Heijen 3 maatje te groot voor Zwaluw 4

Senioren — Gepubliceerd op 14 mei 2019 17:10 door Anne Menting

Op zondag 12 mei, Moederdag, mocht Zwaluw 4 aantreden uit tegen Heijen 3. Thuis werd hier knap een punt tegen gepakt. Toch wist Zwaluw 4 dat Heijen 3 een goed voetballende ploeg is, die al jaren bovenin mee draait. Met wederom de versterking van veteranen Kars & Frank werd vandaag de reis naar het Heijense gemaakt, alwaar zonder omweg en zonder bochten het sportpark gevonden werd. Bert was iets minder scherp dan normaal, en fopte de groep nog met de zoektocht naar een sleutel voor het ultra-kleine hok waar niet eens alle aanwezigen konden zitten. In deze bunker werd wat gegrapt en gegrold waarna de warming-up gedaan kon worden.

Aan het begin van de wedstrijd was Heijen de bovenliggende partij, maar voetbalde De Zwaluw zeer zeker niet onverdienstelijk mee. Echte grote kansen kreeg de thuisploeg niet, het schoot een paar keer van afstand. Na een minuut of 20 spelen was het 1-0. Na een fraaie omhaal, die had moeten worden afgefloten vanwege gevaarlijk spel, kwam de bal bij een Heijenaar, die de bal kiezelhard achter Ivo schoot. Ivo had al weinig kans en nu de bal van richting veranderd werd al helemaal niet meer. Het enige wapenfeitje van De Zwaluw was een schot van afstand van Mark in de rest van de 1ste helft was het verschil zichtbaar, Heijen was de voetballend betere ploeg, De Zwaluw deed ontzettend zijn best, maar kwam er niet uit. Chiel en de aanvoerdersband bleken weer een fijn duo, want de captain had weer een geniale kapbeweging in huis.  

DeZwaluw4

Shirtje ruilen
Voor rust speelde Heijen het aanvallend een keer heel goed uit en kwam op 2-0 voorsprong. Dit leek de ruststand te worden tot iedereen verbaasd opkeek toen de scheidsrechter floot voor een ‘handsbal’ van Heijen in de eigen 16. Mark eiste de bal op en trapte deze overtuigend 2-1 vlak voor de rust, wat natuurlijk een opsteker was voor De Zwaluwnaren. In de rust gingen Ivo en Dennis een uitwisseling van shirt doen. Dit betekende dat Dennis ging keepen en Ivo als linksbuiten ging spelen. De formatie was 4-3-3 geworden, omdat voorin te veel ruimte lag, wat lastig te benutten was met 2 man. Het eerste kwartier na rust speelde De Zwaluw zeer behoorlijk en het kreeg nog een gigantische grote kans. Een prachtige pass van Leon, werd op waarde gezet door de eveneens goed vrijgelopen Michel. Michel overzag de situatie, maar lepelde de bal in het zijnet van het doel. Het had wat gewezen, want Heijen leek het kwijt te zijn aan het begin van de 2de helft, maar als je als De Zwaluw vergeet te scoren, dan zal je zien.  

