MO15 start de voorjaarscompetitie met klinkende zege

Jeugd — Gepubliceerd op 11 februari 2019 18:10 door Willem Bardoel

De winterstop zit er weer op en hopelijk definitief, niet meer ruiten krabben, niet meer sneeuw schuiven en op naar de voorjaarscompetitie, voetballen dus. Op een erg winderige zaterdag mocht De Zwaluw/Achates MO15 naar Wanroij. In de ochtend werd er nog het nodige geappt om van de 21 speelsters, er veertien op weg naar Wanroij te krijgen (een volle ziekenboeg).

Ondanks de tegenwind kwamen we ruim op tijd aan om onze tegenstander en thuisspelende ploeg Constantia MO15 op te wachten. Constantia kenden we van de najaarscompetitie en gezien de eindstand op de ranglijst, zouden we de drie punten vrij eenvoudig mee naar huis moeten kunnen nemen. Maar er zijn meer gerenommeerde ploegen (Feyenoord en Ajax) die dat dachten en met een beteuterd gezicht op de grasmat achterbleven. Bovendien stond er een stormachtige wind, die wel eens voor verassingen kon zorgen.

De tactiek werd besproken, houdt de bal laag bij tegenwind, we willen beginnen met wind mee, maar zorg dan dat je met de rust met 0-5 voorstaat. De opstelling werd doorgenomen en het wisselen zou een stuk overzichtelijker moeten verlopen met slechts drie spelers op de bank.

De eerste helft hadden we inderdaad de wind mee en speelden we voornamelijk op de helft van de tegenstander. Het was een rommelig begin, veel foute passjes, geen overtuiging in duels om de bal en dus veel balverlies. Kortom, het leek wel een flipperkast. De wind en de eerste wedstrijd na de winterstop konden het slechte voetbalspel enigszins verklaren.

Constantia MO15 kon zo nu en dan makkelijk doorbreken omdat de bal te makkelijk verspeeld werd op het middenveld. Toch was het De Zwaluw/Achates dat de score opende en voor de rust de stand tot een 0-4 voorsprong opvoerde. Niet helemaal volgens afspraak, maar een voorsprong die je niet zomaar uit handen geeft.

In de tweede helft werd er beter gevoetbald en ondanks de tegenwind was het De Zwaluw/Achates MO15 die de wedstrijd domineerde. Alle linies stonden beter, Contantia wist maar zelden in onze “16” te geraken. De beste kansen waren voor de meiden van De Zwaluw/Achates. Er werd nog twee keer gescoord, waarmee de eerste zege in de nieuwe competitie een feit is. Het scoreverloop: 0-1 Fenna, 0-2 Mees, 0-3 Geertje, 0-4 Lot, 0-5 Geertje en 0-6 Lot.

Ondanks dat het voetbal niet erg goed was en de nodige kansen gemist werden, drie punten op zak en voorlopig de koppositie in de competitie. Wil je kampioen worden dan moet je ook de slechte wedstrijden winnen, een goede start dus.

Volgende week (16 februari) wacht ons de thuiswedstrijd tegen SES Langebôm, een tegenstander van een ander kaliber dan de meiden van Wanroij.

Tekst: Patrick Knops

Van Alem Fotografie Kersten Assurantiƫn Kapsalon Annemarie Van Neerven Sport Security Art Atlantic Power Evelien Spar Boere Hoofdsponsor