MO13 goed uit de startblokken

Jeugd — Gepubliceerd op 12 maart 2018 17:30 door Willem Bardoel

Zaterdag 10 maart was het eindelijk zover, na een lange winterstop (de laatste competitiewedstrijd was van 2 december 2017) mochten de meiden van de MO13 eindelijk weer de wei in. Wel zijn de meiden nog op trainingkamp geweest in Milsbeek en Ottersum (gymzaal), en is er nog wat gestoeid met de jongens van De Zwaluw JO13-2, maar dat kan niet op tegen de wedstrijden die gaan om het echie.

De eerste competitiewedstrijd mochten we op bezoek bij UDI’19. Het weer was goed, de grasmat redelijk, de trainer nog niet helemaal bij stem, dus een stuk rustiger langs de kant, kortom ideale voetbalomstandigheden. Spannend was het wel wie er het beste uit de winterslaap zou komen.

Na het eerste fluitsignaal werd echter snel duidelijk dat de De Zwaluw/Achates combinatie het betere van het spel had. Er werd echter veel balverlies geleden door verkeerde passes. Het vizier stond ook nog niet helemaal op scherp. UDI’19 kon goed weerstand bieden, maar kon niet voorkomen dat de meiden van De Zwaluw/Achates op voorsprong kwamen.

Een bal die terugkwam van een schot op de paal werd feilloos ingeschoten door Fenna (0-1), maar UDI’19 kwam op knappe wijze terug. Een doorgebroken speler schoot de bal mooi in de bovenhoek van de goal van de bezoekers (1-1). Daarna voltrok de strijd zich vooral op het middenveld, waarbij De Zwaluw/Achates toch regelmatig gevaarlijk voor het doel van de thuisploeg verscheen. Uiteindelijk wist Maud nog voor de rust twee keer te scoren en de stand naar 1-3 te tillen.

Niet-Hollands systeem
In de tweede helft werd er van systeem gewisseld en i.p.v. het traditionele 4-3-3 werd gekozen voor 4-4-2, met veel ruimte op de flanken, “hoogstaande” linker- en rechter middenvelders en er zou vroeg druk worden gezet. Ondanks her en der fronsende wenkbrauwen van de speelsters (waar gaat dit nou eigenlijk helemaal over?) pakte deze niet-Hollandse speelwijze goed uit (goed voor een avondje analyseren bij Studio Voetbal of de tafel van Kees).

De tweede helft werd er beter gevoetbald en passes kwamen aan. Met een aantal goede combinaties werd de verdediging van UDI’19 uit elkaar gespeeld, wat weer mooie kansen opleverde en uiteindelijk ook een ruime zege voor De meiden van de Zwaluw/Achates. Maud kapte de verdediging en keeper uit, Iza reageerde alert op een afgeslagen bal en Geertje scoorde met een mooi geplaatst schot. Een handsbal leverde nog een strafschop op. Geertje scoorde haar tweede treffer met een goed in de hoek geplaatste bal. De verdediging van Mees, Tosca, Daniëlle en Anne stond weer als een huis.

Bij de enkele uitbraken van UDI’19 zorgde goed en alert keeperswerk van Nick ervoor dat het bij die ene treffer van UDI’19 bleef. Verder waren er nog kansen voor Anne, Esmee, Mila en Rayva om de score op te voeren, maar laten we het er op houden dat het benutten van deze kansen wordt bewaard voor de wedstrijden wanneer het echt nodig is.

Prima pot
De eindstand werd beslist op 1-8 in het voordeel van De Zwaluw/Achates MO13. Zeker de tweede helft speelden de meiden van De Zwaluw/Achates een prima pot voetbal, waarbij zij als terechte winaars uit de strijd zijn gekomen. Een goede start van de voorjaarscompetitie.

Volgende week komt Blauw Geel uit Veghel op bezoek in Oeffelt. Een voor ons onbekende tegenstander, die ook hun eerste wedstrijd met ruime cijfers (9-0) heeft gewonnen. Benieuwd hoe de meiden het ervan gaan brengen? Kom kijken, 13.30 uur in Oeffelt.

Tekst: Patrick Knops

Van Neerven Sport Kapsalon Annemarie Hoofdsponsor Kersten Assurantiƫn Security Art Atlantic Power Van Alem Fotografie Spar Boere Evelien