MO15 wint zinderende bekerwedstrijd

Jeugd — Gepubliceerd op 26 oktober 2019 18:45 door Willem Bardoel

De eerste wedstrijd in de knock-out fase speelde De Zwaluw/Achates MO15 thuis tegen de eerste klasser Achilles MO15-1. De wedstrijd werd op een mooie woensdagavond met sfeerverlichting bij Achates gespeeld. Achilles kwam met de schrik in de benen naar Ottersum, zij hadden de indrukwekkende cijfers van de MO15 in de competitie geraadpleegd (vier gespeeld, vier gewonnen en een doelsaldo van 53 voor en een tegen). Voor de meiden van De Zwaluw/Achates een wedstrijd om naar uit te kijken, eindelijk tegenstand. 

Na wedstrijdbespreking (jahaaa, trainer we weten dat een goal 7,32 m breed en 2,44 m hoog is), het aanwijzen van vrijwilligers voor in de goal (Juul en Isabelle) en de warming-up, kon de wedstrijd beginnen. 

De Zwaluw/Achates MO15 begon voortvarend aan de wedstrijd en zette Achilles met goed combinatie voetbal en individuele acties meteen onder druk. Het eerste gedeelte van de wedstrijd was de thuisploeg de “bovenliggende partij” en was “beter aan de bal”, om maar eens wat onzinnige trainerstaal uit te kramen. We waren gewoon beter. Maar als je wilt winnen, zul je moeten scoren en dat ontbrak er nog aan. Kansen genoeg, maar de keepster van Achilles stond er ook niet om vliegen te vangen.

Langzamerhand kwam ook Achilles beter in de wedstrijd en werd zo nu en dan gevaarlijk via twee snelle vleugelverdedigers. Met elke minuut dat de wedstrijd vorderde werd de spanning groter. Juul wist met het nodige kunst en vliegwerk nog een paar ballen goed te stoppen. Dus na 35 minuten stond er nog steeds 0-0 op het scorebord.

 

In de tweede helft was het wedstrijdbeeld eigenlijk hetzelfde. De meiden van De Zwaluw/Achates MO15 hadden het betere voetbal en zo nu en dan kwam Achilles gevaarlijk voor goal van de thuisploeg. Halverwege de tweede helft, brak De Zwaluw/Achates eindelijk de score open. Een goede voorzet van Maud werd koelbloedig door Milou binnen geschoten (1-0). 

Helaas, duurde feestvreugde niet lang. Binnen één minuut wisten de bezoekers de score weer gelijk te trekken (1-1). Dus konden we opnieuw beginnen. Bij een mooie counter, liet Maud de achterhoede haar hielen zien, maar werd net binnen de zestien gevloerd. Penalty! Geertje ging achter de bal staan en schoot uiterst koelbloedig de bal in de touwen (2-1). Spannende momenten volgden, waar ook Isabelle (tweede helft onze keepster) de bal nog net voor de doellijn weg kon plukken.

Er stond nog enige commotie toen Mees met een uiterste krachtinspanning en riskante sliding de bal voor een tegenstandster kon wegtikken. Beide speelsters tuimelden over elkaar. Waar de bezoekers een penalty zagen, bleef de scheidrechter gedecideerd: “niets aan het handje, correcte ingreep” (misschien met de gedachte dat hij, telefoon en autosleutels bij de coach van de thuisploeg in bewaring had gegeven, maar ook de VAR zou dit zo gezien hebben, was die er geweest). 

Het bleef tot de laatste minuut spannend, met twee teams die tot de laatste minuut voor 100% bleven strijden. De opluchting bij speelsters en publiek was dan ook groot toen de scheidrechter voor de laatste keer floot. In het coachvak kan weer nieuw gras gezaaid worden en op naar de volgende ronde in de bekercompetitie. 

Een prima teamprestatie, meiden gefeliciteerd!!!!!
Kevin, bedankt voor het fluiten.

Tekst: Patrick Knops

« ga terug
Kapsalon Annemarie Spar Boere Van Neerven Sport Evelien Autoservice VDB Kombi Bouwmaterialen Security Art Van Alem Fotografie Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Atlantic Power Kersten Assurantiƫn