MO15 verslikt zich in Beugen

Jeugd — Gepubliceerd op 13 mei 2019 20:15 door Willem Bardoel

In een toch al bizarre voetbalweek, waarbij Barcelona en Ajax zich op de tegenstander verkeken hebben, volgde zaterdag de misstap van De Zwaluw/Achates MO15 tegen VIOS'38 uit Beugen. De meiden van de MO15 hadden nog drie punten nodig om kampioen te worden. Afgelopen zaterdag had het dus kunnen gebeuren tegen de nummer 11 in de competitie.

Supporters  “van de Grenskant” Ottersum, Oeffelt en uit de verre omtrek waren in grote getale naar Beugen afgereisd. Helaas, VIOS'38 bleek toch een geduchtere tegenstander te zijn en wat de kampioenwedstrijd had moeten worden ging verloren (2-1 voor de thuisploeg).

De Zwaluw/Achates MO15 begon met een erg offensieve opstelling, snel op voorsprong komen en de tegenstander niet in de wedstrijd laten komen was het idee. En jawel, de meiden van de MO15 kwamen voordat het publiek zich had geïnstalleerd al op voorsprong. Mees kon een bal onderscheppen en kon alleen op de keeperster af. Het handje van de keepster was onvoldoende om de bal te keren, 0-1.

De meiden van De Zwaluw/Achates MO15 hadden het heft in handen en met mooie combinaties werden er goede kansen gecreëerd om de voorsprong uit te bouwen. Echter de ballen gingen net naast, de paal of keeper werden geraakt of er werd op het laatste nog net een voetje voor gestoken, maar de goal bleef uit. En zoals als je dan vaker ziet in het voetbal, is het dan de tegenstander die scoort. VIOS’38 bleek verdedigend een stugge ploeg en hanteerde vaak de lange bal (hard, hoog en wiet) om hun snelle voorhoede te bereiken. VIOS’38 wist uit twee van deze snelle aanvallen te scoren 2-1. Dit was ook de ruststand.

Terwijl het vertrouwen op een goede afloop bij de thuisploeg groeide, verliep het voetbal bij De Zwaluw/Achates MO15 steeds moeizamer. Na rust werd het oude systeem  hersteld (coach, “never change a winning team”). VIOS’38 werd terug gedrongen, de lange ballen werden tijdig onderschept. De Zwaluw/Achates MO15 bleef aandringen op de gelijkmaker en kreeg ook kansen om te scoren. De klok tikte echter onverbiddelijk door, een penalty werd nog gemist en de gelijkmaker bleef uit. Uiteindelijk was de 2-1 ruststand, ook de eindstand. Er werd keihard voor geknokt, maar geen 3 punten, (nog) geen kampioenschap en veel teleurstelling op de gezichten bij de spelers.

Volgende week in Oeffelt, de thuiswedstrijd bij De Zwaluw, een nieuwe kans om de drie punten binnen te halen. Onze voorbeelden: Feyenoord verloor in 2017 uit bij Excelsior, om de week erna in de thuiswedstrijd de tegenstander volledig van de mat te spelen en alsnog grandioos het kampioenschap binnen te halen. En dit weekend Ajax, dat na de uitschakeling in Europa, zich oprichtte, overwon en het kampioenschap niet meer kan missen.

Vol vertrouwen op naar volgende week!!!

Security Art Kapsalon Annemarie Kersten Assurantiƫn Kombi Bouwmaterialen Spar Boere Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Van Alem Fotografie Evelien Van Neerven Sport Atlantic Power Autoservice VDB