Dappere vlag
Inderdaad Heijen scoorde uit een corner de 3-1 en de wedstrijd leek beslist, zeker toen even later een aanval werd opgezet, gezien het vernuft van de ploeg, zou dit wel uitgespeeld worden. Een overtal-situatie op de helft van De Zwaluw richting de 16 meter, maar de vrijstaande Heijenaar stond zeker 1, misschien wel 2 meter buitenspel. Vlagger van dienst Tim, gooide de vlag de lucht in, maar. Ja wat nou maar? Even terug naar de vlag, deze ligt de gehele week in het materialenhok op het sportpark de Heikamp. In het weekend mag hij naar buiten, wordt hij stevig vastgepakt, kan hij paraderen, wapperen, discussies op gang brengen, ballen in of uit geven, corner of doeltrap bepalen, maar deze zondag op een bepaald moment niet. Alhoewel hij de 1ste helft door menig wisselspeler van de thuisploeg op toerbeurt werd vastgehouden en op de ballen die over de middellijn kwamen zeer frequent een buitenspelsituatie deed geboren, correct of incorrect, daar gaat het niet om, hij had zijn waarde. Nu werd hij volledig genegeerd. De scheidsrechter richtte geen blik waardig op de strak in de lucht uitgestoken vlag, hij wapperde, voerde zijn functie uit, want gaf bij een buitenspelsituatie, buitenspel aan. De zich dus in buitenspel bevindende Heijenaar kwam vrij voor Dennis en schoot binnen, waarna werd afgetrapt. De vlag hing nog dapper in de lucht, maar zal zelden zo’n slechte zondag hebben gehad. Zijn eigenwaarde ging finaal omlaag, de motivatie om zijn taak uit te oefenen was drastisch verminderd. Sommige spelers van De Zwaluw hadden kenbaar veel moeite met de beslissing van de scheidsrechter en Kris moest dit bekopen met een gele prent. Hiermee was voor Bert ook de maat vol en hij wilde zo ook niet meer verder, maar na een gesprek met de leider en onderwijl beide aanvoerders, werd de wedstrijd gelukkig gewoon hervat. De vlag bleef in de hand liggen, maar bleef desondanks een halfstok gevoel behouden. We moeten natuurlijk niet vergeten dat vergissen menselijk is en dat we gewoon op het laagste niveau van Nederland acteren. Al had aanvoerder Chiel wel aangegeven dat de scheidsrechter op zijn minst even naar de grensrechter had kunnen lopen, om de ophef te voorkomen (ook al had hij de goal goedgekeurd, dat blijft dan een natuurlijk zijn keuze en daarmee ook een gerechtvaardigde).  

De Deel
Goed, gelukkig werd er gewoon door gevoetbald en ondanks dat Dennis, die de ballen met meer overtuiging dan Mike Tyson’s rechtse weg bokste, wist Heijen nog een doelpuntje te maken. De Zwaluw slaagde er niet meer in om een goede eindpass te geven, dus stichtte buiten 2 schoten van afstand geen gevaar meer. 5-1 was de eindstand in een leuke en verder zeer sportieve wedstrijd. De Zwaluw deed wat het kon, maar was gewoon een maatje kleiner dan de thuisploeg. Wat restte was een ijskoude hertog jan die men ten deel viel in de gelijknamige kantine, jawel, de Deel. En ja Hertog Jan op de tap dat is echt een (voor)deel. (Na) deel is wel dat het uit getapt werd en je dan nog huiswaarts moet keren. Voor Zwaluw 4 staat donderdag weer een wedstrijd op het programma als het aan mag treden tegen HRC27 2. Een team wat Zwaluw 4 totaal van de mat veegde in het eerste duel van het seizoen.   

Bekijk hier de selectie voor het inhaalduel tussen De Zwaluw 4 en HRC'27 2

De Zwaluw 4: Ivo Broekmeijer; Marc Hoesen, Mark Bovenkerk, Kars Jacobs, Chiel Morren©; Job Thijssen, Leon Hoesen(75. Leon Kerstens), Frank van Elst, Dennis Verwoert; Michel Jansen en Stijn Boumans (37. Kris van den Bogaard)

Statistieken De Zwaluw 4
Doelpunten
1. Bas van den Boogaard 6
2. Kris van den Bogaard 5
3. Koen Verstelle 3
4. Ivo Broekmeijer 2
. Chiel Morren 2
. Job Tijssen 2
. Mark Bovenkerk 2
7. Dennis Verwoert 1
. Harm Miggiels 1
. Michel Jansen 1
. Leon Hoesen 1
. Leon Kerstens 1

Assists
1. Kris van den Bogaard 6
2. Bas van den Boogaard 2
. Michel Jansen 2
. Leon Hoesen 2
4. Tim Hendriks 1
. Chiel Morren 1
. Job Tijssen 1
. Willem Menting 1
. Dennis Verwoert 1

Tekst, foto en statistieken: Tim Hendriks

« ga terug
Atlantic Power Autoservice VDB Kersten Assurantiƫn Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Evelien Kapsalon Annemarie Security Art Spar Boere Van Alem Fotografie Kombi Bouwmaterialen Van Neerven Sport