MO15-1 bekert verder

Jeugd — Gepubliceerd op 17 september 2018 19:20 door Willem Bardoel

Het voetbalseizoen is weer begonnen, dus afgelopen met de zaterdagen in ledigheid. De meiden van de MO13 zijn met allen overgegaan en vormen nu met een aantal nieuwelingen de MO15. Een relatief jonge spelersgroep in deze leeftijdcategorie. Gelukkig hebben we nog net voor het sluiten van de transfermarkt, een aantal routiers weten te strikken.

De eerste weken staan dan ook in het teken om een gedegen team te smeden en met vol vertrouwen de competitie in te gaan. Maar eerst waren er de bekerwedstrijden. Achates/De Zwaluw MO15 was ingedeeld in de poule met Vianen/HBV en JVC Cuijk.

Achates/de Zwaluw – Vianen/HBV (3-1)

De eerste thuiswedstrijd op het hoofdveld in Ottersum bleek een lastige pot te zijn. Vianen had een goed team met een aantal erg snelle speelsters op de grasmat neergezet. De eerste helft kwamen we op voorsprong (1-0 Mees K.), maar Vianen nam daarna het heft in handen. Achates/De Zwaluw werd steeds meer terug gedrongen en kreeg ook de gaten niet meer dicht gelopen (conditie ?). De meiden van Vianen kregen behoorlijk wat kansen op de gelijkmaker, maar met het nodige kunst-, vlieg- en keeperswerk bleven we de nul vasthouden. Helaas kon Vianen/HBV toch nog voor de rust de gelijkmaker aantekenen (1-1). Door een aantal wissels kwam het duo Mees en Mees centraal achterin te spelen (ja, we hebben er nu twee) en konden we de gelijke stand vast houden tot de rust.

In de tweede helft stond de achterhoede als een huis. Er werd beter opgebouwd en op middenveld en de aanval werd er beter gevoetbald. Via een razend snelle counter werd Maud de diepte ingestuurd, feilloos bracht zij de thuisploeg weer op voorsprong (2-1). Nadat Geertje net buiten de zestien werd gevloerd, konden we via een prachtige vrije trap van Mees G. de 3-1 noteren. Daarna was het een kwestie van de wedstrijd uitspelen.

2) JVC CUIJK - Achates/De Zwaluw (0-6)

Voor de tweede wedstrijd mochten we naar Cuijk. JVC werd als een geduchte tegenstander gezien, dus zorgen dat je goed aan de wedstrijd begint, een goede warming-up en geconcentreerd vanaf het eerste fluitsignaal. Het eerste kwartier verliep behoorlijk rommelig (flipperkast voetbal), maar gedurende de wedstrijd kregen de meiden van Achates/De Zwaluw meer grip op de wedstrijd. De aanvallen verliepen vlotter en we kregen ook de betere kansen. Het was Maud die de score opende (0-1) en voor de rust kon Milou de 0-2 aantikken. Een goede uitgangspositie om met de volle winst huiswaarts te keren.

In de tweede helft hadden we een getergd JVC verwacht, maar toch waren het onze meiden die het heft in handen hielden en de voorsprong gestaag uitbouwde Milou 0-3. Een bal van Geertje die achter de lijn weg gehaald werd, zag de scheidsrechter over het hoofd, maar de rebound werd genadeloos ingeschoten door Fenna 0-4. Mees G. tekende voor de 0-5. En hoe toch een einduitslag van 0-6 in de boeken kwam, wellicht gerechtigheid voor Geertje.

3) Hapse Boys - Achates/de Zwaluw (0-3)

De derde pot voetbal werd gespeel in de “Hopse wei”. Onze vaste keeper was er vandaag niet bij, dus moest er geïmproviseerd worden. De eerste helft keepte Rayva de tweede helft was voor Daniëlle. Beide “rookies” hielden hun goal schoon, klasse prestaties. Niet alleen de nul vasthouden, maar zeker om in het teambelang gewoon (beetje nerveus misschien) in de goal te gaan staan. De hele wedstrijd werd gedomineerd door de meiden van Achates/De Zwaluw. Veel balbezit, spelen op de helft van de tegenstander en geen kansen weggeven. Er werd goed gevoetbald, combinaties gezocht, individuele actie gemaakt en daardoor ook legio kansen gecreëerd. Het was wachten op het eerste Achates/De Zwaluw doelpunt, terwijl het dan toch oppassen blijft, dat je geen tegentreffer om de oren krijgt. Het was Fenna die als eerste bal achter de goed keepende tegenstander kreeg. 0-1, dit was ook de ruststand.

In de tweede helft werd veel gewisseld i.v.m. blessures en sparen van spelers. Via een prachtige combinatie kon Geertje voor de goal worden bereikt en zij twijfelde niet om de bal rustig in de touwen te schieten (0-2). Daarna was het Mees G. die van afstand voor de derde treffer zorgde (0-3). Een knappe overwinning van onze meiden.

Hoe deze wedstrijden zich verhouden tot die zometeen in de competitie is nog afwachten. Maar met deze drie overwinningen bekeren we in ieder geval verder. Een mooi eerste resultaat van nu al een boeiend seizoen.

Achates/De Zwaluw MO15-1:
Milou, Mila, Geertje, Daniëlle, Nick, Mees , Mees, Tosca, Fenna, Hanna, Esmee, Maud, Isabelle, Rayva, Juul, Iza, Gwen,Brechtje, Lot en Iris.

Leiding: Rob, Truus en Patrick

Tekst: Patrick Knops

Van Alem Fotografie Kersten Assurantiƫn Hoofdsponsor Spar Boere Kapsalon Annemarie Van Neerven Sport Security Art Evelien Atlantic Power