MO15 pakt de derde plaats in Beers

Jeugd — Gepubliceerd op 05 november 2018 19:35 door Willem Bardoel

Na een koude nacht, een mooie zaterdagochtend met en lekker herfstzonnetje, op naar het meiden combinatieteam van Vianen/Beers. We speelden de uitwedstrijd in Beers, op het hoofdveld met een prima grasmat. Kortom uitstekende omstandigheden voor een mooie pot voetbal.

De meiden van Vianen/Beers kenden we van het bekertoernooi, een geduchte tegenstander die het ons met goed voetbal toen behoorlijk lastig maakte. Bovendien een directe concurrent als het om de derde plaats in de competitie gaat.

Na het gebruikelijke praatje voor af (coach elkaar, kijk waar je bal naar toe schiet en probeer eerder bij de bal te zijn als je tegenstandster) en de warming up, konden de meiden het strijdtoneel betreden. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en zette ons goed onder druk. Wij hadden moeite de bal in de ploeg te houden en passes kwamen niet aan.

De wekelijks wisselende teamsamenstelling speelde ons ook dit keer weer parten. Maar terwijl de klok verder tikte, kregen de meiden van De Zwaluw/Achates meer grip op het spel en de tegenstander. Met een voorhoede van Geertje en de achternichtjes Brechtje en Mila op de flanken werd er steeds beter gecombineerd en kregen wij een aantal mooie kansen voor de openingstreffer.

Na een klein kwartiertje was het Geertje die zich zelf vrij speelde en met een goed bekeken pass Lot wist te bereiken. Lot twijfelde geen moment en joeg de bal onhoudbaar in de touwen achter de Viaan-Beerse keepster (0-1). De zogenaamde bevrijdende treffer voor het team, maar zeker voor de stralende Lot. Daarna begon het wisselen, "zuutjes àn", speelster voor speelster en niet alle wissels in een keer.

Nog een mooie kans ontstond toen Mees K. onze “Speedy Gonzales” de achterhoede eruit spurtte, maar helaas schoot ze te gehaast en van te ver, naast het doel. Inmiddels was ook Isabelle in de ploeg gekomen en één van haar dribbelacties wist ze keurig af te ronden in het doel van de thuisploeg (0-2). De meiden van De Zwaluw/Achats hadden vanaf nu het heft in handen. Kort voor rust was het wederom Mees G. die vanaf afstand de bal precies aan de voor ons goede kant van de paal wist te plaatsen (0-3). Op naar de thee, wat in dit geval ranja bleek te zijn.

De Vianen/Beers combinatie begon na de rust met twee verse krachten, die ook nog voor extra voetbalkwaliteit zorgden. En toch liet onze achterhoede met o.a. Gwen, Iza, Tosca en Juul zich niet zomaar wegspelen en de thuisploeg kreeg nog maar sporadisch een kansje. Met het middenveld van Rayva, Fenna en Iris werd de tegenstander goed onder druk gezet en kwamen er ook weer kansen om de score te verhogen, o.a. voor Rayva die net naast schoot. Mees K., inmiddels naar de spitspositie verhuisd, scoorde vanuit de draai met een mooi schot van net buiten de zestien in de bovenhoek (0-4). Hiermee was de wedstrijd eigenlijk gespeeld.

Er werden nog de nodige wissels doorgevoerd. Beide teams bleven wel nog voetballen om een goal te maken, maar de strijd op het scherpst van de snede was er wel een beetje af. Bij een voorzet van rechts kwam Milou net een teenlengte tekort om de vijfde treffer aan te tekenen.

Een mooie overwinning, weer de nul, met gedegen keeperswerk van Nick. Er kunnen weer drie punten bij geschreven worden, waarmee de De Zwaluw/Achates combinatie naar de derde plek op de ranglijst is gestegen.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Volkel op ons. Kijken of we de stijgende lijn kunnen voortzetten.

Tekst: Patrick Knops

Spar Boere Van Neerven Sport Atlantic Power Evelien Security Art Kersten Assurantiƫn Van Alem Fotografie Hoofdsponsor Kapsalon Annemarie