MO15 start de competitie met klinkende overwinning

Jeugd — Gepubliceerd op 24 september 2018 18:25 door Willem Bardoel

Na een mooie bekerreeks begon 22 september de competitie met de uitwedstrijd tegen Constantia MO15 in Wanroij. Het werd al spannend vanaf het vertrek in Oeffelt, hoe komen we bij het Wanroijse sportpark en welke wegen zijn opengebroken? Maar zeker ook, welk team komt tegenover ons te staan? 

Bij een eerdere bekerconfrontatie werden we door de Wanroijse meiden behoorlijk van het grasmatje gespeeld, wat stond ons nu te wachten? Bovendien moest nog blijken of de puzzel paste, met twintig speelsters in het team, zestien op het wedstrijdformulier, elf speelsters in het veld en vijf wisselspeelsters op de bank.

Het begin van de wedstrijd verliep enigszins rommelig, zowel aan De Zwaluw/Achates zijde als bij Constantia. Voor onze meiden was het even zoeken om elkaar te vinden in aanvallend en verdedigend opzicht. Gedurende de eerste helft kreeg De Zwaluw/Achates meer grip op hun eigen spel en trok de wedstrijd steeds meer naar zich toe. Zowel over de linker- als rechterflank werd de tegenstandster met snelle uitvallen en goed combinatievoetbal bestookt. De Wanroijse keeper hield echter met een aantal goede reddingen de thuisploeg op de been, terwijl de verdediging van De Zwaluw/Achates weer stond als een huis. Het beloofde een mooie pot voetbal te worden. 

Het waren onze meiden die de score openden. Via een goede combinatie over links werd de bal op doel geschoten, de keeper wis nog te redden, maar op het schot van Rayva was ze kansloos. De tweede treffer ontstond uit een counter. Mees K. wist met een keurig geplaatst schot de keeper in de linkerhoek te passeren en nog voor rust kon Geertje de 0-3 aantekenen. 

Bij aanvang van de tweede helft was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Onze meiden begonnen zoals ze de eerste helft geëindigd waren. De voorsprong kon worden uitgebouwd tot de eindstand van 0-7. De doelpunten werden gescoord door Mees G. die tweemaal goed doorkwam op het middenveld en van afstand scoorde, Iris met een mooi afstandschot en Maud die met een snelle spurt de Wanroijse achterhoede te snel af was. Mila kreeg op het laatst nog een mooie kans om te scoren, maar helaas ging haar schot net naast. 

Kortom een uitstekende start voor de meiden van beide “kanten” van de Maas. Volgende week speelt de MO15 de thuiswedstrijd in Ottersum tegen Festilent.

Benieuwd? KOM KIJKEN!!!

Tekst: Patrick Knops

« ga terug
Evelien Kersten Assurantiƫn Van Neerven Sport Van Alem Fotografie Spar Boere Autoservice VDB Kapsalon Annemarie Atlantic Power Security Art Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Kombi Bouwmaterialen