Goede resultaten Zwaluwteams op inhaaldag

Senioren — Gepubliceerd op 20 januari 2020 18:05 door Willem Bardoel

Deze zondag stonden voor De Zwaluw 1 tot en met 4 inhaalwedstrijden op het programma. Door de vele regenval de afgelopen tijd was voetballen op veld 2 in Oeffelt niet mogelijk en werd de wedstrijd van De Zwaluw 4 afgelast. 

De Zwaluw 1 speelde thuis tegen DSV 1, een ploeg die 4,5 jaar geleden in Oeffelt tegen De Zwaluw promoveerde naar de vierde klasse. Daarin zijn ze inmiddels een gerenommeerde en stabiele ploeg geworden die stiekem de wens heeft mee te dingen naar promotie. Dit seizoen zijn de resultaten wisselvallig en staat het team zevende. Voor De Zwaluw was de wens vandaag weer eens punten te pakken. In een redelijk gelijk opgaande strijd met kansen aan beide zijdes was het Rinze Verhoeven die de 1-0 op het bord zette. Echter werd vanwege een vermeende duwfout de goal geannuleerd. Even later had Boyd van Sambeek een grote kans een-op-een, maar wist de DSV-doelman de bal te pareren. De rebound van Rinze had te weinig kracht. Vlak voor rust maakte Stijn Caspers een overtreding en kreeg DSV een stafschop welke benut werd door Lars Veldpaus. 

Na de rust werd het snel 1-1 door een doelpunt van Rinze op aangegeven van Merijn. Niet veel later was het echter toch al weer 1-2, ondanks dat aanvaller Luuk Ruhl de bal met de hand mee nam, ging de treffer door. Weer een tegenslag en wederom een op zijn zachts gezegd discutabeler moment. Willem van Haren schoof gedurende de wedstrijd meer mee naar voren, waar DSV het moeilijk mee had. Vlak voor tijd kreeg De Zwaluw loon na werken en schoot Youri Geurts de 2-2 binnen. Een gelijkspel tegen DSV, vooraf zou je daarvoor tekenen, achteraf heb je het gevoel jezelf te kort hebben gedaan. Wat beslissingen zaten tegen en in de vierde klasse is een VAR helaas niet beschikbaar.  Toch zal aan het einde van het seizoen het aantal positieve en negatieve gevallen per saldo gelijk uitpakken. Waar de ploeg van Frans van Deinsen vooral trots op mag zijn, is dat het wederom tegen een sterke tegenstander goed mee kan en ook de inzet was uitstekend. Hopelijk kan deze lijn doorgezet worden zondag thuis tegen het onbekende SCMH.

De Zwaluw 2 speelde thuis tegen Elsendorp 2 en kwam goed uit de winterstop. Met een geweldige inzet en instelling werden de punten in Oeffelt gehouden, daarbij werd er achterin amper wat weggegeven. Bert Kerstens en Robert Cornelissen zorgden voor een 2-1 zege voor het team van trainer Henri Lamers en leiders Gijs Jansen en Stijn van Tits. Hiermee werden drie belangrijke punten gepakt en het totaal naar tien punten gebracht. Hiermee verlaat De Zwaluw 2 de onderste regionen en sluit meer aan met de middenmoot.

De Zwaluw 3 speelde uit tegen de puntloze hekkensluiter Hapse Boys 5. Na een rommelige openingsfase op een loodzwaar en zompige derde speelveld in Haps, kreeg het team van leider Pim van Lanen na tien minuten een penalty na een overtreding op de ijverige Milan Haerkens. Harm Miggiels plaatste zich achter de bal, maar zag zijn poging op de paal eindigen. Een minuut of tien later was het wel raak. Een corner van Milan werd prachtig binnen gekopt door gastspeler Sjoerd Burgers. Nog voor rust werd het 0-2 uit een goede combinatie. Uit een prima voorzet van rechtsback Sjors Reijs, wist Zwaluw-topscoorder Milan Haerkens te scoren. De Zwaluw 3 speelde niet geweldig, maar creëerde toch een behoorlijk aantal kansen, maar vond veelal de sterke Hapse doelman op zijn weg. 

Na de rust zette ut derd een paar keer aan en wisten Harm en nog eens Milan te scoren. Het laatste half uur was De Zwaluw 3 onwaardig en werd het team erg laconiek, de paar kansen die het kreeg werden gepareerd door de beste man op het veld: de Hapse goalie, samen met de scheidsrechter de beste acteurs deze voormiddag in Haps. Uit Oeffelts geklungel werd nog gescoord door de Hapsenaren, die dit doelpunt vierden alsof de Champions League bereikt was. In elk geval werd met een 1-4  eindstand een duidelijke overwinning gehaald. 

Tekst: Tim Hendriks
Foto's: Frans Reijs

Foto's toegevoegd op 20 januari 2020 17:53

« ga terug
Security Art Van Alem Fotografie Kapsalon Annemarie Kersten Assurantiƫn Evelien Kombi Bouwmaterialen Spar Boere Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Autoservice VDB Van Neerven Sport Atlantic Power