Kick off HBDZ'23

Jeugd — Gepubliceerd op 03 juli 2023 22:25 door Tim Hendriks

Hapse Boys en De Zwaluw gaan vanaf het komende seizoen bij de jeugdafdeling door als HBDZ’23. 

Zondag 2 juli 2023 hebben de voorzitters en jeugdvoorzitters van beide voetbalverenigingen hiervoor een akte ondertekend waarin zij aangeven te blijven streven naar een optimale samenwerking. Alle teams van de jeugdopleiding krijgen een nieuw tenue. Ze gaan spelen in zwarte shirts met in het midden een blauwe streep en groene verticale streep. De kleuren verwijzen naar beide verenigingen: het blauw van De Zwaluw en het groen van Hapse Boys. De broek is zwart en op de sokken komen de blauwe en groene streep en het logo terug.

Het nieuwe logo voor de SJO bestaat uit de emblemen van de verenigingen. Inmiddels hangt dit logo al bij de entree van De Hogehoek, het sportpark van De Zwaluw.

Draagvlak

Hapse Boys en De Zwaluw zijn 4,5 jaar geleden gestart met de eerste stappen richting de samenwerking van de jeugdafdeling. Die tijd is gebruikt om draagvlak te creëren bij alle betrokkenen. De samenwerking was noodzaak, vanwege het dalend aantal jeugdleden bij beide verenigingen en een dalend inwoneraantal in beide dorpen. Beide verenigingen hebben de afgelopen jaren veel tijd in de samenwerking gestoken en zijn trots dat nu deze stap gezet wordt. Als HBDZ’23 zijn we beter in staat om een voetbalontwikkeling op maat aan te bieden.

De leden blijven lid van de eigen vereniging. Samenwerken bij de senioren is niet aan de orde, daar bestaat de noodzaak niet. De samenwerkende jeugdopleiding (SJO) wordt door de KNVB gezien als een nieuwe ‘fictieve’ vereniging met eigen clubkleuren. We kijken er naar uit om het komende seizoen als HBDZ’23 te starten in een nieuw tenue. Voor nu wensen we iedereen fijne zomervakantie!

« ga terug
Van Neerven Sport Kersten Assurantiƫn Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Autoservice VDB Spar Boere Evelien Aben Reclame Cuijk Kapsalon Annemarie