MO15 pakt Olympia'18 in

Jeugd — Gepubliceerd op 06 december 2018 17:05 door Willem Bardoel

Aan de vooravond van Sinterklaas, wanneer de meeste cadeautjes al zijn ingepakt deden de meiden van de MO15 keurig mee. Wederom een mooie voetbalzaterdag en De Zwaluw/Achates speelde als hoofdact uiteraard op het daarvoor bestemde veld. Olympia’18 kwam dit keer op bezoek. door Olympia ’18 in te pakken.

Het praatje en de boodschap vooraf was wederom kort (winnen!), zodat de warming-up goed en geconcentreerd afgewerkt kom worden. Resultaat hiervan was direct zichtbaar. De Zwaluw/Achates begon alert en geconcentreerd aan de wedstrijd. De teamspirit was goed, iedereen wilde hard werken voor elkaar, met het besef dat er dan ook gewonnen kon worden van Boxmeer. De achterhoede zat goed in elkaar en het middenveld zorgde voor de verbinding met de aanvallers.

Ondanks dat misschien niet altijd alles lukte, was de intentie om een goede pot voetbal af te leveren zichtbaar. De meiden van De Zwaluw/Achates hadden duidelijk het betere spel en met mooie combinaties werd zo nu en dan Olympia volledig weggespeeld, wat ook goede kansen opleverde. Het was meer een kwestie van tijd wanneer De Zwaluw/Achates de voorsprong zou nemen. De aanvallen van Olympia werden goed opgevangen en mocht er echt gevaar dreigen dan stond er nog onze keeper Nick om het doel schoon te houden.

De Zwaluw/Achates opende score met een mooi combinatie over links, waarbij Mees K. de voorzet van Maud prima met links inschoot (toch handig als je linkerbeen meer is dan alleen je standbeen). Bij de tweede goal werd Mees K., via een combinatie met Maud en Fenna vrij gespeeld en kon ze vrij eenvoudig de Boxmeerse keeper passeren. Daarna vond Maud dat het tijd werd om ook weer eens zelf te scoren en pingelde ze zoals vanouds de achterhoede en keeper van Olympia ’18 voorbij (3-0).

Daarna volgde nog een paar goede kansen van o.a. Esmee, Iris en Fenna. Een handsbal van Olympia leverde voor rust nog een strafschop op. Mees K. mocht vanaf elf meter aanleggen, om de 4-0 en haar hattrick binnen te schieten (helaas mocht ze de wedstrijdbal niet houden). Met een ruststand van 4-0 konden beide teams naar de thee/limonade.

De tweede helft speelde we wind tegen, waardoor aanvallen niet meer zo soepel verliepen en bovendien was de lijn in het spel door het wisselen enigszins verdwenen. Toch kon Gwen, via een schitterende vrije trap van buiten de zestien voor de 5-0 zorgen. De wedstrijd was gespeeld.

Het moet echter gezegd worden dat de Boxmeerse meiden niet opgaven, maar goed door bleven voetballen en ook de eretreffer konden binnen schieten. Door goed keeperswerk van Nick zou het daar bij blijven. Eindstand 5-1 en een prima overwinning voor de De Zwaluw/Achates combinatie.

Zaterdag 8 december de laatste competitiewedstrijd uit tegen JVC Cuijk MO15. Daarna nog de bekerwedstrijd tegen Sportclub Irene uit Tegelen en dan zit de eerste seizoenshelft erop.

Tekst: Patrick Knops

Atlantic Power Evelien Kapsalon Annemarie Van Alem Fotografie Van Neerven Sport Security Art Kersten Assurantiƫn Hoofdsponsor Spar Boere