MO15 op weg naar het kampioenschap?

Jeugd — Gepubliceerd op 25 november 2019 18:05 door Willem Bardoel

Eindelijk was het dan zover. Zaterdag 23 november, de wedstrijd tegen Volharding/Sambeek MO15-1 waar iedereen naar uitzag. Zowel De Zwaluw/Achates als onze tegenstander hadden nog alles ruim gewonnen. Waarschijnlijk zal de winnaar van deze wedstrijd kampioen worden in de najaarscompetitie. De ingrediënten om er een spannende pot voetbal van te maken.

Het sportpark was goed gevuld met zowel uit- als thuispubliek. En waar de MO15 zo nu en dan de MO19 in de wedstrijden had ondersteund, waren de meiden van de MO19 er vandaag om de MO15 moreel te ondersteunen. Klasse en bedankt meiden!!!

Spanning
Ondanks dat de voorbereiding er relaxed uitzag, hadden de meiden van de MO15 behoorlijk last van de zenuwen. Was het bij de één slecht slapen, de ander kon niet eten of gierde de zenuwen en wat er gegeten was door de maag. Hoe dan ook, bij het eerste fluitsignaal moesten we aan de bak. Tosca was vandaag de uitverkorene om ons doel te verdedigen. En BALEN voor Lot, zij was helaas de pineut, omdat ze als vierde dispensatiespeler op de bank moest plaats nemen.

Daar waar De Zwaluw/Achates altijd uitgaat van haar eigen kracht, hadden de bezoekers zich geheel aan ons aangepast (de trainer van Volharding/Sambeek was al meermaals spiedend bij onze wedstrijden gesignaleerd). Een bus vol meiden werd rondom de zestien meter geparkeerd, met een aantal eenzame aanvallers er voor. Voor onze meiden een vreemde opstelling en lastig om doorheen te voetballen. Dit betekende ook dat wij meer in balbezit waren en het spel zouden moeten maken.

Gelijkmaker
Het eerste kwartier was de thuisploeg ook duidelijk de betere ploeg, alhoewel het niet direct tot grote kansen leidde. Tot het moment dat Maud via een goede combinatie een schot op goal kon lossen. Helaas, de keeper kon haar inzet nog keren, maar op de rebound van Geertje was ze kansloos. Daarna kantelde vreemd genoeg de wedstrijd. De meiden van Volharding/Sambeek rechten hun rug, werden feller op de bal en zochten vaker de aanval. En ondanks dat Tosca goed stond te keepen kreeg de thuisploeg onfortuinlijk een tegentreffer te incasseren: 1-1. BALEN dus!!!

Voetballend bleef De Zwaluw/Achates de betere partij, echter in de duels moesten zij vaker de meerdere erkennen in de tegenstander die er stevig inkluunden. Met het slot op de deur van het duo Mees en Mees en de backs Iza/ Rayva en Juul wist de thuisploeg toch stand te houden. Door toch telkens de ruimte te blijven zoeken kon Milou met een mooie pass Maud de diepte in sturen. Dit keer was zij zelf die de trekker overhaalde en konden we de rust in met een 2-1 voorsprong.

De tweede helft zou wederom bloedstollend spannend worden. Door miscommunicatie ontstond in onze verdediging een zee van ruimte. Kaasje voor de meiden van Volharding/Sambeek die daar maar al te graag van profiteerden en de 2-2 scoorden. We konden weer opnieuw beginnen, BALEN!!

Strijd op het middenveld
Voorin werden telkens de verwoedde pogingen van Mila, Juul, Maud en Geertje om door de achterhoede van de tegenstander te breken in de kiem gesmoord. En kwam het dan toch tot een schot op goal, dan bleek de keeper een sta in de weg. Op het middenveld werden felle duels uitgevochten door Fenna, Milou en Isabelle. De meiden van Volharding/Sambeek hielden echter stand door met het mes tussen de tanden te verdedigen, zo nu en dan over de schreef (hoort er ook bij).

Een van deze acties leverde De Zwaluw/Achates een vrij trap op net buiten de zestien. Met een mooie boogbal wist Mees G. de keeper te verschalken en kwamen we weer op voorsprong, 3-2. Toch bleef ook Volharding/Sambeek aandringen en bij een van hun wanhoopspogingen vloog de bal gevaarlijk op goal. Gelukkig was Tosca alert (en lang genoeg) en kon de bal met een mooie redding over de lat tikken, onze held van de dag!

De minuten op de klok tikte nu erg langzaam voor ons en erg snel voor de tegenstander weg. Tot op het eind bleef het een erg spannende strijd. Gebit uit en op het tandvlees verder. Mees K. moest nog regelmatig de zuk erin zetten om de snelle spitsen af te stoppen. Menig speler kukelde over het veld of moest in het gras bijten. Bij het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter was de ontlading bij de meiden, leiding en supporters van De Zwaluw/Achates dan ook erg groot: GEWONNEN!!!!!

3-2 op het scorebord. Een mooie teamprestatie, waarbij de vraag blijft, was Volharding zo goed of hadden we door zenuwen een mindere dag? Nee, door de overtuigende overwinningen van de laatste tijd zijn we deze wedstrijden niet meer gewend. Maar dit zijn de “normale” wedstrijden waar het om gaat, met strijd en passie en voor ons in dit geval een prima resultaat!!

Kampioenschap
Met nog een wedstrijd te gaan tegen het minder hoog geklasseerde Boekel Sport, kan stiekem de rode loper uitgelegd worden. Het kampioenschap kan ons eigenlijk niet meer ontgaan, maar……… de bal is rond en in het voetbal weet je het maar nooit. Op 7 december moet het dan toch gebeuren!!!

KOM KIJKEN 13.30 uur bij Achates!!!

Tekst: Patrick Knops

Van Neerven Sport Security Art Atlantic Power Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Van Alem Fotografie Spar Boere Kombi Bouwmaterialen Kapsalon Annemarie Evelien Autoservice VDB Kersten Assurantiƫn