MO13 verslikt zich

Jeugd — Gepubliceerd op 30 april 2018 17:30 door Willem Bardoel

Zaterdag 28 april kwam het team van Avensteijn/Heeswijck-Dinther MO13 (een hele mond vol) op bezoek in Oeffelt. De Zwaluw/Achates had tot zaterdag alle wedstrijden met ruime cijfers gewonnen. De blauwwitte meiden zag de wedstrijd op basis van de stand (de gasten stonden zesde in de competitie) en eerdere uitslagen met vertrouwen tegemoet.

Na de warming up en de iets verlate komst van Joep onze vaste scheidrechter (stond nog onder de douche) kon de wedstrijd beginnen. Vanaf het begin was al meteen duidelijk dat  Avensteijn/Heeswijck-Dinther een goed team had samengesteld. Al had De Zwaluw/Achates in de eerste minuten wel het voetballend overwicht, de verdediging van onze tegenstander stond als een huis.

Ondanks de verwoede pogingen kon de aanvalslinie van de thuisploeg niet de kansen creëren zoals in voorgaande wedstrijden om de score te openen. Als er al een speelster werd uitgespeeld, dan stond de volgende klaar om onze aanval te stoppen. De kracht van het team van De Zwaluw/Achates werd op deze manier goed gepareerd en de meiden van Avensteijn/Heeswijck-Dinther kregen steeds meer grip op de wedstrijd.

Er werd  geen ruimte weg gegeven en zij waren het, die vaak net iets eerder bij de bal waren. Doordat ook de verdediging van De Zwaluw/Achates goed stond, kreeg ook Avensteijn/Heeswijck-Dinther geen uitgespeelde mogelijkheden om te scoren. Toch waren het de bezoekers die het net wisten te vinden. Een slecht verwerkte bal vanuit een corner kon vrij vanaf de zestien in de goal worden geschoten (0-1).  Dit was ook de ruststand en het was opmerkelijk stil in de kleedkamer.

De tweede helft begon direct met en goede kans voor De Zwaluw/Achates, echter tot score kwam het niet. Daarna verliep de wedstrijd zoals in de in eerste helft. De thuisploeg liep zich stuk op de stugge verdediging van de tegenstandster, het spel werd rommeliger en van goed positiespel kwam het niet meer. De thuisploeg had nog enkele mogelijkheden (bal op de lat) op de gelijkmaker. Het zat er echter niet in deze middag en de meiden konden het tij niet meer keren.

Sterker nog, ver in de tweede helft tekenden de bezoekers voor de tweede treffer, wederom kon een slecht verwerkte bal vanuit een corner in onze goal gefrommeld worden (0-2). Dit zou ook de eindstand blijken te zijn.  Uiteindelijk was het Avensteijn/Heeswijck-Dinther die de meeste aanspraak op de overwinning had. Voor De Zwaluw/Achates gold dat dit een wedstrijd was die elke topploeg wel eens speelt, maar helaas hadden zij niet het geluk aan hun zijde om er nog een punt uit te kunnen slepen.

Dit zijn wel de wedstrijden die je vaker wilt spelen, een stugge en voetballende tegenstander, waar je creativiteit moet ontwikkelen om een goed resultaat te behalen. De Zwaluw/Achates is weer met de voeten op aarde beland (zoals een van de ouders het mooi verwoordde) en heeft hopelijk weer een wijze les geleerd. Voor de coaches (trainings)stof tot nadenken!

Volgende week een vrije zaterdag, daarna (12 mei) verwacht Boekel Sport ons.

Tekst: Patrick Knops

Evelien Security Art Kapsalon Annemarie Spar Boere Hoofdsponsor Van Alem Fotografie Van Neerven Sport Kersten Assurantiƫn Atlantic Power