Ingezonden stuk Laetitia Griffith

Algemeen — Gepubliceerd op 05 oktober 2009 22:25 door Dominique Pichel

"Het stond al maanden in mijn agenda!! Zaterdag 19 september 2009 in Oeffelt. Dan zal het Prinses Beatrixfonds voor de 50e keer een cheque in ontvangst nemen van de Zwaluwen jeugdactie. Het motto “gezonde maatjes voetballen voor hun gehandicapte kameraadjes” heb ik op die dag niet eerder zo sterk gevoeld."

Koninginnedag gevoel in Oeffelt tijdens Zwaluwen Jeugd Actie

Al vijftig jaar lang wordt er door Zwaluw pupillen en junioren geld bijeengevoetbald voor de bestrijding van spierziekte en bewegingsstoornissen. Door de constante bijdrage van de zwaluwenjeugd kan het Prinses Beatrixfonds wetenschappelijk onderzoek laten doen naar de oorzaken van onder andere de ziekte van Duchenne, Pompe, Huntington en Parkinson. Ook kan dankzij die bijdrage het dagelijkse leed van patiënten enigszins worden verlicht. Ik voelde die onvoorwaardelijke liefde tussen de Zwaluwen en het Prinses Beatrixfonds als iets heel moois en intens dat op die dag extra bezegeld zou worden door de aanwezigheid van de Koningin.

De organisatie had werkelijk alles uit de kast gehaald om er een geslaagde dag van te maken. Niets was aan het toeval overgelaten. De bewoners van Oeffelt zijn erin geslaagd om bezoekers het gevoel te geven dat het op die zaterdag de 19e een traditionele Koninginnedag was. Dat kon ook niet anders met zulke vrolijke en mooi geklede mensen, eten en muziek, enthousiast voetbal, spannende rolstoelhockeywedstrijd en romantische rolstoeldans. Wat een durf, wat een schoonheid en wat een enthousiasme. En de zon: zelfs de zon lachte zomers naar ons en maakte de dag compleet. Het was een mooie zomerse Zwaluwendag in Oeffelt om nooit meer te vergeten. Namens het Prinses Beatrixfonds, de vrijwilligers, onze patiënten en ambassadeurs: Zeer veel dank!!"

Laetitia Griffith

Evelien Autoservice VDB Aben Reclame Cuijk Kapsalon Annemarie Kersten Assurantiƫn Van Neerven Sport Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Spar Boere