MO13-1 pakt de koppositie

Jeugd — Gepubliceerd op 01 oktober 2017 16:05 door Willem Bardoel

In het kermisweekend van Ottersum pakken de meiden van De Zwaluw/Achates MO13 de koppositie in de competitie. Het seizoen is nog lang en er zijn nog maar twee wedstrijden gespeeld, maar we staan in ieder geval deze hele week bovenaan.

Op deze regenachtige 30 september speelde De Zwaluw/Achates de uitwedstrijd in Escharen tegen het meiden combinatie team van Estria/GVV’57/SCV’58. Na de gebruikelijke toespraak voor de wedstrijd werd de opstelling, met één verrassing bekend gemaakt, Geertje zou starten als onze spits. In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht. Estria/GVV’57/SCV’58 speelde erg compact met veel meiden rond de bal. De Zwaluw/Achates had veel moeite om hiertussen de ruimte te vinden.

Toch kregen zij steeds meer grip op de wedstrijd en drongen af en toe gevaarlijk door in “de zestien” van de thuisploeg. Terwijl de aanvalspogingen van Estria/GVV’57/SCV’58 telkens goed werden opgevangen door de defensie van De Zwaluw/Achates. Via een uitstekende combinatie belande de bal voor de voeten van Geertje en met een mooi geplaatst schot werd de keeper gepasseerd ( 0-1). Met deze stand konden de meiden gaan rusten. 

In de tweede helft namen de meiden van De Zwaluw/Achates het heft in handen. De passes kwamen beter aan, de ruimtes werden beter benut en Estria/GVV’57/SCV’58 kreeg steeds meer moeite om het tempo bij te houden. De achterhoede van de thuisploeg werd dan ook regelmatig helemaal zoek gespeeld. Dit resulteerde in goede kansen, maar de bal wilde er echter niet in. Hanna scoorde wel nog een keer, helaas werd de goal afgekeurd, omdat zij net buitenspel stond. 

Door goed combinatievoetbal bleven de kansen komen, maar het lukte niet om de tweede goal te maken en de wedstrijd definitief op slot te gooien. Zo bleef het spannend. Een afgeslagen bal vanuit een corner kwam bij een vrijstaande speelster van Estria/GVV’57/SCV’58 terecht en zij kon alleen op Nick af. Fenna, de kilometervreter vandaag, kon haar met een lange sprint inhalen en vakkundig van de bal afzetten (“goeie beuk”). De scheidrechter zag hier echter een vrije trap in. De vrije trap werd goed laag ingeschoten en Nick kon deze nog net uit hoek werken. 

Mees en Tosca kregen nu de opdracht om het slot op de deur te doen, de sleutel weg te gooien en de 0-1 voorsprong over de streep te trekken. De laatste minuten werden goed uitgespeeld en tweede overwinning was een feit. 

Prima wedstrijd gespeeld met goed voetbal, als de kansen nu ook nog benut gaan worden, dan kan de coach de laatste minuten ook rustig op de bank gaan zitten. 

Fijne kermis!!!

Tekst: Patrick Knops

« ga terug
Security Art Van Alem Fotografie Atlantic Power Van Neerven Sport Kersten Assurantiƫn Kapsalon Annemarie Spar Boere Hoofdsponsor Evelien