 30 augustus 2019 21:55 door Dominique Pichel

Het eerste elftal en de vrouwenploeg van De Zwaluw hebben de eerste oefenwedstrijd achter de rug. Beide teams kwamen afgelopen zondag in actie. De Zwaluw 1 speelde, inmiddels traditiegetrouw, zijn openingswedstrijd van de voorbereiding tegen Niftrik. Een bijzondere ontmoeting voor onze nieuwe trainer Frans van Deinsen, die in het verleden bij de tegenstander aan het roer stond. 

Zijn elftal speelde ondanks het warme weer en de afwezigheid van een aantal sterkhouders van voorgaande seizoen een behoorlijk duel op eigen veld. De spelvreugde was duidelijk zichtbaar. Alleen kon veldoverwicht niet worden omgezet in doelpunten; De Zwaluw stond zelfs enige tijd achter. 

Aanwinst
Totdat ‘nieuweling’ Rinze Verhoeven vlak voor tijd op knap aangeven van Bert Kerstens binnen kopte. De spits luisterde zo zijn rentree op de Oeffeltse velden – hij verkaste enkele jaren als jeugdspeler van De Zwaluw naar Olympia’18 – op met een doelpunt. Verder debuteerde Stijn Caspers (ook overgekomen van Olympia) in het Zwaluwshirt en was het zeer positief om Youri Geurts na lang blessureleed te bewonderen tussen de lijnen. 

(Tekst gaat door onder de foto)

Omgedraaid
Op hetzelfde moment maakten onze dames aan de andere kant van het sportpark ook hun eerste speelminuten. In een bijzonder vermakelijk duel tussen twee (zeker gezien het nog prille seizoen) behoorlijk voetballende teams trok De Zwaluw VR1 uiteindelijk aan het langste eind tegen competitiegenoot Hapse Boys VR2: 3-1. 

De thuisploeg kwam nog wel op achterstand, middels een schitterend afstandsschot. Deze achterstand werd te niet gedaan door een fraaie counter die Marijke Everink in de kruising wist te schieten. Geeke onder de Linde scoorde even later na een prima steekpass van Lianne Verdijk. Het slotakkoord was voor Marijke, die op aangeven van Geeke een uitstekende aanval afrondde. 

Fraai schot
Twee dagen later (dinsdagavond) was het de beurt aan De Zwaluw 2. De ploeg van trainer Henri Lamers kwam een gelijkspel overeen met het tweede van SES uit Langenboom: 1-1. Merijn Elbers maakte na rust de tweede treffer van de wedstrijd. Daarna waren de Oeffeltenaren nog dicht bij de overwinning. De van de jeugd overgekomen Sjoerd Burgers trof met een fraai schot van buiten de zestien de binnenkant van de paal.

Zowel De Zwaluw 1, 2 en VR1 komt komende zondag weer in actie. Net als ons vierde elftal spelen die drie teams hun eerste poulewedstrijd in de districtsbeker. De selecties van die teams zijn hier te vinden.

Tekst: Tim Hendriks.

« ga terug
Atlantic Power Van Alem Fotografie Evelien Kapsalon Annemarie Kombi Bouwmaterialen Autoservice VDB Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Van Neerven Sport Kersten Assurantiƫn Spar Boere Security Art