MO15 verliest spannende strijd in Boekel

Jeugd — Gepubliceerd op 10 oktober 2018 17:45 door Willem Bardoel

Het was een spannende wedstrijd! De meisjes waren goed sterk en fanatiek, we hebben goed ons best gedaan en het ging ook best goed! We hebben met 3-2 verloren maar wel redelijk goed gespeeld, mooie acties gemaakt en goed ingezet!

Helaas heb ik zelf niet mee kunnen spelen omdat ik geblesseerd ben aan m’n hamstring. Ik hoop weer snel fit te zijn.

Tekst: Juul Kropman, speelster De Zwaluw/Achates MO15

Boekel uit altijd lastig !!!!
In het kermisweekend van zowel Oeffelt als Ottersum speelden de meiden van De Zwaluw/Achates MO15 de uitwedstrijd tegen Boekel Sport.

Zaterdag 6 oktober een prachtige nazomerdag. We waren mooi op tijd vertrokken, een goed voorbereiding gehad en toch …………

Iedereen speelt wel eens zo’n (uit)wedstrijd, waar het muntje net telkens de verkeerde kant op valt. Duels om de bal, waar de vrije trap vaak naar de tegenstander gaat, afgefloten bij blessures net voor ons op verkeerde moment (uiteraard onze enigszins gekleurde mening). Kortom, Boekel uit bleek ook voor de derde keer een lastige wedstrijd voor de MO15.

We wisten uiteraard dat tegen de meiden van Boekel Sport een lastige pot ging worden. Een fysiek sterke ploeg, met goed voetballend vermogen. Het zou een interessante krachtmeting worden. Er was weer een mooie opstelling uit de hoge hoed getoverd en ook de bank was weer goed gevuld. Net voor de wedstrijd nog een kleine wijziging doorgevoerd, Fenna mocht alsnog meedoen.

Tosca mistte een schoen en “op een slof en een oude voetbalschoen….” is echt uit een ver verleden. De kermisvierende combinatie begon goed aan de wedstrijd. Er werd lekker gecombineerd en er werden kansen gecreëerd. Ook Boekel Sport liet goed voetbal zien en het spel golfde op en neer.

Gelijkmaker vlak voor rust
Toch waren het de meiden van De Zwaluw/Achates MO15 die het eerste het net wisten te vinden. Met mooi combinatievoetbal werd de verdediging van Boekel uitgespeeld en de 0-1 verscheen op het scorebord. In de laatste tien minuten van de eerste helft begon de warmte onze meiden op te breken en werden we meer teruggedrongen op eigen helft. Door niet alert in te grijpen bij een corner, kon Boekel Sport net voor het rustsignaal de gelijkmaker scoren (1-1) .

De tweede helft begon Boekel sterker en ontstonden er meerder spannende momenten voor het doel van Nick. De Zwaluw/Achates kwam nog maar zelden voor het doel van Boekel en moest het echt van het countervoetbal hebben. En toch waren zij het die wederom knap op voorsprong kwamen (1-2).

Er werd er weer lustig op los gewisseld om met vers bloed de voorsprong vast te houden. Helaas, de meiden wisten met een wat miraculeuze boogbal de gelijkmaker te scoren (2-2). Beide ploegen speelden voor de winst en de spanning werd steeds groter. Via een enigszins onverklaarbare vrije trap kwamen de meiden van Boekel Sport op voorsprong (3-2).

Verwoedde pogingen
Bij de De Zwaluw/Achates werd er nog een tandje bij geschakeld en de allerlaatste reserves werden aangesproken, om toch met minimaal een gelijkspel naar huis te gaan. Helaas bleek de tijd tekort en ondanks verwoedde pogingen lukte het de bezoekers niet meer om te scoren.

Dapper gestreden, hard gewerkt, maar helaas niet beloond. De einduitslag 3-2 voor Boekel Sport. Benieuwd hoe een thuiswedstrijd, met de zogenaamde twaalfde man achter onze meiden zou verlopen.

Supporters bedankt voor de ondersteuning en op naar de volgende competitiewedstrijd: thuis (in Ottersum) tegen SES MO15 (Langeboom).

Tekst: Patrick Knops

Atlantic Power Security Art Spar Boere Kapsalon Annemarie Van Neerven Sport Kersten Assurantiƫn Van Alem Fotografie Evelien Hoofdsponsor