Gelijkspel De Zwaluw 1 in lastige derby

Senioren — Gepubliceerd op 29 september 2020 17:15 door Willem Bardoel

De Zwaluw 1 trad deze zondag aan tegen Toxandria uit Rijkevoort en was vandaag de favoriet. Traditiegetrouw heeft De Zwaluw het ‘lastig’ tegen Toxandria, maar daar was in de beginfase niets van de merken. De Zwaluw was de bovenliggende partij en kwam verdiend op voorsprong. Na 8 minuten werkte Siebe Verhoeven binnen. Hierop volgde nog een reeks aan kansen, maar scoorde De Zwaluw niet. 

Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van de thuisploeg. Er werd goed gevoetbald, gewerkt voor elkaar en de verdediging stond als een huis. Niets aan de hand voor De Zwaluw, behalve dat het vergat op 0-2 te komen. Rinze, Siebe, Boyd hadden mogelijkheden, maar wisten de trekker niet met successie over te halen. 

Na de rust een ander spelbeeld, Toxandria maakte bijna de 1-1, maar een poging ging voorlangs. Koen moest twee keer handelend optreden, maar was kansloos op een vlugge actie van de rechtsbuiten. Daarna kreeg Toxandria nog twee goede kansen, maar in een een-tegen-een toonde Koen andermaal zijn klasse en een kopbal ging rakelings naast het doel. De laatste tien minuten was De Zwaluw de betere ploeg, maar verder dan twee pogingen in het zijnet van Boyd en Job kwam het niet. Op basis van de eerste helft had het drie punten verdiend, na rust was Toxandria de betere partij. Met vier punten uit twee wedstrijden is De Zwaluw gewoon uitstekend gestart. Aanstaande zondag een thuiswedstrijd tegen SV Merselo, een ploeg die promotie aanvroeg bij de KNVB en kreeg. 

Onze dames wisten dat ze deze zondag een hele lastige ochtend zouden gaan krijgen. Titelkandidaat SES kwam op bezoek in Oeffelt. Tot de 0-1 konden onze dames prima meekomen. Ze probeerden hierna wat meer naar voren te spelen, maar kregen de deksel op de neus. Voor rust stond het 0-5. Niet dat De Zwaluw geen kansen kreeg deze zondag. Als het vijf keer had gescoord deze zondag zou niemand daar van op kijken, maar het meest essentiële van het voetbal lukte niet. Na rust wist Debbie na goed doorgaan te scoren. SES deed dat ook nog vijf keer waardoor het scorebord aan flarden werd gespeeld. Volgende wedstrijd beter als het op het ultravroege tijdstip van 09:45 uur aan gaat treden in Overloon tegen SSS’18 Vrouwen 2.

De Zwaluw 2 had zich ook klaargemaakt voor een ‘lastige’ wedstrijd uit tegen het sterke HRC’27 2. Met rust was het 0-0, waarna de eerste 10 minuten het kwartje de kant van de thuisploeg leek op te vallen. Echter was niemand berekend op de hattrick-hero van een week eerder. Het was Pim van de Born (again) die 3x het netje liet bollen. Willem Bardoel bracht ook nog de 0-4 op het bord met een penalty, waardoor Zwaluw 2 glansrijk is gestart met twee zeges en een doelsaldo van 12 voor 0 tegen. 

