MO17 wint ook tweede regiocup-duel

Jeugd — Gepubliceerd op 14 juni 2021 20:50 door Willem Bardoel

Zaterdag 12 juni kwam Olympia ’18-MO17 bij ons in Ottersum op bezoek. De ochtend begon bewolkt, het gras weer vakkundig strak gemaaid, dus prima voetbalomstandigheden. Olympia een oude bekende uit eerdere edities van de competities, maar het is toch altijd afwachten van hoe zij het afgelopen jaar zijn doorgekomen. 

Hoe dan ook de wedstrijd zou in ieder geval muzikaal worden opgeluisterd. Zo kwam onze tegenstander enthousiast op met het “we are the champions” en zorgde de op het sportpark afwezige supportersschare op afstand voor de muzikale omlijsting van de doelpunten. 

De wedstrijd begon wat onwennig omdat Olympia met een 4-4-2 opstelling speelde, maar met het doorschuiven van Tosca naar het middenveld, kreeg de thuisploeg meer grip op de wedstrijd. Over en weer ontstonden kleine kansjes, maar het was  De Zwaluw/Achates die de score openende. Via een mooie combinatie tussen Maud en Mees K., kon Mees K. van net buiten de zestien de Boxmeerse goalie met een goed geplaatst schot verschalken (1-0).

Kort daarna was het Maud die haar directe tegenstandster uitkapte en de keeper in de korte hoek passeerde (2-0). Ook Olympia had zo nu en dan wat kansen en zorgde voor wat hachelijke momenten voor de goal van Bente, maar zij wist de nul te houden. De Zwaluw/Achates had toch duidelijk het overwicht en de betere kansen, een prachtig afstandschot van Isabelle belandde op de lat en een penalty werd door de keeper van Olympia over het doel gewerkt. Halverwege de eerste helft werd een lange bal van Lot door een verdediger van Olympia in eigen doel gekopt (3-0). Jammer voor Rayva, want zij had exact hetzelfde in gedachte. Daarna zorgde Isabelle voor de vierde treffer en was het Geertje die op slag voor rust de 5-0 binnen schoot. 

In de tweede helft was het beduidend warmer en beide ploegen hadden de meeste energie wel verbrand. Het werd de helft van de gemiste kansen en ja de goal is toch echt 7,32 m breed en 2,44 hoog. Het waren nota bene de bezoekers die via een vlijmscherpe counter wisten te scoren. Een van de supersnelle spitsen werd op maat bediend en zij kon met een mooie schuiver Bente passeren. Daarna waren het vooral de meiden van  De Zwaluw/Achates die de voorsprong hadden kunnen uitbouwen, maar op miraculeuze wijze wilde de bal er niet in. Het was Rayva die halverwege de tweede helft voor de zesde treffer zorgde, wat uiteindelijk de eindstand zou blijken te zijn. 

Een prima wedstrijd gespeeld en verdiend de drie punten binnen gehaald. Op naar het volgende treffen a.s. zaterdag uit tegen JVC-MO17.

« ga terug
Aben Reclame Cuijk Kersten Assurantiƫn Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Kapsalon Annemarie Evelien Spar Boere Autoservice VDB Van Neerven Sport