MO13-1 wint eerste competitieduel

Jeugd — Gepubliceerd op 25 september 2017 18:55 door Willem Bardoel

Op de dag dat heel Nederland rouwt, omdat Feyenoord (onze trotse landskampioen) na ruim één jaar de koppositie (tijdelijk) moet afstaan, houdt De Zwaluw/Achates MO13 wel de drie punten in eigen huis. Afgelopen zaterdag kwam UDI’19 MO13 in Ottersum op bezoek. Na de bekerwedstrijden tegen de jongens, mochten we het nu weer opnemen tegen meisjes.

Spannend hoe we er dit jaar voorstaan, met twee nieuwe meiden in het team (Rayva en Daniëlle, beiden zouden een puike wedstrijd spelen). De Zwaluw/Achates MO13 startte in licht gewijzigde opstelling. Na het eerste fluitsignaal was het meteen duidelijk het zou erom spannen, de teams waren aan elkaar gewaagd. UDI’19 begon erg sterk, maar de defensie van De Zwaluw/Achates MO13 stond als een huis. 

Onze meiden groeiden steeds meer in de wedstrijd, aanvallen verliepen steeds beter en dit resulteerde in een aantal mooie kansen. De paal, de kluts en de keeper brachten redding voor UDI’19. Ook UDI’19 had een paar goede mogelijkheden om de score te openen, het waren echter de meiden van De Zwaluw/Achates die via een haarscherpe counter de 1-0 konden binnenschieten. Dit zou ook de ruststand blijken te zijn.

De tweede helft begon UDI’19 wederom sterker dan De Zwaluw/Achates MO13. UDI’19 had ook meer wissels en kon regelmatig verse krachten het veld in sturen, terwijl bij ons de meeste boterhammen wel opgebrand waren. Onze meiden hadden moeite om onder deze druk uit te voetballen en de gelijkmaker hing in de lucht. Uiteindelijk wist UDI ’19 te scoren. Een bal die toch niet ver genoeg “weggeroeid” bleek te zijn, werd van afstand binnengeschoten. 

Even leek het erop dat de meiden geknakt waren en de kopjes gingen hangen. Toch wisten de meiden zich te herpakken en konden ze de wedstrijd doen kantelen. De Zwaluw/Achates kreeg weer de overhand en de meiden wisten regelmatig in het strafschopgebied van UDI’19 door te dringen. Mees (CV) dook vandaag veel in de aanval op, om daarna binnen enkele seconden weer een aanval van UDI’19 te onderscheppen. 

Een schot op goal (Maud) vanaf links passeerde de keeper en de meiden van UDI’19 konden de bal niet goed wegwerken. Via de kluts belandde de bal uiteindelijk in het doel van UDI’19 (2-1). De laatste minuten waren nog spannend, maar De Zwaluw/Achates MO13 kwam niet echt meer in gevaar.  Einduitslag 2-1 en iedereen een prima wedstrijd gespeeld. 

Anne (v. Wanroij) was vandaag onze scheidsrechter en Bas (Thijsen) onze vlaggenist. Beide hartelijk dank, mede namens de meiden van de MO13.

Tekst: Patrick Knops

« ga terug
Atlantic Power Kapsalon Annemarie Security Art Kersten Assurantiƫn Van Alem Fotografie Spar Boere Hoofdsponsor Evelien Van Neerven Sport