MO15 eindigt met brilstand

Jeugd — Gepubliceerd op 13 november 2018 20:10 door Willem Bardoel

Herfst, waterkoud, een druilerige zaterdag en de uitwedstrijd in Volkel. Op basis van de stand een tegenstander, waar drie punten te pakken moest zijn. Dit viel behoorlijk tegen. Volkel MO15 bleek een stuggere tegenstander te zijn dan we hadden verwacht.

Wat het uiteindelijk geweest is, waarom het vandaag allemaal net niet liep? Het begon al bij aankomst, dat er geen kleedkamer vrij was en men in Volkel geen rekening met ons gehouden had bij de indeling. Uiteindelijk konden we in kleedkamer 4 terecht. Daniëlle kwam er als eerste weer uit. Niet omdat ze klaar was, maar omdat ze haar voetbalschoenen vergeten was. Als tweede kwam Esmee de kleedkamer uit. En jawel, ook Esmee was haar voetbalschoenen vergeten. Voorbereiding?!

Oude schoenen
Gelukkig had Rayva een hele tas “oude” voetbalschoenen om af te geven bij zich, waarin beide dames een bij elkaar passend paar konden uitzoeken. Na de wedstrijd zijn alle schoenen weer keurig in de tas terecht gekomen en staan nu in de garage de toch al schaarse ruimte in beslag te nemen. Geïnteresseerde kunnen zich melden!

Nadat iedereen in tenue en voetbalschoenen gehuld was, was het tijd voor een praatje en in dit geval ook het plaatje. Op de muurtegeltjes werden de wijsheden van de trainer, de diverse looplijnen en adviezen in kleur uitgetekend (en uiteraard ook weer netjes uitgepoetst). Klaar voor de wedstrijd!

Over de wedstrijd valt eigenlijk niet zoveel te melden, passend bij de einduitslag van een doelpuntloos duel. We speelden op kunstgras, een ondergrond waar onze meiden een hekel aan hebben. De dug-out was aan de lage kant, de bank was weer lekker gevuld en maar goed dat er niets te juichen viel, dat scheelt dan weer veel hoofdpijn.

Middenveld
Er werd niet slecht en niet echt goed gevoetbald. Beide ploegen deden hun best, maar het spel speelde zich vooral op het middenveld af. Onze tegenstander speelde erg compact en stonden goed om onze passes te onderscheppen. Het lukt ons niet om hier doorheen te voetballen. Veel balverlies, veel ballen over de zijlijn waren het gevolg. Zo nu en dan waren er voor beide ploegen kansen om te scoren, maar de keepers lieten zich hierbij niet verrassen. Het bleef dus wel een spannende wedstrijd.

Het eindigde dus na 70 minuten voetbal 0-0. Een terechte uitslag, maar bij ons bleef toch het gevoel hangen dat wij twee punten hebben laten liggen. We staan nog wel derde, maar twee andere ploegen staan gelijk in puntenaantal. Opmerkelijk dat de meiden van Volkel MO15 alle punten in de thuiswedstrijden op kunstgras hebben gepakt. Hiermee zijn ze toch een beetje het Heracles van onze competitie.

KUNSTGRAS, HET ZOU VERBODEN MOETEN WORDEN. Blij dat ze bij Achates, Dee Zwaluw (en Vense Boys) nog steeds een echte grasmat hebben.

Tekst: Patrick Knops

Atlantic Power Van Neerven Sport Hoofdsponsor Van Alem Fotografie Spar Boere Kapsalon Annemarie Kersten Assurantiƫn Security Art Evelien