MO15 KAMPIOEN!

Jeugd — Gepubliceerd op 20 mei 2019 17:25 door Willem Bardoel

Afgelopen zaterdag 18 mei kon De Zwaluw/Achates MO15 in de thuiswedstrijd tegen Juliana Mill kampioen worden. Na een doordeweekse wedstrijd van ons directe concurrent, hadden we nog één punt nodig. Alle tekenen waren gunstig gestemd, een mooie zonnige dag, een prima grasmat en een goed gevuld sportpark, door de vele toeschouwers.

Bovendien had de trainer te verstaan gekregen niet te experimenteren, maar zich te houden aan de vertrouwde opstelling. Ondanks de goede vooruitzichten, waren de meiden van De Zwaluw/Achates MO15, nerveus en gespannen, maar wel super gemotiveerd. Winnen was het devies en Juliana Mill zou een lastige tegenstander blijken. En spannend werd het, een thriller van Stephen King is er niets bij.

De thuisploeg begon scherp als een scheermes aan de wedstrijd en kreeg al snel twee goede mogelijkheden om de score te openen. Maar de keeper van Juliana MIll zou een echte sta in de weg zijn vandaag en goed keeperswerk van haar voorkwam een vroege voorsprong. Dit beloofde een mooie voetbalmiddag te worden en het publiek ging er eens goed voor staan of zitten al naar gelang de plek in de Hogehoek. Met goed voetballen en snelle uitvallen werd de defensie van Mill bestookt, maar de tegenstander hield dapper stand.

De bal wil er niet in
De beste kansen waren voor De Zwaluw/Achates MO15, het was of de keeper die kon redden, een bal in de scrimmage die er niet in wilde, de goal was te klein of stond plotseling heel ergens anders dan de meiden verwacht hadden. Hoeveel kansen we ook kregen, wat we ook probeerde de bal wilde er niet in. Vanwege de hitte werd een extra drinkpauze ingelast, voor de leiding een goed moment om te proberen de hartslag weer enigszins op peil te krijgen.

De energievretende aanvalsdrift van de thuisploeg begon ook zijn tol te eisen en de Juliana Mill kwam steeds beter in de wedstrijd. En jawel, nog in de eerste helft sloeg het noodlot toe. Een ongelukkig en verkeerd geraakte bal verdween in eigen doel 0-1. Juliana Mill greep deze domper aan om De Zwaluw/Achates MO15 nog meer onder druk te zetten. Met kunst en veel vliegwerk haalden we de rust zonder meer schade op te lopen (en inmiddels was de hartslag van de coach opgelopen tot ver boven de 180 en kon aan de zuurstof).

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd, maar geleidelijk aan kreeg De Zwaluw/Achates weer meer grip op de wedstrijd. Kansen werden gecreëerd, maar op het scorebord stond nog steeds de 0-1 achterstand. De meiden van de MO15 bleven strijden, zonder dat de vertwijfeling toesloeg, in een moordend tempo proberen de gelijkmaker te scoren. Bij elke scoringskans hoorde je het publiek harder kreunen, er kwamen grijze haren bij, of werden uit het hoofd getrokken. En de klok…, de klok tikte onverbiddelijk door. Het zou toch niet gebeuren dat we in deze thuiswedstrijd de boot in gingen. Inmiddels was ook het coachvak voor de dug-out helemaal grasvrij geijsbeerd.

Dan toch!
En jawel, oef, gelukkig Isabelle kreeg een mooie gelegenheid om te schieten en verwoestend was het schot. Alle frustraties leken er in te zitten. Ditmaal was ook de keeper van Mill kansloos 1-1. In een golf van opluchting ging door het sportpark, de tribune deinsde op en neer en sommige toeschouwers zijn nu nog de mobile telefoon aan het zoeken. De Zwaluw/Achates bleef jagen op de tweede treffer, maar ook achterin ontstonden de nodige spannende momenten. Zouden de meiden stand houden en hoelang duurde wedstrijd nog. De wedstrijd bleef tot de laatste minuut spannend. En gelukkig na 70 min blies de scheidsrechte voor de laatste keer op zijn fluit.

Eindstand 1-1, 1 punt en het kampioenschap te pakken. De ontlading en vreugde was groot, er hard voor gestreden, geknokt, maar zeer zeker verdient: Kampioen tweede klasse 2019!

Het feest kon beginnen, bloemen, medailles en de kampioenschaal werden overhandigd en de champagne mocht knallen. Daarna volgde de tocht met de hossende meiden op de platte kar door elke straat en uithoek die in Oeffelt bekend was. Bij terugkomst op de Hogehoek ging het feest verder en werd er afgesloten met een buffet (van frieten en snacks) en uiteraard drank (fris).

De voetbalverenigingen De Zwaluw en Achates, supporters en ouders van de spelers: “heel erg bedankt voor een erg leuk en geslaagd kampioensfeest!”. Namens de leiding en spelers van De Zwaluw/Achates MO15-1 (DE KAMPIOENEN)

Tekst: Patrick knops

Foto's toegevoegd op 20 mei 2019 17:31

Spar Boere Kersten Assurantiƫn Kapsalon Annemarie Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Kombi Bouwmaterialen Evelien Van Alem Fotografie Van Neerven Sport Security Art Atlantic Power Autoservice VDB