MO15-1 uitgeschakeld in de beker

Jeugd — Gepubliceerd op 27 januari 2020 17:55 door Willem Bardoel

Het wordt nu inderdaad een beetje verwarrend, voor degene die de perikelen van het combinatieteam van beide kanten van de Maas proberen te volgen. Stond in voorgaande berichtgevingen dat de MO15 in de MO17 was getransformeerd en dan nu toch weer de MO15.

Inderdaad in de aankomend voorjaar spelen de meiden van De Zwaluw/Achates in de onder 17 competitie. Echter er stond nog steeds een bekerwedstrijd voor De Zwaluw/Achates MO15 op het programma. In december afgelast en verplaatst naar 25 januari. En omdat het de MO15 betrof, betekende dit helaas dat Rayva en Bente thuis moesten blijven i.v.m. maximaal aantal dispensatie spelers. En zo moest er ook weer een veldspeler opgeofferd worden om onder de lat te gaan staan.

Op deze koude zaterdagochtend mochten we enigszins gehandicapt in Tegelen bij Sportclub Irene MO15 op bezoek. Een meidenteam dat als tweede was geëindigd in de eerste klasse, een pittige tegenstander en de mouwen opstropen dus.

Omdat Iza geblesseerd is, kwam Juul onze gelederen versterken. Mees G. zou vandaag de plek onder de lat innemen. Na wat gepuzzel stond er toch weer een gedegen team op het veld. En na het eerste fluitsignaal namen de meiden van De Zwaluw/Achates het heft in handen en zette de thuisploeg goed vast op hun eigen helft. Echter de keeper van Sportclub Irene stond duidelijk niet in de goal om vliegen te vangen en wist o.a. door goed uitkomen haar doel schoon te houden. En gedurende de eerste helft werd de thuisploeg steeds sterker.

Helaas moesten Lot en Daniëlle geblesseerd de wedstrijd staken, Maud werd de gelegenheidslinksback en daarmee waren de wissels op. De strijd (want dat werd het, een stevige maar sportieve pot voetbal) speelde vooral zich tussen de beide strafschopgebieden af. Er werd door beide teams met veel energie gespeeld, maar veel uitgespeelde kansen leverde het niet op. De ruststand was gelijk aan die bij het begin: 0-0.

In de tweede helft had de tegenstander het team wat omgezet en een van hun sterkere speelsters in de spitspositie gezet. Hiermee kwam De Zwaluw/Achates meer onder druk te staan. Ook het fysieke verschil begon de bezoekers beetje bij beetje op te breken (In Tegelen krijgen ze blijkbaar toch andere boterhammen?). Toch waren er voor beide teams kansen om de score te openen en degene die dat deed, zou waarschijnlijk de wedstrijd winnen. Zo werd een mooi schot van Geertje goed gered en kon aan de andere kant Mees G. nog net met de vingertoppen een vrije trap uit de goal houden. En de klok, die tikte onverbiddelijk door, terwijl de spanning met de minuut steeg. Bibberen op de bank eerst van de kou, maar later van de zenuwen. Het leek er steeds meer op dat het in een 0-0 stand zou eindigen. Op de bank waren er al vijf namen op het lijstje geschreven.

Echter in de voorlaatste minuut sloeg het noodlot toe, uit een corner werd er op ongelukkige wijze binnen de lijnen van het strafschopgebied hands gemaakt. De scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Mees G. zat er goed bij, echter de bal verdween toch in het doel 1-0. Wat een anticlimax! De resterende tijd was onvoldoende om nog de gelijkmaker te scoren en de wedstrijd die eigenlijk geen verliezer verdiende had er toch één. Dit zou dan ook het laatste wapenfeit zijn van het legendarische De Zwaluw/Achates MO15, een team met nu al een roemruchtig verleden.

Maar zoals de Fransen zeggen: “La reine est mort, vive la reine”. De volgende wedstrijd is a.s. zaterdag 1 februari onder de naam “De Zwaluw/Achates MO17”. 13.30 uur in Oeffelt kom kijken!!!!

Tekst en foto: Patrick Knops

Autoservice VDB Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Security Art Spar Boere Van Neerven Sport Evelien Van Alem Fotografie Kersten Assurantiƫn Kapsalon Annemarie Kombi Bouwmaterialen Atlantic Power