Matige zondag Zwaluw teams

Senioren — Gepubliceerd op 15 maart 2022 19:35 door Willem Bardoel

Zwaluw 1 mocht uit naar Milsbeek om te strijden voor de 3 punten. Het was de eerste wedstrijd in de competitie sinds 28 november voor de ploeg van Michel van de Venn. Voor rust kreeg het een aantal kansjes, maar kwam niet tot scoren. Milsbeek slaagde hier wel in, waardoor met 1-0 de rust werd bereikt. 

Na rust een zelfde spelbeeld, de Zwaluw wilde wel, maar kon niet tot grote kansen komen. Helaas een eindstand van 1-0. Het veldspel was zeker niet verkeerd en bied perspectief voor de komende weken. Hierin wacht een druk programma voor Zwaluw 1. Alle support is meer dan welkom. Dinsdag goed trainen en dan donderdag wacht een mooie ontmoeting met DSV. 

Onze Vrouwen hadden ook al lang niet meer gespeeld en hadden de pech meteen aan te mogen treden tegen een titelkandidaat. Tel daarbij dat trainer Tommy wat omzettingen moest doen. Zo was de doelvrouw Miram Ter Stege afwezig en ging de niet fitte Geeke Onder Linden op doel staan. Aan haar lag het zeker niet. Helaas kwamen onze dames als snel op achterstand. De Zwaluw had wel de kans op de gelijkmaker, maar deze ging er niet in. Voor rust was het al 0-5. Na rust deed Naomi Hofmans wat terug, maar ging Achates door met scoren. Het eindigde uiteindelijk bij 1-10. Voor de ploeg van Thommy geld, trainingsritme pakken, schouders eronder, kei hard werken, dan komen de resultaten vanzelf weer. 

Zwaluw 2 speelde tegen het 2de selectieteam van vv Heijen. Daar lag de leeftijd tussen 18 en 25 jaar. Ter vergelijking 25 is bijna de jongste speler aan de zijde van de Zwaluw. Het kwam al snel op achterstand, maar kon goed mee. Gelegenheidskeeper Micha Jans deed het uitstekend en wat als de Zwaluw een penalty wel had gekregen. Die had het namelijk verdiend en wie weet had er zomaar meer in gezeten. Het werd uiteindelijk nog 2-0 en 3-0. Toch konden de Oeffeltenaren terugkijken op een goed duel. Zondag Venray uit, een nieuwe mogelijkheid.

Zwaluw 3 speelde thuis tegen Constantia 3. Met een grote en zeer diverse selectie werd aangetreden tegen een team waar uit 1-1 tegen werd gespeeld. Wie flipperkast voetbal wilde zien, kwam de eerste 10 minuten van dit duel volledig aan zijn trekken. De bal ging alle kanten uit en met kunst en vliegwerk zag een ieder dat het na deze doldwaze minuten nog 0-0 was. Hierna kwam er wat meer rust in de wedstrijd en ging de Zwaluw proberen te voetballen en slaagde daar met vlagen in. Het creëerde een behoorlijk aantal kansen, maar kwam niet tot scoren. Jur van de Cruijsen was er een uit een puike corner het dichtste bij, maar de Constantia doelman hield met een wereldredding de bal tegen. Aan de andere kant was er niet heel veel gevaar waar te nemen. Slechts 1x moest de Zwaluw-doelman gestrekt om kwaad te verhinderen. Vlak na rust, na een 3-tal omzettingen profiteerde Constantia van geklungel achterin. De rechtsbuiten kegelde de bal in het zijnet van de lange hoek. Stijn Maassen mocht even later aanleggen voor een vrije trap, maar zijn goede poging ging net langs. Dit in een periode waarin Constantia met een man minder stond. De Zwaluw ging het laatste kwartier 1 op 1 spelen, maar kwam niet meer tot grootse mogelijkheden. Het team van leider Bart Minten vocht voor wat het waard was, had een punt verdient, maar bleef met lege handen achter. Positief om te zien dat de JO-19 spelers uitstekend mee balden. 

Zwaluw 4 had vrij ivm een team minder in de competitie.

Zwaluw 5 speelde misschien wel haar beste wedstrijd van het seizoen. Uit tegen Vianen Vooruit 4 streed het lang mee en ging met een 3-1 achterstand rusten. Het doelpunt kwam van de voet van gastspeler Koen Verstelle.  Na rust wist Rick Vissers te scoren, maar deed Vianen dit ook nog 2x. Einstand 5-2. Hulde ook aan de scheidsrechter die via scheidshuren.nl zijn opwachting maakte. Hij kwam uit Utrecht en dacht in Vianen bij Utrecht te mogen fluiten, maar mocht dus naar het Cuijkse kerkdorp. Een rustsignaal  klonk nog nooit zo duidelijk en een corner werden nog nooit met zo veel overtuiging in de reserve 6de klasse gepresenteerd. 

Zwaluw 6, mocht uit naar Milsbeek. De hasthag #Milsbeekuit #altijdlastig, ging niet op voor het team van Jan van Gelder en Cliff van Sambeek. Eigenlijk de hele wedstrijd had ons zesde elftal de controle over de zeer sportieve wedstrijd. Met een regelmatige 0-3 overwinning keerde het huiswaarts. Rob Jilisen, Rodrigue Somue en Tom Maassen maakten de Zwaluw doelpunten.  

Onze Veteranen speelden onderling in de zaal, de uitslag was deze maal 9-7.

Tekst: Tim Hendriks.

« ga terug
Aben Reclame Cuijk Van Neerven Sport Autoservice VDB Kersten Assurantiƫn Kapsalon Annemarie Evelien Spar Boere Bouwbedrijf Kerstens V.O.F.