Koningin zorgt voor landelijke bekendheid

In de media — Gepubliceerd op 28 augustus 2009 18:25 door Dominique Pichel

Koningin Beatrix komt zaterdag 19 september 2009 naar Sportpark Hogehoek in Oeffelt. Zij maakt dan haar opwachting op de vijftigste editie van de afsluitdag van de Zwaluwen Jeugd Actie. Verschillende media berichtte hierover. Oeffelt werd hierdoor, in ieder geval even, wereldberoemd.

"Hare Majesteit de Koningin woont zaterdagmiddag 19 september in Oeffelt bij voetbalvereniging DeZwaluw de vijftigste landelijke sluitingsdag bij van de Zwaluwen Jeugd Actie. Pupillen en junioren hebben het afgelopen jaar tijdens voetbaltoernooien en -wedstrijden geld ingezameld, zodat sport- en spelvoorzieningen kunnen worden aangeschaft voor hun gehandicapte leeftijdsgenootjes. Onder het motto 'Gezonde maatjes voetballen voor hun gehandicapte kameraadjes' is in samenwerking met de KNVB het afgelopen jaar door de voetbaljeugd geld ingezameld. Het bedrag van deze Zwaluwen Jeugd Actie wordt overhandigd aan het Prinses Beatrix Fonds. De Koningin is beschermvrouwe van het Fonds."

Bron: www.koninklijkhuis.nl

"OEFFELT - Daar komt ze te zitten (verwijzend naar het oranje gekleurde stoeltje op de tribune). Op de oranje kuipstoel. Voetbalvereniging De Zwaluw in Oeffelt krijgt zaterdag 19 september koningin Beatrix op bezoek, en heeft voor die gelegenheid alvast een plekje op de tribune gereserveerd. Hare majesteit komt naar Oeffelt voor de sluitingsdag van De Zwaluwen Jeugd Actie, een landelijk toernooi georganiseerd door voetbalbond KNVB. De opbrengst gaat naar het Prinses Beatrix Fonds tegen spierziekten. De actie wordt dit jaar voor de vijftigste keer gehouden."

Bron: www.gelderlander.nl

"OEFFELT - Koningin Beatrix brengt op 19 september een bezoek aan Oeffelt. Ze neemt dan de opbrengst in ontvangst van De Zwaluwen Jeugd Actie, een landelijk toernooi van de KNVB dat dit jaar voor de vijftigste keer wordt gehouden. Die opbrengst gaat naar het Prinses Beatrix Fonds, dat geld inzamelt en onderzoek verricht voor mensen met een spierziekte. De koningin is beschermvrouwe van dit fonds. Voor haar komst heeft voetbalvereniging De Zwaluw in Oeffelt speciaal een tribune moeten bouwen. Ook moeten er tal van veiligheidsmaatregelen worden genomen.Tijdens de aanwezigheid van de koningin worden op het hoofdveld van de amateurclub demonstraties rolstoelhockey en rolstoeldansen gegeven. Ook komen er pupillenvoetbalteams in actie. De koningin is van half vier tot vijf uur te gast in Oeffelt. Over de beveiliging van de koningin is overleg geweest tussen onder meer de politie en de DKDB, de Dienst Koninklijke Diplomatieke Beveiliging. De gemeente Boxmeer, waar Oeffelt onder valt, neemt de nodige verkeersmaatregelen. Koningin Beatrix bracht nooit eerder een officieel bezoek aan de gemeente Boxmeer."

Bron: www.omroepbrabant.nl

"OEFFELT - Het bezoek van Koningin Beatrix vormt het hoogtepunt van de 50e Sluitingsdag Zwaluwen Jeugd Actie. De Oeffeltse voetbalvereniging De Zwaluw is op zaterdag 19 september gastheer van het evenement ten bate van het Koningin Beatrix Fonds. “De warmte en spontaniteit bij VV De Zwaluw heeft ons doen besluiten het evenement ditmaal in Oeffelt te houden”, aldus Jan Bredie, voorzitter van Zwaluwen Jeugd Actie. Volgens Jan Terburg, voorzitter van district Zuid II van de KNVB, werden de eerste contacten al in 2003 gelegd toen het Vierlingsbeekse Volharding de eer te beurt viel. “De loco-burgemeester van Boxmeer en ik onderhouden sterke banden”. verklapte Terburg. “Bovendien beschikken we voortaan over een fraaie tribune, die voor de gelegenheid één oranje kuipstoeltje heeft”, zegt de apetrotse Zwaluw-voorzitter mevrouw Willy Hendriks. Het programma van de Sluitingsdag Zwaluwen Jeugd Actie staat inmiddels vast. De ruim 180 genodigden worden om 11.15 uur ontvangen. Na de lunch maken brengt het gezelschap in de middaguren een bezoek aan (kinder)dagverblijven De Sprong en De Haven. Het muzikaal intermezzo van De Borrelnoten en Tjoek is de opwarmer voor de komst van Hare Majesteit de Koningin. Beatrix wordt om 15.30 uur onthaald op het sportpark. Zij is aandachtig toeschouwer in het ministadion waar de E- en F-teams van de Zwaluw de finales spelen. Ook zijn er een demonstraties rolstolhockey en rolstoeldansen. Om 16.25 uur wordt op ludieke wijze het eindbedrag bekendgemaakt van de Zwaluwen Jeugd Actie 2009 waaraan landelijk ongeveer 250.000 jeugdige voetballers deelnemen."

Bron: www.boxmeer.kliknieuws.nl

"DEN HAAG (Nieuws van Nederland) - Hare Majesteit de Koningin woont zaterdagmiddag 19 september in Oeffelt bij voetbalvereniging De Zwaluw de vijftigste landelijke sluitingsdag bij van de Zwaluwen Jeugd Actie. Pupillen en junioren hebben het afgelopen jaar tijdens voetbaltoernooien en -wedstrijden geld ingezameld, zodat sport- en spelvoorzieningen kunnen worden aangeschaft voor hun gehandicapte leeftijdsgenootjes. Onder het motto 'Gezonde maatjes voetballen voor hun gehandicapte kameraadjes' is in samenwerking met de KNVB het afgelopen jaar door de voetbaljeugd geld ingezameld. Het bedrag van deze Zwaluwen Jeugd Actie wordt overhandigd aan het Prinses Beatrix Fonds. De Koningin is beschermvrouwe van het Fonds."

Bron: www.nieuwsvannederland.nl

Evelien Van Neerven Sport Spar Boere Kapsalon Annemarie Kersten Assurantiƫn Aben Reclame Cuijk Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Autoservice VDB