MO17-1 pakt meteen een punt bij eerste duel

Jeugd — Gepubliceerd op 17 februari 2020 17:55 door Willem Bardoel

Zaterdag 15 februari was het eindelijk zover: de eerste competitie wedstrijd voor De Zwaluw/Achates MO17. Spannend of de wedstrijd wel door zou gaan gezien de terreinomstandigheden, maar vooral erg benieuwd of en hoe dit team zich staande weet te houden in de eerste klasse MO17 (niet een maar gelijk twee stappen omhoog, wie verzint er nu zoiets).

De tegenstander was EVVC MO17 uit Vinkel. Ondanks de harde wind was het een aangename temperatuur en het “stadion de Hogehoek” was voor de zaterdagmiddag goed gevuld. De thuiswedstrijd stond onder de deskundige leiding van Joep (Joep, bedankt!). De bezoekers hadden wel wat meer boterhammen gegeten, maar dat is ons lichtgewicht team inmiddels wel gewent.

Na het eerste fluitsignaal begon de wedstrijd nogal wat rommelig met veel balverlies over en weer. Maar na enige tijd werd de flipperkast verlaten en werd er door beide partijen een spannende pot voetbal aan het publiek gepresenteerd. Gedurende de eerste helft kreeg de thuisploeg iets meer overwicht, door veel inzet en snel aanvalspel. Onze kwikzilvervlugge vleugelspelers (Maud en Mila) waren hun directe tegenstanders vaak te vlug af. En in de goal laat Bente zien een natuurlijk keeperstalent te zijn.

Het was dan ook de thuisploeg die de score opende en op een terechte voorsprong kwam. Mees K. was bij een van de aanvallen mee naar voren geschoven en kreeg op aangeven van Fenna de bal net buiten de zestien. Zij haalde gericht uit en de bal verdween onhoudbaar in de linkerbovenhoek van de goal (1-0). Maar ook de meiden van EVVC wilden deze pot winnen en ook zij kregen de nodige kansen. En jawel,nog voor de rust werd de gelijkmaker gescoord (1-1).

In het begin van de tweede helft had de tegenstander het betere van het spel. En ondanks dat de thuisploeg met moeite over de middenlijn kwam werden de aanvallen van de bezoekers goed gepareerd. Gedurende de wedstrijd kwam De Zwaluw/Achates goed terug en werd het een spannende strijd met goede kansen voor beide teams. Gescoord werd er echter niet meer en de strijd eindigde onbeslist (1-1). Een terechte uitslag waar beide teams tevreden mee konden zijn. Nog vroeg in het seizoen, maar de twee stappen omhoog lijkt een goede keus te zijn geweest. De MO17 krijgt meer weerstand en zal komende competitie veel gaan leren.

De volgende wedstrijd is zaterdag 7 maart 11.30 uur tegen Sparta ’25 in Beek en Donk.

Tekst: Patrick Knops

Evelien Kersten Assurantiƫn Kombi Bouwmaterialen Security Art Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Atlantic Power Spar Boere Kapsalon Annemarie Van Neerven Sport Van Alem Fotografie Autoservice VDB