Mooie start van het seizoen voor De Zwaluw 1

Senioren — Gepubliceerd op 21 september 2020 17:10 door Willem Bardoel

Zondag 20 september startte voor onze seniorenteams de competitie weer en mochten alle teams aan de bak. Onder een prachtig nazomerzonnetje werkten de teams hun wedstrijden af. Liefst vier van de zes teams speelden thuis op Sportpark de Hogehoek. Een eerste terugblik.

De Zwaluw 1 mocht thuis spelen tegen Heijen een altijd geduchte tegenstander. Vanaf begin af aan ontspon zich een spannende wedstrijd, waarin de gasten de bovenliggende partij waren. Doelman Koen Minten redde knap bij een een-tegen-een situatie waarna de rebound van de lijn werd gehaald. In de 25ste minuut speelde Boyd van Sambeek zich vrij, zijn poging werd door Heijen doelman Yorick Roelofs nog net overgetikt. Een paar minuten later dacht Heijen op voorsprong te komen, maar bij het aannemen van een bal bleek een speler ‘los’ te hebben geroepen en de treffer werd afgekeurd. Een schot enkele minuten later verdween via de onderkant van de lat weer in het veld.

In de 42ste minuut kreeg de Zwaluw een vrije trap op een gevaarlijke plek. Willem van Haren plaatste zich achter de bal en schoot de bal schitterend in de lange hoek. Heijen kwam voor rust nog een keer voor het doel, maar de poging strandde op de vuisten van Koen.

Na rust, waarin nog steeds een spannende wedstrijd waarneembaar was, was De Zwaluw twee keer gevaarlijk, maar paal en lat voorkwamen een treffer. Naarmate de wedstrijd vorderde was Heijen steeds gevaarlijker. Koen redde tien minuten voor tijd subliem op een poging van dichtbij. De meeste spelers liepen op hun tenen, echter deed het deugd om de spelers van De Zwaluw zo te diep zien gaan. Met man en macht werd de voorsprong verdedigd. Heijen schoot nog tweemaal in kansrijke positie over. Tijdens de blessuretijd was voor De Zwaluw het credo vrouw en kinderen eerst. Bijna maakte de Heijen doelman gelijk, maar zijn kopbal in de verre hoek werd door Martijn Moers van de lijn gekopt. In de bijna tien minuten die volgden, waren er nog drie corners voor Heijen, maar de bal werd uiteindelijk door zo de handen van doelman Koen nogmaals uit de zestien gebokst. Hierna floot de uitstekend leidende scheidsrechter Thijssen voor het laatst.

De Zwaluw won tegen een sterkere tegenstander. De ‘comeback’kids’ Koen en Dirk van Tilburg mochten de uitblinkers genoemd worden, maar eigenlijk kan het hele team geroemd worden. Als het voetballend niet lukt, dan is werken een basis en dat deed iedereen. Derhalve een prachtige overwinning voor de ploeg van de nieuwe trainer Michel van de Venn, die zo met een goed gevoel volgende week naar de derby in Rijkevoort tegen Toxandria kan gaan. 

Vrouwen
De Zwaluw vrouwen mochten naar de nieuwe fusieclub EGS’20 om te spelen op sportpark de Bikkelkamp in Grave. Helaas is de nieuwbouw nog niet gereed en moest er aangetreden worden op het oudere complex. Vrouwen 1 team onwaardig werd de wedstrijd gespeeld op het achterste veld van het terrein, ver weg van alles en iedereen op een veld wat meer weg had van een prairie weide.

Onze vrouwen speelde geen slechte wedstrijd, maar kwamen in een fysieke en niet bijzonder vriendelijke wedstrijd op achterstand. Spits Geeke Onder de Linden maakten namens de Oeffelste dames gelijk. Uit een fraaie aanval wist zij uit een prima voorzet van Naomi Hofmans te scoren. Ondanks wat kansen aan Oeffeltse zijde, was het EGS’20 wat scoorde. De Zwaluw vrouwen probeerden het wel, maar de omstandigheden zaten wat tegen. Met dank aan goed keeperswerk van doelvrouw Miriam Ter Stege, werd een grotere nederlaag voorkomen. Niet de beoogde start voor ons vrouwenteam, maar je hebt zondagen waar je niet alles in de hand hebt. Komende zondag een loodzware wedstrijd tegen titelkandidaat SES Langenboom. 

