Geslaagde Zwaluw Darts Embassy

— Gepubliceerd op 24 januari 2023 17:15 door Tim Hendriks

De 19e editie van de Zwaluw Darts Embassy heeft een nieuwe winnaar opgeleverd, The Maximum! In een spannende eindstrijd wist hij met 4 - 3 af te rekenen met veelvoudig winnaar, The Magpie. 

Al weer voor de 19e keer is het Botden Open, De Zwaluw Darts Embassy, gehouden in onze kantine. Het toernooi is al jaren een begrip en brengt gelukkig al die tijd veel deelnemers die (eindelijk...) een keer voor de hoogste darts-eer willen gaan, de wisselbeker een jaar lang op het nachtkastje. En daarnaast zijn er ook meerdere spelers die hun geluk willen beproeven of behoefte hebben aan een gezellige avond. Dat laatste kan ook prima zonder de hele avond een pijl aan te raken, voor ieder wat wils. 

Rond 8 uur gingen de 31 deelnemers van start. Voor ieder minimaal 3 wedstrijden - na een poule ging iedereen door in de winnaars- of verliezerspoule. En hoewel het deelnemersaantal iets lager lag dan vorige editie, had het aanwezige talent, de inzet, gezelligheid en de eindtijd daar op geen enkele manier onder te lijden. Iets na de klok van drieën mocht The Maximum de beker omhooghouden, nadat zowel hij als The Magpie al meerdere matchdarts had gemist! Als gezegd, een spannende eindstrijd. Spannend geldt zeker ook voor de wedstrijd om de 3e en 4e plaats. Just an illusion moest na een bijna eindeloze strijd het onderspit delven tegen Breezersletje. Beide deelnemers van het eerste uur hadden stevige strijd mogen leveren, en zeker in het geval van Just an illusion, uren aan de oche doorgebracht voordat ze zo ver kwamen - complimenten voor beide heren!  

De wedstrijd met de meeste beleving en passie, van zowel spelers als publiek, was zonder twijfel de finale van de verliezersronde! Beide heren hadden de tegenstanders met een trage start van de avond zand in de ogen proberen te strooien. Maar de nachtelijke uren halen bij Usain en Gerda het beste naar boven, met Usain als uiteindelijke winnaar. Gefeliciteerd! 

De sfeer was weer top, met grote dank aan Ilse en Ert, die de bekende dartsdoping-met-schuimkraag prima onder de deelnemers wisten te verdelen. Om een uurtje of 10 kwam Harm Miggiels rond met worstenbroodjes (van de verkoop gaat het hele bedrag naar de Daniël den Hoed-kliniek t.b.v. Kankeronderzoek). 

Dank aan alle deelnemers, publiek, Ilse en Ert, dat deze 19e editie wederom tot een mooie avond heeft gemaakt. Wij kijken nu al uit naar de 20e editie, tot volgend jaar! 

Organisatie Zwaluw Darts Embassy, 

Leon, Vincent, Geert en Paul

 

P.S.: mocht je geen idee hebben over wie we hebben, even de vertaling: 

The Maximum - Max Visser

The Magpie - Geert Derks

Breezersletje - Loen Hoesen

Just an illusion - Arno van Haren

Usain - Tom Willems

Gerda - Bram Coenen

Ert -  Ert

« ga terug
Spar Boere Kersten Assurantiƫn Van Neerven Sport Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Autoservice VDB Evelien Aben Reclame Cuijk Kapsalon Annemarie