Een gigantische walm van een net door een van de tegenstanders in brand gestoken jato. (bijzonder moment 1) Het overkwam de spelers van De Zwaluw 3 tegemoet bij het betreden van het sportpark in Gennep. Het immer vrolijk begroette sportpark; Hey kuul in Gennep. Daar speelden De Zwaluw 3 tegen het vijfde elftal van het plaatselijke Vitesse’ 08. Er waren wel meer bijzonderheden waar te nemen deze zondagochtend. Na een kleine tien minuten dacht De Zwaluw een penalty te krijgen toen de scheidsrechter blies nadat Thijs Lamers een forse schouderduw kreeg. Hierbij kwam hij verkeerd terecht en moest met een vervelende blessure (gebroken sleutelbeen) het veld verlaten. In plaats van een penalty volgde een scheidsrechterbal (bijzonder moment 2). De Zwaluw 3 had het lastig met de beweeglijke en rappe tegenstanders, was onnauwkeurig en zat er niet kort genoeg op. Doelman Kris greep een paar keer goed in, maar was kansloos op bij een aanval van de thuisploeg. Zij speelden een overtal situatie goed uit. Hierna hield Kris Zwaluw 3 op de been door een poging knap te redden. Voor rust kwam De Zwaluw nog langszij. Uit een heerlijke steekpass van Rick Giesbers, die misschien nog wel fraaier door Harm Miggiels werd afgerond. Met een stiftje over de keeper maakte hij gelijk. Hierna besloot Viteses’08 gelijk vanuit de aftrap op doel te schieten (bijzonder moment 3).

Na rust speelde De Zwaluw wat beter, maar slaagde het er niet in om de voorwaartsen te bereiken. Vitesse was een paar keer heel gevaarlijk en met dank aan saves van Kris bleef de stand onveranderd. Tot een kwartier voor tijd. Ferry wilde met allerijl ene voorzet blokken, maar moest dit bekomen met een verrekte hamstring. Niels dacht daarna de voorzet alsnog verijdelen, maar veranderde de bal met een ultieme sliding in de richting van en in het eigen doel. Gelijk hierop volgend kwam De Zwaluw via Harm en Jeroen dicht bij de gelijkmaker, maar tot tweemaal toe stond een lichaamsdeel van een Vitesse speler in de weg. Ondertussen verliet een Vitesse speler ineens het veld, omdat hij zichzelf in de weg liep en de douches op zocht (bijzonder moment 4). Vitesse kreeg nog een paar prachtige (kop)kansen, maar wist niet te scoren. Onder andere Niels stond een keer goed op de lijn. De Zwaluw was nog dichtbij, maar Sjoerd kwam een teenlengte te kort om binnen te glijden. Na goed doorgaan bracht Harm zichzelf nog een kansrijkere positie, maar zijn alles of niets poging al vallende met rechterbuitenkant schoen belandde op de buitenkant van de paal. Daarna werd het nog even onvriendelijk, maar gescoord werd er niet meer. De Zwaluw 3 ging jammerlijk onderuit. Laatste bijzondere moment, wat spelers van Zwaluw 3 zaten in het moet gezegd, keurig corana-proof ingericht terrein te wachten. Toen een van de spelers van Vitesse aangaf liever bij De Zwaluw te komen voetballen, omdat bij hen niet zo gezellig was. 

Lastige zondag, De Zwaluw 4 had dit helaas ook tegen het eveneens jonge team van HBV 3. Het wist wel drie keer te scoren door doelpunten van Andy van Elst, Teun Maassen en Dennis Jans, maar dat was niet voldoende, omdat HBV liefst zeven maal het netje liet bollen. 

De Zwaluw 5 mocht richting Cuijk om te spelen tegen een van de beste teams in de reserve 6de klasse, SIOL 4. Ook een ‘lastige’ opgave dus. Het team van Jan van Gelder en Cliff van Sambeek gaf goed tegenstand, maar na de 2-0 die om onduidelijke redenen goed werd gekeurd, werd het 4-0. Hiervan waren 2 doelpunten uit meer dan terechte penalty’s gemaakt. 

De veteranen mochten zaterdag aantreden tegen HBV. Een sterk team, waar De Zwaluw meestal ruim van verliest. Bij HBV oud-speler Rob van Elst in de basis, Dave Grutters ontbrak. De veteranen waren voorbereid op een lastige middag en stonden goed geformeerd en kregen kansen genoeg. Helaas wist alleen Eric van Hout van een kans een doelpunt te maken. HBV deed dit drie keer waardoor na 2x 35 minuten een score van 3-1 de eindstand was.

Tekst: Tim Hendriks

« ga terug
Atlantic Power Security Art Evelien Kombi Bouwmaterialen Kersten Assurantiƫn Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Van Neerven Sport Van Alem Fotografie Autoservice VDB Kapsalon Annemarie Spar Boere