Is De Zwaluw nu los?

Senioren — Gepubliceerd op 11 april 2018 09:50 door Dominique Pichel

De Zwaluw boekte zondag weer eens een zege. De 4-3 overwinning op WHV volgde immers na drie nederlagen op rij, in al die duels werd niet gescoord. De vraag is nu of deze driepunter de opmaat is naar een succesvol seizoenseinde. Ons vlaggenschip kan donderdag bij SC St. Hubert laten zien dat de zege op WHV in ieder geval geen eenmalige opleving was.

Het duel in Sint-Hubert telt nog mee voor de tweede periode, net als de wedstrijden tegen De Willy’s en Astrantia later dit seizoen. Maar een kans op die prijs is niet meer reëel, nu buurclub VIOS’38 al zes punten losstaat. Even groot is het gat met Toxandria in de derde periode, waar wel nog zes wedstrijden te spelen zijn. De achterstand op de felbegeerde vierde plek, op dit moment in handen van Toxandria, is zelfs acht punten.

Maar opgeven zal De Zwaluw nooit, zo is verzekerd, zeker niet nu onze club zijn 100-jarige verjaardag viert. Ook met het naderende afscheid van trainer Patrick Nabuurs wil het eerste de spreekwoordelijke nachtkaars voorkomen. Het jubileumseizoen moet alsnog spetterend afgesloten worden. En wie weet waar ‘we’ met tien zeges op rij eindigen, zo zijn de gedachten.

Ook tegenstander St. Hubert wil spectaculair afsluiten. Niet alleen dit seizoen, de hele historie. Want de bewoners van Het Breexsel zijn bezig aan hun laatste jaar. Na de zomer zijn ze één met het Wilbertoordse De Willy’s, althans als de leden met de fusie instemmen. Een schitterend slot lonkt, nu de laatste twee duels gewonnen werden. Van VCO (1-0) en van GVV’57 (3-0), de club waar De Zwaluw afgelopen week nog van verloor. Onze manschappen zijn dan ook gewaarschuwd.

Bekijk hier de wedstrijdselectie van De Zwaluw voor het duel met SC St. Hubert.

Security Art Kersten Assurantiƫn Atlantic Power Evelien Van Neerven Sport Hoofdsponsor Spar Boere Kapsalon Annemarie Van Alem Fotografie