De Zwaluw 2 had een makkie deze zondag, tegen een onthutsend zwak Excellent 4 kon het ‘freewheelend’ naar een overwinning gaan. Met de rust stond het al 5-0, na rust kwamen daar nog drie doelpunten bij. De doelpunten kwamen van Merijn Elbers 2x, een hattrick van Pim van den Born, Bas van Luijk, 1 Albaraa Aldubai en een eigen doelpunt van Excellent. Tussen deze doelpunten zaten een paar ware pareltjes. Ook nog leuk om te vertellen, dat twee spelers weer terugkeerden op de velden. Stijn van Tits en Jort Hendriks maakten deze zondag hun rentree.

De Zwaluw 3 mocht op het bijzondere (vroege) tijdstip van 09:30 uur aantreden tegen sv Milsbeek 4. Met nieuweling Niels Tijssen, oud speler van Milsbeek, in de gelederen werd er voor het eerst sinds 8 maart 2020 weer gespeeld. Zoals men al predikte; de bekerwedstrijden werden overgeslagen, om optimaal voorbereid aan de competitie te beginnen. Het begin was aarzelend, maar na een goede 20 minuten kwam een voetballend Zwaluw 3 uit de startblokken. Na een paar kansen en net-niet eindpasses werd Harm Miggiels hardhandig getorpedeerd in de zestien meter. Erwin Kersten wist de penalty te benutten. Milsbeek streed volle bak, maar De Zwaluw bleek de betere partij. Harm Miggiels was er na 35 minuten spelen als de kippen bij om de 2-0 binnen te werken. Voor rust kon het ook nog 3-0 worden, maar de doelman van Milsbeek wist een schot knap te pareren en ook een foutieve terugspeelbal wist hij prachtige wijze van de lijn te glijden. Niels schoot nog op de lat, waarna Harm vanuit een lastige positie net over schoot. 

Na de rust kakte het in bij Zwaluw 3 en kwam Milsbeek tot een aansluitingstreffer. Een van richting veranderd schot werd nog aangeraakt door Zwaluw-doelman Tim, die hierbij zich verstapte en het speelveld moest verlaten. Het laatste kwartier kreeg De Zwaluw nog een paar goede mogelijkheden. Sjoerd Burgers schoot na een knappe actie voorlangs, Luuk Jansen deed hetzelfde en een poging van Thijs Lamers belandde via de binnenkant van de paal terug in het veld. Invaller doelman Kris van den Bogaard, zat er in de blessuretijd bij een paar corners nog goed tussen met zijn vuisten. Waarna de overwinning werd binnengesleept in een ultra-sportief duel wat goed geleid werd door Guus. 

De Zwaluw 4 kende een complete off-day, het jonge team van Bert Fransen sprak de woorden; ‘het liep voor geen meter’, wat ook bleek uit de uitslag 7-0 in het voordeel van de thuisploeg Constantia 4. Al was het voor de rust nog maar 1-0. Volgende week beter voor het sympathieke team. 

Zwaluw 5 speelde thuis tegen een onbekender tegenstander, namelijk Festilent 5. Hierdoor speelde de thuisploeg in het geel en of het daar mee te maken heeft, is niet bekend, maar dat maakte het wat lastiger. In een wedstrijd waar de thuisploeg genoeg kansen creëerde was het blij dat er nog een punt werd gepakt. 2-2 stond er na 90 minuten op het bord. Rob Jilisen en Ruud Maas zorgden voor de doelpunten aan Oeffeltse zijde. 

Op zaterdag speelde de veteranen tegen het ‘gelegenheidsteam’ van VIOS’38, die niet wekelijks zoals onze veteranen het strijdtoneel betreden. Er werd ruim gewonnen door onze vets. 5-1. Doelpunten kwamen van Peter Thoonen, Leon Hoesen 2x en Felix Hermens.

Tekst: Tim Hendriks

« ga terug
Van Alem Fotografie Kersten Assurantiën Security Art Evelien Autoservice VDB Atlantic Power Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Spar Boere Kapsalon Annemarie Kombi Bouwmaterialen Van Neerven Sport